Čalamáda "Uncle Bens"
Recept ještě nebyl hodnocenPikantní zeleninové směsi prodávané pod známou značkou se těší velké oblibě, ale jejich cena je poměrně vysoká. Podle podrobného a srozumitelného receptu připravíte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 622 kJ / 149 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,67 g |
– nasycené | 0,13 g |
– nenasycené | 0,53 g |
–– mononenasycené | 0,13 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,67 g |
Sacharidy | 33,33 g |
– cukry | 9,33 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pikantní zeleninové směsi prodávané pod známou značkou se těší velké oblibě, ale jejich cena je poměrně vysoká. Podle podrobného a srozumitelného receptu připravíte…
Pečené vepřové koleno je považováno za jedno z našich národních jídel. Připravit si ho můžeme snadno i doma. Příprava je sice zdlouhavější, ale odmění nás perfektně…
Krkovička se výborně hodí na grilování, je totiž pěkně prorostlá, což jí zaručuje šťavnatost. Skvěle chutná i po upečení v troubě. Plátky masa ochutíme česnekem, kečupem…
Pokud máte přebytek cuket a paprik, tento recept vám přijde jistě vhod. Díky zavaření vydrží směs celou zimu a využijete ji nejen k masu, ale i třeba na topinky a do…
Univerzální zeleninové omáčky připravovaly už naše babičky. Příprava je velmi jednoduchá a použití široké. Omáčku z cuket a paprik můžete kombinovat s rýží, k masu nebo…
Maso nakrájíme na nudličky. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli. Vložíme maso, orestujeme a až se zatáhne, ochutíme Podravkou (Vegetou). Podlijeme troškou vody a…
Tortilly jsou skvělou volbou, pokud nemáte zrovna čas na dlouhé vaření. Podle tohoto receptu je můžete naplnit mletým masem s vejci, zeleninou, kterou chuťově doplní…
Kuličky z mletého masa na talíři doplňuje rajská omáčka. Je připravená z čerstvých rajčat a jen lehce zahuštěná. Ať ho podáváte s rýží či těstovinami, bude tento…
Kořeněná pomazánka ze strouhané zeleniny je díky přidané chilli papričce výrazně pikantní. Nejlépe si ji vychutnáte ještě teplou, na dozlatova osmažené topince. Je zcela…
Šťavnaté maso, které se rozpadá pod příborem a rozplývá v ústech. Pikantní marináda, kterou zjemňuje medová stopa. Prostě dobrota pro fajnový zážitek z jídla.…
Využijte přebytku cuket a patizonu a připravte lahodnou čalamádu. Bude se vám hodit nejen v zimě. Tato barevná a chutná příloha je ideální k pečeným masům, grilovaným…
Tuto smetanovou omáčku milují děti i dospělí. Libové maso, šunka a pikantní zelenina ve sladkokyselé omáčce - kdo by odolal. Ve spojení s knedlíkem nebo s těstovinami si…
Dančí maso je křehké a šťavnaté. Pokud se vám podaří takovýto kousek sehnat, vyzkoušejte z něj výborný guláš s kořením, česnekem a opečenou cibulkou. Jako příloha se…
Čalamáda z cukety je výborný způsob, jak připravit zásoby na zimu. Tahle pikantní zeleninová směs skvěle doplní maso, grilované pokrmy, nebo obložené talíře. V lednici…
Oblíbený tatarský biftek připravíme z najemno naškrábané hovězí svíčkové, kterou dochutíme žloutkem, cibulí, hořčicí, kečupem a mletou paprikou. Tatarák podáváme na…
Zapečený lilek s vejcem je jednoduchý a dobrý. Tato kombinace se skvěle hodí jako lehká večeře, nebo zajímavý předkrm. Díky pečení se chutě krásně propojí a vytvoří…
Pečené vepřové koleno je označováno jako jedno z našich národních jídel. Máme pro vás lahodný recept s pikantní marinádou a černým pivem. Příprava je sice zdlouhavější,…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Česnek, 2 žluté cibule oloupeme a nakrájíme na jemno. Do pánve dáme rozehřát sádlo na kterém orestujeme cibuli, česnek a…
Čas od času je dobré zařadit do jídelníčku, také pokrmy z vnitřností. Pokud je připravíte podle tohoto receptu, určitě si na nich pochutnáte. Vše uvaříte v jenom hrnci.…
Mleté maso velmi často zapékáme se smetanou a různým kořením. Šetříme tím čas a navíc máme jistotu, že pokrm nebude vysušený, bude šťavnatý a velikost porce si nabere…
Domácí hamburgery se již dávno zabydlely na našich grilech. Není divu, dobře ochucené maso, zjemněné mletím, dobře propečené, navíc s doplňkem zeleniny a omáček v…
Voňavá zeleninová směs z pomalého hrnce, plná chutí léta a připravená bez zbytečné práce. Cuketa, paprika, cibule a rajčata se pomalu dusí s kořením do jemné, sladko…
Jste milovníci vlašského salátu? Tak si udělejte tento vynikající domácí salát a upravte jej podle svých představ. Výborně se hodí jen tak k čerstvému pečivu i jako…
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí a zalijeme trochou vlahého mléka, do kterého jsme zamíchali moučkový cukr. Necháme vykynout kvásek. Na…