Kohoutí menu

sidera Kuchař: sidera

Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

1 kohout z domácího chovu
mrkev petržel celer(zelenina a bylinky do polévky)
magi
sůl
na knedlíčky:
100 g eidamu
lžíce smetany
50 g másla
žloutek
80 g polohrubé mouky
1/2 lžičky sušeného droždí
lžíce ostrého kečupu
na pečená stehna:
2 velké cibule
150 g anglické slaniny
lžíce olivového oleje
čerstvé nebo hrst sušených hub
hladká mouka
3 lžíce brendy
tymián
bobkový list
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z kohouta uvaříme silný vývar, což trvá asi 2 hodiny v papiňáku. Do vývaru nakrájíme maso z prsou a zavaříme zeleninu a bylinky. Než zelenina změkne, tak si připravíme knedlíčky.

  2. V míse smícháme máslo, žloutek, smetanu, mouku promíchanou s droždím, nastrouhaný sýr a kečup. Nakonec trochu osolíme, přidáme nasekanou petrželku a zahustíme strouhankou tak, aby se nám těsto nelepilo na dlaně, při výrobě knedlíčků, které zaváříme přímo do polévky.

  3. Jakmile vyplavou na hladinu, polévku můžeme vypnout, během několika minut dojdou.

  4. Stehna z kohouta rozdělíme na dvě části, osolíme je, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrole na oleji a slanině osmažíme dozlatova cibulku a houby.

  5. K tomuto základu přidáme brendy, promícháme, vložíme pomoučněná stehna, tymián, bobkový list a podlijeme malým množstvím vody asi 150 ml.

  6. Vložíme do trouby a přiklopené pečeme 20 minut při 200°C. Pod masem se vytvoří hustý voňavý sos. Podáváme s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Kohoutí menu

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Z mladého kohouta lze uvařit cokoliv a všechno je absolutně vynikající!cokoliv, co děláš z krůty, lze i z kohoutka.maximální a zdravé masíčko. doporučuji''

    Odpovědět

  • ELiška ELiška(neregistrovaná)

    Domácího kohouta lze sehnat v Praze na farmářských trzích za ani ne stovku za kilo a je to dobrota!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Výborný receptík, len ja by som vynechala magi, tá polievka bude mať vynikajúcu chuť aj bez neho.
    Domáci kohútik je výborný, škoda, že nie každý ho môže mať. ;-)
    Bodík+

    Odpovědět

  • socatko socatko

    To je bomba recept. Po policku nam beha par kohoutu a ja nevim, co s nima, jsou neradi k slepicim, a ted uz vim, jak je ,,potrestat''!! :-D Diky sidero, bodik leti! :yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Sidera:-)moc pěkný recept.Kohouta jsem v prodeji neviděla ani nepamatuji a když ano tak za nekřesťanské penízke;-( a tak ti gratuluji k jeho sehnání;-).Jídlo na talíři vypadá pěkně šťavnatě,no a ta polívčička:-p:-p.Za tu mňamku ti letí boďka a jestli někdy seženu,tak ho podle tebe připravím;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    sidera, polévka jako malovaná:-p Já taky dělám tak silné polévky, jinak by mi ji nikdo nejedl a kohoutek je taky super:-p:yes:

    Odpovědět

  • sidera sidera(autor receptu)

    Je (teda byl) to kohout typu brojler. Domácí drůbež, má úplně jinou chuť než směsí krmená kuřata. Celá stehna a i některé partie na hrudi mají po upečení hnědou barvu jako kachna nebo divočina. :-8 Pohádka :-8

    Odpovědět

  • maris maris

    sidero - moc pěkné:yes:, ale kohouta z domácího chovu neseženu. Ty máš ale taky v hrnci kuře, ne ? Je to takové baculaté, já mám představu, že kohout je něco šlachovitého, zkrátka vyskákaného :-D:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: pečený kohout polévka z kohouta peceny kohout recepty recept pečený kohout brojler recept kohoutí maso pečený kohout recept recept na kohouta kohoutí polévka recepty pečený kohout kohout pečený recepty na kohouta brojler recepty recepty kohout recepty z kohouta kohout recepty domácí kohout recepty kohout recept recepty-pečený kohout pečený brojler

Zapomněl/a jsem heslo