Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka pro nenasyty

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 11. 2014 21:53

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Dooručuji k polévce tmavý chléb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tab

6. 11. 2014 13:34

Já zeleninu restuji na máse kvůli chuti a stravitelnosti. Ale hlavně kvůli chuti. Vegetu téměř nepoužívám, ale do téhle polévky a těstovinového salátu ji prostě dávám :-8
Recept má sloužit pouze jako inspirace a samozřejmě, že si ho každý uzpůsobí své chuti a požadavkům. Rozhodně něchci nikomu nic vnucovat :-))

tejaja tejaja

6. 11. 2014 09:25

Taktiež najprv vždy orestujem cibuľu a až potom to ostatné.:-)
Inak, príroda je veľmi múdra, potreba tuku na vstrebávanie vitamínov rozpustných v tuku je veľmi nízka, netreba kvantá tuku. A skoro všetka zelenina a ovocie obsahuje aj tuk, malé množstvo, ale úplne postačujúce pre vstrebávanie. ;-) Orestovanie zeleniny na vstrebávanie vitamínov vplyv nemá. Vplyv má dĺžka tepelnej prípravy, ale na množstvo.
http://www.nefrologie.eu/cgi-bin/main/read.cgi?pag...

spagetka spagetka

6. 11. 2014 05:44

Při orestování zeleniny se lépe vstřebají vitamíny, které jinak tělo nevyužije, jedná se zejména o betakaroten, ale celkově je zelenina při restování lépe stravitelnější a chutnější.
Vegetu bych sem ale také už nedávala, ale je pravda, že je to na každém, jak mu to chutná.
Jinak polévky toho typu máme moc rádi:-p:yes:

casino casino

5. 11. 2014 23:57

Líbí se mi, jak je recept krásně napsaný, ale to je tak asi všechno...
VEGETU používám také :yes:
...ale netrpím obsesí, že abych ji cpal do kdečeho, natož do zeleninové polévky z kdečeho, už vůbec neééé;-)

"Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle."
Chápu, každý vaří, jak mu libo:-))
Mně je libo napřed na másle osmažit cibuli dosklovita nebo i trošku víc a teprve pak podusit s další zeleninou:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: maminy eu. polévka z růžičkové kapustičky s houbama polévka z růžičkové kapustičky a houbami kapustičky mrkev polévka kapustičky mrkev polévka tncz nova tuk v tele

Suroviny: brambory, mrkev, celer, cibule, cuketa, kapusta růžičková, hrášek, kukuřice, máslo, petrželka, vegeta, kmín mletý, pepř, olej dýňový, vejce

TopRecepty.cz

Polévka pro nenasyty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmMA