Polévka z kuřecích kostí
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnca dáme kosti, odrezky mäsa, tuku, kože a zalejeme vodou. Osolíme, privedieme do varu a zbierame penu. Varíme sotva znateľným varom - vývar len jemne perlí. Po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnca dáme kosti, odrezky mäsa, tuku, kože a zalejeme vodou. Osolíme, privedieme do varu a zbierame penu. Varíme sotva znateľným varom - vývar len jemne perlí. Po…
Prsa rozřízneme, naklepeme přes fólii, osolíme a opepříme, jemně potřeme plnotučnou hořčicí a do každého plátku zabalíme kapii s mozarellou. Spíchneme párátkem a zprudka…
Do hrnce, (třeba i tlakového,) vložíme maso (hovězí žebro), stonek libečku, 1/2 petržele, jeden stonek řapíkatého celeru, oloupanou cibuli a rozkrojenou mrkev. Vhodíme …
Kaštany nařízněte a dejte na 10 minut péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Až kaštany začnou tmavnout a praskat, tak je vytáhněte z trouby, nechte chvíli vychladnout a…
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Troubu předehřejeme na 180 °C a vyložíme plech pečícím papírem. Petržel nakrájíme na cca 0,5cm silná kolečka a smícháme se lžící…
V hrnci přivedem k varu cca 1,5 litru vody, vložíme maso, které můžeme svázat provázkem, aby podrželo tvar, přidáme koření, zeleninu a vaříme mírným varem doměkka. Maso…
Listy salátu opláchneme a necháme okapat, natrháme na menší kusy, přidáme nakrájenou papriku, mozarellu a promícháme se zálivkou.Petržel oloupeme a škrabkou nastrouháme…
Nejprve si rozdělíme zeleninu na 2 půlky. První necháme vcelku, druhou nakrájíme nadrobno. Očištěné maso vložíme do studené vody, přidáme zeleninu vcelku, houby (namáčet…
Na olivovém oleji osmažíme cibuli a po chvíli přidáme jehněčí maso, přidáme 500g brambor, mrkev, celer a petržel. Podlijeme vodou, přidáme kukuřici a sekaný špenát a…
Nadrobno nakrájenou zeleninu a předem namočené houby orestujeme na másle společně s rozmarýnem, osolíme, opepříme a přidáme sekanou kudrnku. Směs naplníme do osolených,…
Kosti dáme do studené vody a pomalu vaříme, vývar přecedíme, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Do mísy si vlijeme mléko, přidáme vejce, špetku soli a…
Mleté maso smícháme a dochutíme. Papriky očistíme a naplníme masem. Na oleji zpěníme cibulku, přisypeme nakrájenou zeleninu a slaninu na kostičky. Orestujeme, přidáme…
Nejdříve smícháme maso s cibulí, kořením a slaninou na kostičky. Po promíchání uděláme šišku a necháme odpočinout. Mezitím na oleji rozpustíme slaninu, přidáme…
Troubu předehřejte na 220°C a plech vyložte pečícím papírem. Zeleninu dobře omyjte, petržel či batáty oloupejte, brambory loupat nemusíte. Nakrájejte na silnější delší…