Jednoduchá "svíčková " z papiňáku
Recept ještě nebyl hodnocenNěkdy je potřeba připravit výborný oběd co nejdříve. Pak mnoho z nás rádo sáhne po tlakovém hrnci a uvaří jídlo v něm. Přesně takto připravíme i hovězí maso ve smetanové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 230 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,14 g |
– nenasycené | 0,36 g |
–– mononenasycené | 0,24 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Někdy je potřeba připravit výborný oběd co nejdříve. Pak mnoho z nás rádo sáhne po tlakovém hrnci a uvaří jídlo v něm. Přesně takto připravíme i hovězí maso ve smetanové…
Libové vepřové maso odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a celé potřeme olejem. Pak jej dáme na chvíli do chladu a připravíme ostatní suroviny.Očistíme kořenovou…
Hovězí maso opláchneme ve studené vodě a dáme do většího hrnce (5 l a více). Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo ponořeno a voda nad masem byla cca 3-4 cm.Takto vaříme…
Při vaření se rychle nashromáždí spousta odřezků. Pokud nemáte v úmyslu přidat je hned do vývaru, domácí bujón je skvělou možností, jak podpořit chuť jídla a…
Kohout na víně v pomalém hrnci je snadné a výborné jídlo s opravdu lahodnou omáčkou. Pomalý hrnec je skvělý pomocník, který šetří čas a dokáže i z tužšího masa vytvořit…
Použijte jako vložku do polévky superpotravinu - quinou. Výživová hodnota polévky se zvýší a chuť nebude nijak ošizena. Spíš naopak. Zařaďte quinou do svého jídelníčku i…
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostky. Naťovou cibulku nakrájíme na větší kousky. Líčka dobře očistíme (zejména blanky) a zlehka obalíme v hladké mouce. V…
Do Veľkého hrnca vložíme kuchynsky upravenú sliepku, sadlo, droby, hrabáky, zalejeme studenou vodou, osolíme a privedieme do varu. Varíme pomalým, sotva znateľným varom …
Troubu předehřejte na 220°C a plech vyložte pečícím papírem. Zeleninu dobře omyjte, petržel či batáty oloupejte, brambory loupat nemusíte. Nakrájejte na silnější delší…
Hovězí oháňka vyžaduje dlouhou přípravu, ale za dostatek času se odmění skvělou chutí. Připravíme ji na slanině s červeným vínem a kořenovou zeleninou. Recept je…
Slepici opláchneme a rozporcujeme ji na jednotlivé díly (křídla, stehna, prsa, krk). Zeleninu též očistíme a opláchneme.Do hrnce se studenou vodou vložíme skelet slepice…
Listy salátu opláchneme a necháme okapat, natrháme na menší kusy, přidáme nakrájenou papriku, mozarellu a promícháme se zálivkou.Petržel oloupeme a škrabkou nastrouháme…
Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření.Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem a necháme…
Do hrnca dáme kosti, odrezky mäsa, tuku, kože a zalejeme vodou. Osolíme, privedieme do varu a zbierame penu. Varíme sotva znateľným varom - vývar len jemne perlí. Po…
Mäso pokrájame na kocky, koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame tiež na kocky. V hrnci rozpálime olej, orestujeme na ňom mäsové kocky do hneda a vyberieme. Na výpeku z…
Vývar: - Kuřecí skelety (4 ks) vložíme do pekáčku, přidáte rozkrojenou cibuli i se slupkou a vložíme do trouby rozpálené na 230 °C. Pečeme, dokud kostry nezačnou…
Polévkové koření je jedním ze základů dobré polévky. Můžete použít kupované, ale proč si neudělat domácí, když je to tak snadné? Domácí bude vždy voňavější, z čerstvých…
Mleté maso smícháme a dochutíme. Papriky očistíme a naplníme masem. Na oleji zpěníme cibulku, přisypeme nakrájenou zeleninu a slaninu na kostičky. Orestujeme, přidáme…
Všechnu zeleninu si nakrájíme na hrubé kousky(krom jedné brambory a česneku), pórek na půlkolečka a cibuli nadrobno, libeček. Tu pak orestujeme na oleji, přidáme mletou…
Nejdříve smícháme maso s cibulí, kořením a slaninou na kostičky. Po promíchání uděláme šišku a necháme odpočinout. Mezitím na oleji rozpustíme slaninu, přidáme…
Rybí polévku připravujeme nejčastěji ke štědrovečerní večeři. Základem jsou hlavy, odřezky masa, vnitřnosti a zelenina, z nichž připravíme silný vývar, zahuštěný…
Na olivovém oleji osmažíme cibuli a po chvíli přidáme jehněčí maso, přidáme 500g brambor, mrkev, celer a petržel. Podlijeme vodou, přidáme kukuřici a sekaný špenát a…
Do hrnce, (třeba i tlakového,) vložíme maso (hovězí žebro), stonek libečku, 1/2 petržele, jeden stonek řapíkatého celeru, oloupanou cibuli a rozkrojenou mrkev. Vhodíme …
Pláty listového těsta rozložíme a za pomoci vykrajovátka nebo velké sklenice vykrájíme 24 plných koleček. Z 16 plných koleček listového těsta vykrojíme malou sklenicí …