Staročeská sardelová omáčka s kapary a hovězím masem

maris Kuchařka: maris

Omáčky 3 názory

Suroviny

750 g hovězího předního masa
1 mrkev
kousek celeru
1 kořen petržele
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
sůl
Omáčka:
30 g másla
30 g mouky
4-5 sardelek nebo sardelová pasta
1 lžíce kaparů
hovězí vývar
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci přivedem k varu cca 1,5 litru vody, vložíme maso, které můžeme svázat provázkem, aby podrželo tvar, přidáme koření, zeleninu a vaříme mírným varem doměkka.
    Maso vyndáme a udržujeme v teple.

  2. V rendlíku na omáčku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji zchladlým hovězím vývarem, prošleháme a necháme provařit cca 20 minut. Před koncem přidáme rozetřené sardelky nebo sardelovou pastu (množství podle chuti) a kapary. Dochutíme případně solí, ale sardelky i pasta jsou hodně slané, tak pravděpodobně nebude potřeba.

  3. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme omáčku a jako přílohu vařené brambory. Doplníme jemně krájenou petrželkou.

Poznámka

Zbytek vývaru použijeme na polévku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Staročeská sardelová omáčka s kapary a hovězím masem

Tématické fráze: hovezí na sardelkách

Zapomněl/a jsem heslo