Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 785 kJ / 1 144 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,29 g |
Tuky | 41,91 g |
Vláknina | 2,88 g |
Cholesterol | 429 mg |
Sodík | 941 mg |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 25,89 g |
Postup přípravy
Maso vyndáme a udržujeme v teple. Krok 2: V rendlíku na omáčku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji zchladlým hovězím vývarem, prošleháme a necháme provařit cca 20 minut. Před koncem přidáme rozetřené sardelky nebo sardelovou pastu (množství podle chuti) a kapary. Dochutíme případně solí, ale sardelky i pasta jsou hodně slané, tak pravděpodobně nebude potřeba. Krok 3: Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme omáčku a jako přílohu vařené brambory. Doplníme jemně krájenou petrželkou.
Zveřejněno 17. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská sardelová omáčka s kapary a hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zkmq
Moje poznámka
Staročeská sardelová omáčka s kapary a hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zkmq
Nejnovější recepty
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 6 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 34 minutami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 1 hodinou
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 2 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 3 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 4 hodinami
Královské žampiony
Lenka1980 před 4 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta II
Linda 989 před 5 hodinami
Hlíva se žampiony na smetaně
Lenka1980 před 5 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Sally.K51 před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso recepty,
maso na sardelkách,
recepty z hovězího masa omáčky,
recept na hovězí maso,
hovězí maso,
hovezí na sardelkách
Suroviny:
přední hovězí,
mrkev,
celer,
kořen petržele,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
sůl,
máslo,
mouka,
kapary,
vývar hovězí,
petrželka
Komentáře (4)