Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Matějská pouť je v plném proudu, naše redakce tam zavítala hned první dny a tak se s vámi můžeme podělit o tipy, jak si pouť užít a neutratit zbytečně moc. Rodičům s dětmi zároveň připomeneme praktické vychytávky.

Tisíce z peněženky? Podruhé už ne! 

Matějskou jsme navštívili se dvěma menšími dětmi hned první den otevření, tedy v sobotu 24. 2. 2024. Ačkoliv jsme se snažili vyhýbat drahým atrakcím a neutráceli jsme ani moc za jídlo, stejně se celková suma pro rodinu vyšplhala na zhruba 3 500 Kč. Jde to ale i jinak! 

Na některé věci jsme totiž nebyli připraveni. Naše chyba, ale vy ji udělat nemusíte. Nabízíme tedy 5 tipů, jak to jde levněji. Mnohé jsou notoricky známé, ale i tak neuškodí si je připomenout. 

Jak ušetřit na Matějské

Jistě, ceny atrakcí neovlivníte ani možná neukecáte slevu, ale jiné věci ovlivnit lze. Které to jsou?

  1. Vezměte si z domova pití. Ano, banální připomínka a víme, že "objevujeme Ameriku", ale právě na pití jsme při naší první návštěvě zapomněli. Na místě přitom necháte za jednu malou vodu 40 Kč, za colu nebo jiné slazené pití 50 Kč. Pivo stojí 70 Kč. Když si z domova vezmete batoh a do něj oblíbené nápoje pro celou rodinu, třeba domácí ledový čaj, který pochopitelně vůbec nemusí být ledový.
  2. Najezte se předem. Jistě víte, že i do supermarketu máme chodit s plným žaludkem (utratíme tak méně), pro pouť typu Matějské platí něco podobného. Pochopitelně, že před vstupem na atrakce není vhodné se doma "přecpat", ale zkrátka zdravě se najíst, aby vás ani děti tolik nelákaly dobroty z pouti. Pro ukázku: obyčejný párek v rohlíku zde vyjde na 40-50 Kč, langoš 100-120 Kč. Smažák s hranolky stojí 185 Kč. Pokud byste si jej dali 4x (celá rodina), jste zhruba o tisícovku lehčí během chvilky. 
  3. Vyrazte mimo víkendové dny. Cena za vstupné je sice nízká (30 Kč/osoba), ale kromě vstupného si návštěvou Matějské pouti ve všedních dnech ušetříte i své nervy. O víkendu totiž bývá dost přeplněno, mezi davy se budete prodírat a na atrakce či jídlo třeba čekat. 
  4. Jděte dál od vchodu a ceny porovnávejte. Letos sice už neplatí, jako tomu bylo na Matějské loni, že je všechno občerstvení dál od vchodu levnější, ale u většiny produktů to tak je. Langoš hned u vchodu vás vyjde na 120 Kč, zhruba v půlce pouti na stovku. U bonbonů fialek je to ale opačně, dál od vchodu jsou dražší. Lízátka ve tvaru dudlíků oproti tomu stojí u vchodu 50 Kč, uprostřed Matějské u růžového stánku s cukrovou vatou dáte za jeden sladký dudlík jen 20 Kč
  5. Unavte děti za 120 Kč. Máte-li potomky ve vhodném věku pro tuto atrakci, zaveďte je k požární stanici (Fire station garage). Tam je vstupné 120 Kč a čas přitom není nijak limitován. Děti se zde můžou vyblbnout, lézt, skákat a šplhat nahoru a dolů a vás to nezruinuje. Při troše štěstí je tady dost unavíte a nebudou už vyžadovat tolik dalších atrakcí.  

Praktický tip na závěr: Z mnoha důvodů se vám budou hodit vlhčené ubrousky. Dítě od cukrové vaty dokáže "upatlat" kromě sebe i vás, vaši kabelku a veškeré oblečení svoje i svých sourozenců. A to není jediný moment, kdy ubrousky oceníte.  

Jaké jsou aktuální ceny občerstvení na Matějské, na to se můžete podívat v naší galerii: 

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více