Pleťovka

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Doba přípravy: cca 60 min. Podle použitého množství surovin Polévky 11 názorů

Suroviny

játrová paštika
čerstvé droždí - kvasnice
sádlo
olej
mrkev
celer
petržel kořen
cibule
česnek
mouka polohrubá
strouhanka
vajíčko
majoránku
pepř
česnek
sůl
Masox
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu nadrobno nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme a spolu s cibulkou orestujeme na omastku.

  2. Když je změklá, přidáme kvasnice a chvilku necháme rozpustit a prosmažit.

  3. Přisypeme trochu mouky a opět prosmažíme.

  4. Zalijeme vývarem, nebo vodou a pak přidáme masox a pepř a vaříme.

  5. V době vaření promícháme paštiku se strouhankou, vajíčkem, třeným česnekem, majoránkou a podle potřeby dáme trochu mouky, tak aby hmota se dala utvářet na knedlíčky, nebo nočky, které zavaříme do kvasnicové polévky.

Poznámka

Je to opravdu chutné a kvasnice nejsou téměř cítit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pleťovka

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Vašku, kvasnicovou polívku máme doma všichni rádi, tak jsem ji dneska uvařila dle tebe. Vynechala jsem celer, ale přidala nastrouhané ředkvičky a kousky brokolice. Ty knedlíčky z paštiky jsem dneska dělala poprvé v životě a chutnají! ;-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vašíku i u nás je drožďovka dost oblíbená v různých obměnách:-*Knedlíčky z paštiky jsme si zavářeli na intru do"polévky"z masoxu:-)Bylo to levné a rychlé:-))
    Máš to príma:-p:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Bibinka:Janinko je pravda,že i já dám i jinou zeleninu, kterou jsem nechtěl všechnu vypisovat, protože někteří každou nemusí a myslím, že každý si doplní podle svého gusta aby třeba byla bitelná. já např dávám i kousek květáku, libeček, kedluben, plocholistou petržel i kousek zelí,nebo jeho košťál jde. Nebránil bych se ani tim vločkám.
    Zkrátka jak kdo. Berte to jako základ.

    Odpovědět

  • VerkaZabka VerkaZabka

    MŇAM!!!!!:-p Určitě vyzkouším!!!!;-):yes: +6.bodík

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Vanilka:Asi že droždí je dobré na pleť;-)

    Odpovědět

  • Vanilka Vanilka

    To vypadá výborně. Z čeho vychází název pleťovka? :-O

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    :yes::yes:Taky drožďovku miluju a tahle vypadá lákavě.:-))

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Ukládám:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Vašíku, dělám téměř stejně (JČ se nezapřou) jen dávám více různé zeleniny a někdy ještě ovesné vločky. Máš 2.bod:yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    :yes::yes::yes:úplně cítím tu vůní droždí miluju tuto polévku:yes::yes:a ta tvoje vypadá úžasně:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: drstkova na kyselo babicovy dobroty játrová paštika podle pohlreicha játrová paštika podle pohlreicha polévka kvasnicová pletovka polévka pleťovka babicovy dobroty.4.11.2013 recept babicovy dobroty 4.11.2013 recept