Rychlé pohoštění pro přátele - inspirace
Recept ještě nebyl hodnocenAť se chystáte na oslavu nebo na silvestrovskou party, je vždy příjemné a vítané donést s sebou dobré pohoštění. Inspirujte se tímto receptem a připravte závitky dvojích…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 413 kJ / 99 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 12,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ať se chystáte na oslavu nebo na silvestrovskou party, je vždy příjemné a vítané donést s sebou dobré pohoštění. Inspirujte se tímto receptem a připravte závitky dvojích…
Tento zapomenutý skvost studené kuchyně určitě vyzkoušejte. Fazole můžete použít doma uvařené, jednoduší je použít bílé fazole konzervované. Křenové fazole, chcete-li…
Vsechny suroviny dáme do šlehače, zeleninu pokrájenou také a vše našleháme do pěny, ochutíme dle sebe a podáváme s pečivem.
Troubu předehřejeme na 175°C. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem.Nastrouhané suroviny v míse osolíme, rukama důkladně promícháme a rozdělíme na dva díly.Těsto také…
Salát z červeného zelí s křenem a uzenou kladenskou pečení chutná na rozpečené bagetce doslova božsky. Takto připravené pohoštění se hodí k vínu i pivu a každá návštěva…
Na žádné oslavě rozhodně nesmí chybět malé chuťovky. Pokud je připravíte s touto skvělou tvarohovou pomazánkou z uzeného sýra a štiplavého krenexu určitě neuděláte krok…
Ze zbylých brambor a masa od oběda můžete připravit lahodnou pomazánku, jejíž příprava není nijak složitá. Pomazánka se perfektně hodí na topinky. Pokud máte rádi…
Porce ryby osolíme, poklademe šunkou, pomažeme krenexem a zavineme. Závitek v jedné čtvrtině propíchneme špejlí, v polovině rozřízneme a propíchneme i druhou část. …
Rozpečené bagetky s voňavým bylinkovým máslem a pikantní tvarohovou pomazánkou s krenexem podáváme ozdobené ředkvičkami a jarní cibulkou. Můžeme si je vychutnat třeba…
Salám nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme tvaroh, Krenex, majolku, osolíme, opepříme a pořádně promícháme.
V pekáčku si osmahneme cibulku, špek, salám a česnek, králíka prošpikujeme. Osmahneme na základu, přidáme hořčici, křen, koření a dochutíme podravkou. Podlejeme vodou…
Vejce, brambory a okurky nastrouháme nahrubo, cibuli drobně pokrájíme.Vše dáme do misky, přidáme krenex, pepř, sůl a tatarku, dobře promícháme a dáme vychladit do…
Maso opláchneme, osušíme a nařežeme na plátky o síle cca 1,5-2 cm. V hlubší nádobce vidličkou rozšleháme vejce společně s vínem. Přidáme solamyl a umícháme hustější…
Maso dáme do hrnce s kořením a uvaříme doměkka. Měkké maso a část uzeného vývaru dáme stranou.Jablka zbavená jadřince oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pokud má…
Z kuřecích špalíčků odstraníme kost. Plátek, který nám tím vznikne osolíme, opepříme a posypeme z obou stran grilovacím kořením. Každý plátek potřeme hořčicí smíchanou s…
Jazyk opláchneme, podle velikosti hrnce rozkrojíme a dáme do hrnce. Přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme vodou, aby byl jazyk ponořený, a slabým varem vaříme…
Zakysanou smetanu rozdělíme do tří mističek, do každé přidáme jednu z ingerdiencí, podle chuti dosolíme, dopepříme. Tato variace byla vytvořena k uzenému lososu (a k…
Maso dotenka naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme krenexem. Na každý plátek položíme asi 10 fazolek tak, aby postranách vyčnívaly, stočíme a upevníme jehlou. V pánvi…
Kuřecí stehna osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. Smetanu prošleháme se sterilovaným křenem a lehounce osolíme. Troubu rozehřejeme na 230°C, do kastrůlku nebo…
Krkovici nakrájíme na plátky. Každý plátek naklepeme, osolíme, potřeme dionskou hořčicí a krenexem, poklademe kysaným zelím. Na každý plátek se zelím přidáme klobásu…
Zelí, jablko a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme a zakapeme olejem, citronem a dochutíme solí, cukrem a křenexem.
Maso rozklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky paprikáše a plátky jadelu. Svineme do roládky a upevníme párátky nebo skřipcem. V pánvi rozpálíme olej a 10 minut…
Maso s kostí dobře nasolíme a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali z meruňkové marmelády, utřeného česneku, sójových omáček, kečupu, krenexu, balsamica a cca 2…
Maso s kostí dobře nasolíme a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali z meruňkové marmelády, utřeného česneku, sójových omáček, kečupu, krenexu, balsamica a cca 2…