Krkonošské holubky
Recept ještě nebyl hodnocenPlněné kapustové listy, takzvané holubky, nemusí mít pouze náplň z masa. Listy můžete naplnit restovanými čerstvými houbami s rýží. Tento velice chutný a bezmasý pokrm…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 163 kJ / 39 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,03 g |
– nenasycené | 0,06 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,05 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 2,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Plněné kapustové listy, takzvané holubky, nemusí mít pouze náplň z masa. Listy můžete naplnit restovanými čerstvými houbami s rýží. Tento velice chutný a bezmasý pokrm…
Klobásku nakrájíme na kolečka a na oleji na střední teplotě opečeme. Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a na jemné plátky nakrájený česnek. Ještě přihodíme…
Maso, šmakouna a pohanku promícháme s česnekem, solí a bazalkou. Na každý kapustový list naneseme směs po ploše a zavineme. Naskládáme do pekáčku, podlijeme troškou…
Kapustové listy očistíme a spaříme vařící vodou. Mleté maso osolíme a opepříme. Na změklé listy rozdělíme maso a zavineme do závitků. Na dno zapékací misky dáme trošku…
Kapustové listy omyjeme a vyřízneme tvrdý střed. Nakrájíme na nudličky a 3 minuty vaříme v osolené vodě - bez pokličky. Pak je ihned vyjmeme a zchladíme v ledové vodě,…
Slaninu nakrájíme na kostičky, kapii na širší proužky, česnek na plátky a šalotku na kolečka. Mrkev, celer a bramboru očistíme a nakrájíme na hranolky a jarní cibulku…
Šalotku pokrájame nedrobno a speníme na masle s olejom. Koreňovú zeleninu pokrájame na jemné juliennes a pridáme k šalotke. Chvíľku restujeme, potom podlejeme asi 100 ml…
Kapustové listy si spaříme a odřízneme košťál. Bábovkovou formu si vymažeme olejem a listy rozložíme na dno a stěny formy. Na oleji si osmahneme cibulky, přidáme houby…
Kapustové závitky s houbami a vejcem vypadají lákavě a i když se jedná o bezmasý pokrm, rozhodně si pochutnáte. Zkuste pro jednou odlehčit jídelníček a dejte šanci…
Kapustu vložíme do mísy a přelijeme horkou vodou. Necháme cca 15 minut namočenou.Podle návodu uvaříme rýži.Mezitím si na drobno nakrájíme cibuli. Prolisujeme stroužek…
Kelové listy povaríme 5 min vo vode, scedíme, necháme dobre otiecť. Vývar odložíme. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme narezanú brokolicu a ostatnú zeleninu,…
Kapustu obereme od vrchních listů a vybereme od středu ty světlejší. Uvaříme je v osolené vodě do měkka(pak už se budou jen opékat a už tak nezměknou.) Maso nakrájíme na…
Kelové listy krátko vo vode povaríme a scedíme. Necháme dobre odkvapkať.Zeleninu zmiešame s nadrobno narezanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, vajíčkom a solamylom.…
Příprava kapusty: Kapustové listy omyjeme, vyřízneme tvrdý střed a na páře vaříme asi 10 minut. Masovo-rajčatová směs: Maso opečeme na oleji, když zbělá, přilijeme…
Kelové listy krátko obvaríme vo vriacej vode a ihned ich schladíme v studenej vode s kockami ľadu. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Vyrežeme u nich silnejšie rebrá a…
Z kapustových listů seřízneme nožem silnější stvoly. Pak není nutné kapustové listy spařovat a balit se nám do nich bude lehce.Mleté maso dáme do mísy. Přidáme kořenící…
Nejdříve si připravíme základ na bešamel. Celer nakrájíme na větší kostky, cibuli na hrubo a spolu s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření dáme do hrnce.…
Plátky masa lehce naklepeme a posolíme hrubozrnnou solí. Na každý plátek rozetřeme kávovou lžičku francouzské hořčice a přelijeme maso čajovou lžičkou olivového oleje.…
Kelové listy povaríme v osolenej vode do polomäkka. Scedíme a necháme odkvapkať.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso a za stáleho miešania ho…
Listy dáme na dvě minuty do vařící osolené vody. Poté je vyjmeme a osušíme, tvrdé košťály rozklepneme paličkou na maso.Rohlík natrháme a zakápneme mlékem. Maso důkladně…
Kapustu nakrájíme na široké nudle, přitom se zbavíme středního košťálu. V dostatečném množství osolené vody vaříme 1 minutu, kapustové nudle vhazujeme až do vřící vody!…
Veškerou zeleninu si očistíme. Uvaříme si do měkka květák s kořením ve vodě – množství i druhy dle sebe. Květák vyndáme, vývar si uchováme pro další využití. Květák…
I když tento pokrm vypadá složitě, opak je pravdou. Chuťově výrazné kapustové listy naplněné dietním krůtím masem, pečené na letní zelenině, ochucené česnekem a čerstvě…
Tresčí maso v kabátku z kapustových listů se zeleninou, okouzlí vaše chuťové pohárky svojí příjemně nasládlou chutí. Takto připravený závitek můžeme podávat s dipem a…