Slavnostní krůtí závitky

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minút + príprava 9 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minút + príprava 9 názorů

Suroviny

krůtí prsa
drůbeží játra
uzená slanina
kapustové listy
mrkev
sůl
mletý pepř
olej
voda
kostky ledu
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kelové listy krátko obvaríme vo vriacej vode a ihned ich schladíme v studenej vode s kockami ľadu. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Vyrežeme u nich silnejšie rebrá a pripravíme na plnenie. Na jemnom strúhadle na jemno nastrúhame mrkvu, osolíme a okoreníme ju.

  2. Na masle opečieme hydinovú pečeň a necháme vychladnúť. Slaninu nakrájame na plátky a vyložíme ňou dno pekáča. Morčacie prsia nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán.

  3. Na 2 osolené, na seba položené kelové listy dáme asi 1 cm silnú vrstvu mrkvy, na ňu položíme pripravené morčacie rezne a hydinovú pečeň, pomocou kelových listov pevne zvinieme.

  4. Závitky vložíme do pekáča na slaninu tesne vedľa seba, podlejeme trochou vody a pečieme v trúbe za častého prelievania šťavou na 160-170°C/ventilátor/30 minút.

  5. Upečené závitky šikmo prekrojíme a podávame so zemiakovým pyré a s plátkom upečenej slaniny.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: vlastný recept.

Komentáře k receptu Slavnostní krůtí závitky

Tématické fráze: krůtí závitky slavnostní krůtí roláda recept slavnostní recept na krůtí maso krůtí závitek slavnostní recepty krůtí závitky recept recepty na krutí zavitky krůtí závitky s játry slavnostní krůtí prsa slavnostní kuřecí závitky babicovy dobroty kruti závitky krútí závitek s játry plnene velikonoční závitky krůtí závitky z krůtích jater zavitek z krutich prsou recept morčacie jatra recepty velikonoční krůtí závitky morčacie závitky slavnostní kuřecí závitek kapustové závitky