

Slavnostní krůtí závitky
Suroviny
- krůtí prsa
- drůbeží játra
- uzená slanina
- kapustové listy
- mrkev
- sůl
- mletý pepř
- olej
- voda
- kostky ledu
- máslo
Postup přípravy receptu
Kelové listy krátko obvaríme vo vriacej vode a ihned ich schladíme v studenej vode s kockami ľadu. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Vyrežeme u nich silnejšie rebrá a pripravíme na plnenie. Na jemnom strúhadle na jemno nastrúhame mrkvu, osolíme a okoreníme ju.
Na masle opečieme hydinovú pečeň a necháme vychladnúť. Slaninu nakrájame na plátky a vyložíme ňou dno pekáča. Morčacie prsia nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán.
Na 2 osolené, na seba položené kelové listy dáme asi 1 cm silnú vrstvu mrkvy, na ňu položíme pripravené morčacie rezne a hydinovú pečeň, pomocou kelových listov pevne zvinieme.
Závitky vložíme do pekáča na slaninu tesne vedľa seba, podlejeme trochou vody a pečieme v trúbe za častého prelievania šťavou na 160-170°C/ventilátor/30 minút.
Upečené závitky šikmo prekrojíme a podávame so zemiakovým pyré a s plátkom upečenej slaniny.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: vlastný recept.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Slavnostní krůtí závitky
-
A ta mrkev není ničím spojená a nevytrousí se? Je to úplně výtvarný závitek, krása.
-
Dakujem za pekné hodnotenie
-
Misza, dakujem
-
Mysulka, dakujem
-
Vypadají skvěle
-
vypadá to moc dobře
-
No...ja si vždy už na začiatku týždňa robím taký prieskum,čo by som si naplánovala na nedeľu
a vždy sa mi tu niečo hodí...tento raz sa mi zapáčilo toto
-
Ivanka 79, dakujem, už som tú mrkvu doplnila. Začínam veriť, že sme naozaj rodina, ked máme také rovnaké chute
-
V surovinách ti chýba mrkva
ale inak recept nezvyčajný a preto ma to láka vyskúšať
Práve som dnes vyrezala kel zo záhrady a zostalo mi pol balíka kuracích pečienok,tak sa mi to hodí
Cez víkend vyskúšam.