Lososové rolky
Recept ještě nebyl hodnocenSkvělý tip na slavnostní pohoštění či občerstvení, jehož příprava zabere jen chvilku času, ale zachutná úplně všem. Lososové rolky z tortill, plněné jemným krémem z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Skvělý tip na slavnostní pohoštění či občerstvení, jehož příprava zabere jen chvilku času, ale zachutná úplně všem. Lososové rolky z tortill, plněné jemným krémem z…
Pokud přemýšlíte, co dobrého a slaného byste přichystali na oslavu či posezení s přáteli, tyhle kuličky jsou skvělá volba. Kromě sýrů je v nich i slanina, která kuličkám…
Jednohubky by neměly na žádné oslavě chybět. Připravte toto tradiční pohoštění v netradiční chuti. Na kolečko rohlíku přijde pomazánka, parmská šunka, mozzarella a vše…
Lahodné sýrové kuličky, obalené ve směsi koření a dostatečně dlouho naložené, využijete jako pohoštění při různých oslavách a nebo potěší vaše blízké, jako jedlý dárek…
Červená řepa je na první pohled obyčejná zelenina, která však má pozitivní účinky na naše zdraví. Z pečené řepy můžete připravit snadný salát s balkánským sýrem,…
Na velikonoční tabuli patří spousta různých sladkých i slaných dobrot. Koledníky určitě potěšíte kanapkami, nazdobenými jarními květy, se svěží pomazánkou z Lučiny,…
Karotkový chlebíček se bude krásně na vašem svátečním stole, ale nemusíte ho péct jen na Velikonoce. Ostatně, až ho ochutnáte, budete doslova vyhledávat další…
Kuřecí maso nabízí spoustu možností úpravy. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, určitě si oblíbíte tento recept na pikantní kuřecí placičky se slaninou. V kombinaci se…
Ředkvičky jsou nenáročné na pěstování a zároveň obsahují spoustu zdraví prospěšných látek. Ke svačině, nebo jako lehkou večeři, můžete připravit ředkvičkovou pomazánku z…
Jednoduché věci bývají ty nejlepší. Stejné je to v případě této pomazánky. Stačí smíchat pár běžně dostupných surovin, vychladit a podávat na čerstvém pečivu, ozdobené…
Vařených vajíček máme zejména po Velikonocích plnou lednici. Jednoduše je můžeme upotřebit na skvělé osvěžující občerstvení. Do bílků připravíme a naneseme krém ze…
Nádivka z bylinek tak nějak patří k jaru a Velikonocům. Natrhejte čerstvé a síly plné kopřivy a spolu s bazalkou je přidejte do nadýchané nádivky. O křupavost se…
Tato svěží salát z kedlubny, šunky, jarní cibulky a Lučiny je ideální jako rychlá večeře či pohoštění pro návštěvu. Spojení jemných chutí a křupavé zeleniny vás mile…
Připravte si opravdu svěží pomazánku z Lučiny, s vajíčky a štiplavými ředkvičkami. Využijete ji jak ke snídani, nebo ke svačině. K dobré pomazánce nesmí chybět čerstvé…
Tarhoňa v chutné zeleninové omáčce s rajčaty, paprikou a tuňákem je jednoduché, ale překvapivě výrazné jídlo. Kombinace krémové zeleninové omáčky a drobné těstoviny…
Nakrájíme okurku a bílky na malé kostičky. Slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvi a necháme vychladnout. Vše smícháme společně se žloutkem, nasekanou petrželkou…
Kaki důkladně umyjeme a se slupkou nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Na hrubé slzičky nastrouháme oloupané jablko a Camembert. Přidáme nadrobno nakrájenou…
Všechny ingredience smícháme dohromady, hmotu přendáme do skleněné koláčové formy cca 25cm, vymazané a vysypané polohr. moukou...Pečeme přibližně 35-40 minut na 175°C.…
Čočku uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si na lžíci oleje krátce orestujeme najemno nasekanou cibuli a česnek. Smícháme s čočkou. Přidáme vejce, pyré,…
Floru uhnětat s oběma moukami, Lučinou, solí, kořením, práškem do pečiva tak, aby vzniklo těsto konzistencí podobné lineckému, pak ho rozdělit na polovinu a do jedné z…
Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem. Pokud je pomazánka moc hustá, můžeme přidat jogurt nebo zakysanou smetanu. Mažeme na…
Uvařené sojové boby rozmixujeme (pomeleme) i s česnekem (čím víc, tím líp), smícháme s rajským protlakem, přidáme lžíci kečupu, lučinu a dle chuti dosolíme a opepříme.…
Lučinu smícháme s tvarohem, okořeníme a přidáme bylinky, dobře zamícháme, vejce uvaříme natvrdo. Srnčí hřbet vyložíme folií, na ni naskládáme šunku aby přečnívala, musí…
Lososa upečeme na pečícím papíru, kůží dolů. Vychladlou rybu rozmačkáme a promícháme se sýrem. Okořeníme a přidáme kapary.