Hruškové řezy

Suroviny

Těsto:
20 dkg hladké mouky
6 dkg cukru
12,5 dkg Hery
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
1 vanilinový cukr
špetka soli
Náplň:
hruškový kompot (460 g)
25 dkg měkkého tvarohu
15 dkg Lučiny
5 dkg cukru
šťáva z 1 citronu
250 ml smetany ke šlehání
1 želírovací ztužovač za studena (dr. Oetker)
Na želé:
500 ml šťávy z hruškového kompotu (doplnit vodou)
4 polévkové lžíce cukru
2 balíčky dortového želé - čiré (dr. Oetker)

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí na těsto udělámé těsto a vyválíme ho do vymazaného a vysypaného pekáče( 30x40).

  2. Těsto pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10-15 minut.

  3. Zatím smícháme tvaroh, Lučinu , cukr a citronovou šťávu.

  4. Ušleháme tuhou šlehačku.

  5. Želatinový ztužovač za studena připravíme dle návodu na obalu a vmícháme do tvarohové směsi, nakonec přimícháme ušlehanou šlehačku.

  6. Na upečený a vychladlý korpus namažeme tvarohovou hmotu, kterou pokladem kousky okapaných hrušek.

  7. Želé připravíme dle návodu z dort - želé, hruškové šťávy a cukru a rovnoměrně honalijeme na moučník.

Poznámka od kuchařky

Recept je z kalendáře Dr.Oetker ( březen). Lehce upraveno.

Komentáře k receptu Hruškové řezy

Tématické fráze: hruškové řezy hruškový řez rez hrušková hruškový rezy hrušková šťáva recept hruskove rezy s tvarohem hruškova lučina hruškova řez hruškové řezy recept hrušky recepty rez na hrušce hruškové recepty hrušková řezy řezy hruškové hrušky recept hruškové moucniky lučina řezy jak na rez hruškovou hruškovo lučina hrušky+tvaroh+želé