Hruškové řezy

bystrouska Kuchařka: bystrouska

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 5 názorů

Suroviny

Těsto:
20 dkg hladké mouky
6 dkg cukru
12,5 dkg Hery
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
1 vanilinový cukr
špetka soli
Náplň:
hruškový kompot (460 g)
25 dkg měkkého tvarohu
15 dkg Lučiny
5 dkg cukru
šťáva z 1 citronu
250 ml smetany ke šlehání
1 želírovací ztužovač za studena (dr. Oetker)
Na želé:
500 ml šťávy z hruškového kompotu (doplnit vodou)
4 polévkové lžíce cukru
2 balíčky dortového želé - čiré (dr. Oetker)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí na těsto udělámé těsto a vyválíme ho do vymazaného a vysypaného pekáče( 30x40).

  2. Těsto pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10-15 minut.

  3. Zatím smícháme tvaroh, Lučinu , cukr a citronovou šťávu.

  4. Ušleháme tuhou šlehačku.

  5. Želatinový ztužovač za studena připravíme dle návodu na obalu a vmícháme do tvarohové směsi, nakonec přimícháme ušlehanou šlehačku.

  6. Na upečený a vychladlý korpus namažeme tvarohovou hmotu, kterou pokladem kousky okapaných hrušek.

  7. Želé připravíme dle návodu z dort - želé, hruškové šťávy a cukru a rovnoměrně honalijeme na moučník.

Poznámka

Recept je z kalendáře Dr.Oetker ( březen). Lehce upraveno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hruškové řezy

Tématické fráze: hruškové řezy hruškový řez hruškový rezy rez hrušková hrušková šťáva recept hruškova lučina hruskove rezy s tvarohem hruškova řez hruškové řezy recept hrušky recepty rez na hrušce hruškové recepty hrušková řezy řezy hruškové hrušky recept hruškové moucniky lučina řezy jak na rez hruškovou hruškovo lučina hrušky+tvaroh+želé

Zapomněl/a jsem heslo