Makové řezy s mandlovou drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenZ uvedených ingrediencí ručně nebo v robotu vypracujeme těsto a necháme odpočinout v chladu, než uděláme náplň a drobenku.Na náplň dáme mléko s cukrem a citronovou kůrou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z uvedených ingrediencí ručně nebo v robotu vypracujeme těsto a necháme odpočinout v chladu, než uděláme náplň a drobenku.Na náplň dáme mléko s cukrem a citronovou kůrou…
Zapomenutý recept našich babiček. Ty dokázaly vyčarovat dobrotu ze všeho, co bylo doma po ruce. Navíc konzumace máku je též velmi zdravá. ️Obsahuje až 12x více vápníku…
Nejdřív dejte rozpustit máslo - buď v mikrovlnce nebo na mírném teple - aby než ho budete potřebovat zchladlo a přitom zůstalo měkké jako krém. Je to dost důležité,…
Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a dobře vmícháme. Přidáme nastrouhanou kůru z limetky, mletý mák, povidla a dobře společně promícháme. Nakonec lehce…
Nejprve si nachystáme makovou náplň. Mák svaříme s mlékem a cukrem. Necháme vychladnout, můžeme přidat trochu rumu, pokud je náplň řídká, ještě zahustíme strouhankou. …
Nejdříve si připravte náplně (do kastrolu mléko,přidat ořechy/mák, cukr a za stálého míchání nechte provařit, až hmota zhoustne), zakapejte citr.šťávou a dejte vychladit…
Mák vsypeme do rendlíku, přidáme cukr, mléko, skořici a svaříme. Necháme vychladnout a smícháme s tvarohem, ochutíme citrónovou šťávou a podle chuti dosladíme. Pokud je…
Nejdříve připravte krém. Kešu slijte, přesypte do mixéru a spolu s kokosovým mlékem a půl hrnekm oatly smetany rozmixujte dohladka (dle výkonnosti mixéru to může zabrat…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme smetanu, jemně nastrouhané brambory, mák a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalejeme do vymazané a moukou vysypané…
Mouku dáme do mísy, přidáme rozdr droždí, cukr, 2 lžíce mléka, s trochou mouky rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Mezitím si připravíme náplň. Mák přelijeme horkým…
Pudink uvaříme klasickým způsobem necháme zchladnout.Makovou náplň připravíme tak, že uvaříme mák v mléce s cukrem a skořicí. Vaříme cca 15 až 20 min. Také necháme…
Všechny suroviny na náplň svaříme za stálého míchání. Pokud je třeba, přidáme ještě trochu mléka. Necháme vychladnout.Droždí rozdrobíme do hrnečku a zalijeme vlahým…
Mák a švestky jsou dokonalá kombinace. V létě přidejte kopeček zmrzliny, na podzim pak dochuťte špetkou skořice. Jeho příprava je nenáročná, peče se jen chviličku a…
Tahle bábovka je parádně vláčná i třetí den (ačkoli tak dlouho málokdy vydrží), suroviny nemusíte vážit a výsledek je famózní. Makovec, upečený v bábovkové formě s…
Mák je typickou surovinou, nejen na pečení, hlavně u nás. Je zdraví prospěšný a plný vápníku. V tomto makovci hraje prim a sekunduje mu kyselost citronu a vůně hřebíčku.…
Šťavnaté řezy plné máku, jablek a jogurtu jsou skvělou alternativou k tradičním řezům. Mouka je nahrazena rozmixovanými ovesnými vločkami. Skvělou svěží chuť moučníku…
Z odpalovaného těsta jsou nejznámější snad věnečky s krémem. Zároveň z něj také můžete připravit i skvělé ovocné knedlíky. Dovnitř se hodí třeba meruňky, které jsou v…
Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mák, mléko, citrónovou kůru a mouku promíchanou s práškem. Vše dobře promícháme a nalijeme do vymazané a moukou…
V míse smícháme teplé mléko, lžíci pšeničné mouky a lžíci cukru. Přidáme rozdrobené droždí, metličkou vše promícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek …
Všetky prísady dobre vyšľaháme a nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy vhodnej do mikrovlnky.Vložíme do mikrovlnky a vlníme cca 7 minút na 650 W. Necháme 2 min…
Troubu předehřejeme na 170°C. U všech čtyř vajec oddělíme žloutky od bílků.Žlouttky dáme stranou do misky a přimícháme k nim mák, tvaroh, jablka, med, kypřící prášek,…
Do mísy nasypu mouku, cukr a sůl, vše promíchám, udělám důlek a do něj naliji ve vlažném mléce a lžičce cukru zmlazené droždí. Trošku zapráším moukou a nechám pracovat…
Do hrníčku rozdrobíme kvasnice, rozmícháme s trochou mléka a cukru a necháme vykynout kvásek.Přelijeme do mísy s moukou, cukrem, změklým máslem, dolijeme mléko podle…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Co s přebytky po vánočním pečení? Vyrobte z nich kouzelné ozdoby na stromeček!
Jak připravit těsta na cukroví: Dejte si pozor, jak zpracováváte ořechy i máslo, říká Míša Landová z Peče celá země
Znojemský nálev na okurky: Základem je správný poměr vody, octa a cukru, lehce pikantní chuť dodá křen