Jablková buchta s mákem - z remosky

Suroviny

150 g krupicového cukru
1/2 balíčku vanilkového cukru
2 vejce
90 g oleje
200 g hrubě nastrouhaných jablek
250 g polohrubé mouky
60 g mletého máku
1/2 prášku do pečiva
60 g nasekaných vlašských ořechů
40 g rozinek
možno trochu skořice
4 lžíce mléka-dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme cukr, vanilkový cukr, celá vejce a šleháme do husté pěny. Pak už vařečkou vmícháme nastrouhaná jablka, rozinky, ořechy, olej a nakonec mouku smíchanou s mákem a práškem do pečiva. Pokud je těsto moc husté, přidáváme mléko dle potřeby.

  2. Do mísy remosky vložíme papír na pečení nebo ji vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme středně husté těsto a povrch uhladíme. Přikryjeme horním dílem remosky, zapneme a pečeme zhruba 40 minut. Před koncem pečení můžeme remosku vypnout a využít tzv. zbytkové teplo.

  3. Po upečení za pomocí papíru buchtu vyjmeme a necháme úplně vychladnout na mřížce.

Poznámka od kuchařky

Tento recept je vhodný pro menší remosku o průměru 22 cm.

Poupravený recept z Chvilky v kuchyni.

Komentáře k receptu Jablková buchta s mákem - z remosky

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Hanis: Děkuji moc.:-K Začala jsem nyní zase více používat remosku, tak v ní zkouším různé moučníky. Protože ne vždy se mi všechno podařilo. Tato buchta nám chutnala, je vláčná. A kdo nemá remosku, tak upeče klasicky v troubě.:-K

    Odpovědět

  • Hanis Hanis

    Pěkný recept :-K

    Odpovědět