Osvěžující ovocný salát s mandlemi
Recept ještě nebyl hodnocenOvoce nakrájíme na větší kousky, smícháme se skořicí a hrubě nakrájenými mandlemi. Necháme vychladit v lednici a podáváme v horkých letních dnech jako svačinku.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ovoce nakrájíme na větší kousky, smícháme se skořicí a hrubě nakrájenými mandlemi. Necháme vychladit v lednici a podáváme v horkých letních dnech jako svačinku.
Do mísy dejte vejce a rozšlehejte ho. Dále k němu přisypte mandlovou mouku. Já jsem použila 100 g mandlové mouky, protože jsem ji víc neměla a 50 g kokosové mouky jsem…
Pokud milujete kokos, jste tu správně. Kuličky chutnají jako známé Rafaelo. Je to jednoduché nepečené a výborné cukroví. Uvnitř je schovaná mandle, která jim dodá…
Sojové kostky naložíme do sojové omáčky s 4 dcl vody a necháme přes noc nabobtnat. Pak sojové kostky vyndáme, pokrájíme na menší kousky, pokrájíme i šmakouna a kuř. maso…
Připravujete slavnostní menu, nebo švédský stůl? Pak nesmí chybět jednoduchý, ale chutný předkrm, který naladí chuťové pohárky na další chod. Ideální volbou jsou pečené…
Kávové biscotti jsou křupavým požitkem pro milovníky kávy a sladkého pečiva. Tyto italské sušenky s jemnou chutí kávy a oříškovými tóny se perfektně hodí k šálku…
Na Madeiře můžeme kromě krásné přírody a pestrých květin obdivovat i lahodná místní jídla. Ochutnejte tento vánoční perník s voňavým kořením, trochou alkoholu a…
Mandle necháme přes noc ve vodě a ráno vyloupeme ze slupky. Rajčata si mezitím namočíme, aby změkla. Až budete mít mandle vyloupané a rajčata změklá, všechny ingredience…
Hrst sójových bobů ráno namočíme a necháme máčet do druhého dne. Druhý den ráno vodu slijeme a v nové vodě boby uvaříme. Někdo vodu neslévá, a vaří boby ve vodě, ve…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji, pak přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli a necháme ji opéct spolu s masem. Přidáme opláchnuté švestky s…
Ze všech přísad zpracujeme na vále těsto. Necháme odležet v chladu, nejlépe do druhého dne. Na vále vyválíme, vykrajujeme čtverečky, kolečka apod. potíráme vejcem,…
Květáková omáčka: Na másle zpěníme cibuli a přidáme rozebraný květák. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Menší růžičky vyjmeme, zbytek rozmixujeme nebo propasírujeme…
Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších, nejvariabilnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální, když vám po pečení cukroví zbyde…
Do mísy prosijeme mouku, moučkový cukr, přidáme na menší kousky nakrájené máslo, vejce, smetanu a vypracujeme těsto. Zabalíme do mikroténu a zhruba na 1 hodinu uložíme…
Dokonale vychytaný recept se všemi záludnostmi, to je vizitka zkušeného kuchařského mistra Romana Vaňka. Vánočka neodmyslitelně patří k Vánocům, ale byla by škoda si jí…
Sněhuláky nejraději staví děti, ale zahanbit se mnohdy nenechají ani dospělí. Pro ty však máme jeden super tip na pikantnější verzi cukroví. Nepečené mandlové kuličky…
Placičky plné sušeného ovoce, kandované citrusové kůry a ořechů, to jsou marokánky. Podle našeho receptu si toto exotické cukroví připravíte snadno i doma. Náš recept…
Jak se blíží Vánoce, postupně vytahujeme z šuplíku oblíbené recepty na cukroví. Mezi tradiční druhy, které by neměly chybět na svátečním stole, patří išelské dortíčky.…
Křupavé růžičkové kapustičky pečené s křehkými plátky mandlí a zlatavou parmazánovou krustou tvoří lahodnou kombinaci chutí. Tento chutný pokrm je ideální jako lehký…
Medvědí česnek se svojí aromatickou vůní láká ke sběru zejména na začátku jara. Můžeme si z něj připravit mnoho různých pokrmů. V tomto receptu připravíme pesto z jeho…
Oloupané mandle najemno umeleme,smícháme je s moučkovým cukrem a sušeným mlékem a podle potřeby přidáme med. Vypracujeme tužší tvárnou hmotu, kterou rozválíme na vále a…
Očištěný celer nastrouháme na jemno a rozhrneme na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme v troubě - asi 10-15 minut na cca 170 st., trošku zrůžoví a oschne. Ze…
nelupane mandle zomelieme, pridame cukor, bielka, med, skoricu, citronovu koru a spracujeme cesto. Cesto rozvalkame na cca 5 mm hrubku a malou formickou vykrajujeme…
Nejprve na suché pánvičce opražíme nasucho přepůlené mandle a necháme stranou k servírování. Pokud máme stehenní řízky s kůží, neodstraňujeme ji, neboť tuk je nositelem…