Opilá štola
Recept ještě nebyl hodnocenŠtóla má mnoho variant. Většinou v ní ale nechybí množství rozinek, ořechů, mandlí a kandovaného ovoce. Tato z našeho receptu je navíc ovoněná vínem, které je součástí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Štóla má mnoho variant. Většinou v ní ale nechybí množství rozinek, ořechů, mandlí a kandovaného ovoce. Tato z našeho receptu je navíc ovoněná vínem, které je součástí…
V tomto pokrmu si vychutnáme lahodné spojení medu, mandlí a sójové omáčky. Sladkou chuť můžeme vyvážit trochou chilli. Směs kuřecího masa a zeleniny nejlépe chutná s…
Mazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat k snídani, pochutná si na něm celá rodina. Tvarohové těsto je plné…
Pařížské tyčinky jsou oblíbené cukroví, které se vyznačují vynikající kombinací jemného máslového těsta, lahodného čokoládového potahu a jemné náplně. Tyto křehké…
Nádivku připravujeme zejména na slavnostní obědy či na Velikonoce. Jarní nádivku z vařeného uzeného masa doplní také pikantní kopřivy. Mladé lístky dodají nádivce…
Jarní kynuté bochánky s mléčnou čokoládou udělají radost dětem i dospělým. S hrnečkem kakaa nebo kávy budou skvělé k snídani i jako sladká svačinka. Krásně ozdobí vás…
Tarhoňa je druh těstoviny běžně používaný ve slovenské a maďarské kuchyni. Lze ji podávat jako přílohu nebo i jako samostatný oběd. Příprava nezabere mnoho času a…
Univerzální těsto, které se hodí na mazance, vánočky, bochánky, případně i buchty. Kynuté těsto je základem české sladké kuchyně. Různými náplněmi a příchutěmi vám má…
Klasický kynutý sladký bochník, který voní po másle a citronu, posypeme mandlovými plátky a dozlatova upečeme. Péct ho můžeme nejen tradičně na Bílou sobotu, ale i mimo…
Žlutá cuketa je méně častý druh cukety, který vyniká svou krásnou barvou. Tu využijeme pro výrobu skvělého pesta, jehož základ tvoří mandle. Obzvláště skvěle se bude…
Slávinka, podle které jsou perníčky pojmenovány, má skutečně vymazlený a jednoduchý recept na na tyto medové pochoutky. Vyzkoušejte je a ozdobte společně s dětmi, budou…
Špaldová mouka má autentickou chuť, která připomíná oříšky. Kromě ní je v mazanci také spousta másla, vajec, mandlí a rozinek. Tyto mazance budou bezpochyb symbolem…
Tradiční jeden bochánek mazance můžete s tímto receptem nahradit dokonalým věncem z malinkých bochánků. Je jen na vás, zda je i naplníte třeba tvarohovou náplní. Určitě…
Medvědí česnek se svojí aromatickou vůní láká ke sběru zejména na začátku jara. Můžeme si z něj připravit mnoho různých pokrmů. V tomto receptu připravíme pesto z jeho…