Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naomi Campbellová má přísně daná pravidla svého stravování. Jídlo v letadle si zakázala.
Zdroj: Georges Biard / wikimedia commons / CC BY-SA 4.0 a freepik, koláž Toprecepty

Naomi Campbell patří od svých patnácti let mezi hvězdy světového modelingu. Tomu bývalá ikona módního průmyslu obětovala například i způsob života, který silně ovlivňuje její styl stravování. Bývalá supermodelka, která tento týden slaví 53. narozeniny, má podle jejího kuchaře striktně vymezeno, co se do jejího jídelníčku může dostat.

Draze vykoupená sláva

Superstar světového modelingu Naomi Campbellová neprožila zrovna idylické dětství, otce neznala, matka ji často nechávala bydlet u příbuzných, zatímco sama cestovala po světě za prací. Právě to donutilo rodačku z Londýna, aby se brzy postavila na vlastní nohy a již na konci osmdesátých let byla hvězdou přehlídkových mol. To však s sebou neslo i mnoho odříkání, například ve způsobu stravování. O něm se pro magazín Page Six rozhovořil modelčin kuchař Sean John.

"Vařím pro ni už více než deset let. Doma jí připravuji jedno opravdu super zdravé jídlo denně,“ prozradil Jamajčan. „Když někam letí, připravuji i pokrmy na cestu. Naomi totiž nekonzumuje jídlo z letadla. A je jedno, jestli se jedná o běžný spoj, nebo soukromé letadlo,“ dodal.

Bylinky mají svou duši, tvrdí modelka

John již v minulosti hovořil o speciální stravě, kterou Campbellová vyžaduje. Je v podstatě vegetariánka, pescetariánka (pescetariánství je zařazování mořských plodů do jinak vegetariánské stravy. Pescetariáni mohou, ale nemusí konzumovat další živočišné produkty, jako jsou vejce a mléčné výrobky - pozn.red.),“ vysvětlil modelčin kuchař.

Důležité pro Naomi je, aby měla ve svém jídle dostatek bylinek. „Jídlo musí mít chuť. Nemůžete do něj dát jen sůl a pepř. Já to stejně nedělám, ale ona to ví,“ cituje Seana Johna server US Food. „Musí tam být nějaké koření a bylinky. Jde jí o to, aby jídlo mělo i duši,“ dodává.

Netradiční objednávky v restauracích

Speciální režim volí modelka, která si potraviny nejčastěji nakupuje sama, aby měla přehled o jejich čerstvosti, i v restauracích. Nikdy si neobjednává z jídelního lístku. V podstatě obsluze oznámí, ať jí v kuchyni připraví nějaké překvapení. Samozřejmě pouze z potravin, které jí,“ vysvětlil dlouholetý kuchař Naomi Campbell.

Rituál, který budí pozornost

Jedna z nejslavnějších modelek světa, jejíž kariéru provázelo i mnoho skandálů, spojených s jejím nezvládáním vzteku, na své netradiční zvyky upozornila před čtyřmi lety ve videu na portálu YouTube. V něm vysvětluje, proč používá rukavice či antibakteriální ubrousky a z jakého důvodu si před cestou prochází celé letadlo a kontroluje všechna místa, kterých by se během letu mohla dotknout.

„Je mi fuk, co si o mně lidé myslí. Je to moje zdraví a cítím se tak lépe,“ říká Naomi ve videu. „Je jedno, jakým letadlem letíte, soukromým nebo komerčním, když letadlo klesá, lidé začnou kašlat a kýchat, a to prostě nesnesu,“ vysvětlila s tím, že její rituál je jakousi ochranou před tímto jevem.

Zdroje informací:

Pagesix.com - Naomi Campbell’s personal chef says she avoids dairy, chicken and gluten

Usmagazine.com - Naomi Campbell’s Chef Reveals Her Dietary Restrictions, Eating Habits: ‘She Doesn’t Eat Plane Food’

Recepty k tomuto článku