Likérové špičky s vaječným koňakem
Recept ještě nebyl hodnocenVýroba špiček je vskutku mistrovským dílem, které však zvládnete i doma. Nadýchané buflery jsou základním stavebním piškotem pro čokoládové tělo špičky, které naplníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 259 kJ / 540 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 60,00 g |
– nasycené | 15,00 g |
– nenasycené | 44,00 g |
–– mononenasycené | 30,00 g |
–– polynenasycené | 14,00 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Výroba špiček je vskutku mistrovským dílem, které však zvládnete i doma. Nadýchané buflery jsou základním stavebním piškotem pro čokoládové tělo špičky, které naplníme…
Základní oblíbená česnekovo-sýrová pomazánka se hodí na chlebíčky i jednohubky. Je jednoduchá a zvládne ji každý. Pomazánku můžete na jednohubkách doplnit a ozdobit…
Univerzální těsto, které připravíte z mouky, tuku a zakysané smetany. Může z něj upéct rohlíčky plněné sladkými náplněmi, jako je tvarohová, ořechová či povidlová.…
Recept pro všechny milovníky krupice, kteří se kvůli dietním omezením museli své oblíbené pochoutky vzdát. Tato rýžová varianta s rostlinným mlékem je přirozeně…
Omyté drůbky vložíme do studené vody, přidáme sůl, koření a zeleninu, opranou cibuli a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Pak připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným…
Škvarkové pagáčiky jsou lahodné kousky slaného pečiva. Křupavé škvarečky ovoní a ochutí, pepř přídá říz, kynuté překládané těsto bude lehounké a nadýchané. Vyzkoušejte a…
Ze všech surovin na korpus vypracujeme ručním šlehačem středně husté těsto. Na dno dortové formy (rozevírací, průměr 26 cm) vystřihneme kolečko pečicího papíru a na něj…
Jste - li příznivci bezmasé stravy, jistě uvítáte recept, který na 100 % splňuje zásady tohoto způsobu stravování. Připravte si vegetariánskou, či veganskou verzi…
Karlovarské rohlíky jsou stálicí na našem trhu. Dnes se snažíme za pomoci svých vzpomínek si vybavit chuť toho, co jsme mívali rádi. A tak do těchto karlovarských…
Lahodný guláš je gastroklasikou nejen naší kuchyně. Z libového hovězího masa tentokrát podle československých norem připravíme skvělý bratislavský guláš. Maso je…
Poctivé knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN jsou plněné švestkami, posypané tvarohem a cukrem a přelité rozpuštěným máslem. Švestky jsou obalené tenkou vrstvou těsta…
Pražské koláče – sladké kynuté bochánky se světlou a skořicovou drobenkou, plněné vanilkovým krémem, učarovaly nejednomu cukráři a pro svou oblíbenost jsou stále v…
Výbornou a šťavnatou žemlovku připravíte i bez mléka. Ideální varianta pro všechny, kteří se vyhýbají laktóze. Na vymazání formy použijte rostlinný tuk. Jakmile v…
Ze surovin vypracujeme těsto, poté rozválíme na vál(těsto můžeme rozdělit na půl,tak se těsto lépe rozválí)tak široký, jak chceme koláčky mít(dělám asi 3cm). Z válečku…
Pokud milujete plísňové sýry, pak vyzkoušejte připravit tuto pomazánku z nivy a měkkého salámu. Pomazánka bude skvělá s čerstvým pečivem, ale můžete ji využít i jako…
Všetko spracujeme, najprv to ide ťažko, ale od rúk margarín zmäkne, mlieko pridávame opatrne, čokoládu až ku koncu. Cesto je lepkavé.Mokrými rukami formujeme guličky,…
Odpalované těsto je oblíbené pro přípravu sladkých věnečků a větrníků. Avšak toto těsto je univerzální a lze jej tedy použít i na slané chuťovky. Zároveň z tohoto těsta…
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1,5 hodiny…
Moučníky, bohatě oplývající čerstvě nasbíraným ovocem, hojně posypané křupavou drobenkou, jsou v létě velice oblíbené. Tento moučník je navíc zcela bezlepkový a…
Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu Přisypeme ořechy, kokos, vanilkový cukr, lžičku skořice, lžičku citronové šťávy a trochu vyškrábeme vanilkový lusk Nakonec…
Pórek se žampiony a bobkovým listem necháme dusit v páře nad vroucí vodou 10 - 15 minut doměkka. V hrnci rozpustíme margarín, přisypeme do něj mouku a za pravidelného…
V mise vymiešame vajce so zmäknutým margarínom, mliekom a medom do hladka. Postupne pridávame múku, cukor, soda bicarbonu, spracujeme na cesto, ktoré dáme odpočinúť na…
Toto je slané pečivo, kde naozaj nejde prášok do pečiva ani droždie. Napriek tomu je pórovité. Všetky suroviny zmiesime, dáme do chladničky oddýchnuť na 1-2 hodiny. …