Česnekovo-sýrová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenZákladní oblíbená česnekovo-sýrová pomazánka se hodí na chlebíčky i jednohubky. Je jednoduchá a zvládne ji každý. Pomazánku můžete na jednohubkách doplnit a ozdobit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 259 kJ / 540 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 60,00 g |
| – nasycené | 15,00 g |
| – nenasycené | 44,00 g |
| –– mononenasycené | 30,00 g |
| –– polynenasycené | 14,00 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 120 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Základní oblíbená česnekovo-sýrová pomazánka se hodí na chlebíčky i jednohubky. Je jednoduchá a zvládne ji každý. Pomazánku můžete na jednohubkách doplnit a ozdobit…
Vyzkoušejte na přípravu lineckého koláče, nebo lineckého cukroví osvědčený recept používaný v cukrářské výrobně. Jeho univerzální použití se bude hodit. Ať již na…
Univerzální těsto, které připravíte z mouky, tuku a zakysané smetany. Může z něj upéct rohlíčky plněné sladkými náplněmi, jako je tvarohová, ořechová či povidlová.…
Pražské koláče – sladké kynuté bochánky se světlou a skořicovou drobenkou, plněné vanilkovým krémem, učarovaly nejednomu cukráři a pro svou oblíbenost jsou stále v…
Pokud budete mít štěstí a stanete se majiteli formy na ruské ořechy, můžete si upéci korpusky ořechů, které se mohou plnit slanou či sladkou náplní, anebo se po upečení…
Omyté drůbky vložíme do studené vody, přidáme sůl, koření a zeleninu, opranou cibuli a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Pak připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným…
Drobné křehké pečivo je velmi lahodné a skvěle poslouží jako pohoštění pro návštěvu nebo křupání k večernímu filmu. Příprava kynutého těsta je sice časově náročnější,…
Jste - li příznivci bezmasé stravy, jistě uvítáte recept, který na 100 % splňuje zásady tohoto způsobu stravování. Připravte si vegetariánskou, či veganskou verzi…
V mise vymiešame vajce so zmäknutým margarínom, mliekom a medom do hladka. Postupne pridávame múku, cukor, soda bicarbonu, spracujeme na cesto, ktoré dáme odpočinúť na…
Lahodný guláš je gastroklasikou nejen naší kuchyně. Z libového hovězího masa tentokrát podle československých norem připravíme skvělý bratislavský guláš. Maso je…
Karlovarské rohlíky jsou stálicí na našem trhu. Dnes se snažíme za pomoci svých vzpomínek si vybavit chuť toho, co jsme mívali rádi. A tak do těchto karlovarských…
Poctivé knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN jsou plněné švestkami, posypané tvarohem a cukrem a přelité rozpuštěným máslem. Švestky jsou obalené tenkou vrstvou těsta…
Výbornou a šťavnatou žemlovku připravíte i bez mléka. Ideální varianta pro všechny, kteří se vyhýbají laktóze. Na vymazání formy použijte rostlinný tuk. Jakmile v…
Pokud milujete plísňové sýry, pak vyzkoušejte připravit tuto pomazánku z nivy a měkkého salámu. Pomazánka bude skvělá s čerstvým pečivem, ale můžete ji využít i jako…
Recept pro všechny milovníky krupice, kteří se kvůli dietním omezením museli své oblíbené pochoutky vzdát. Tato rýžová varianta s rostlinným mlékem je přirozeně…
Z droždia, trocha cukru a asi 100 ml vlažného mlieka pripravíme kvások. Po vzkypení spracujeme z uvedených surovín cesto. Necháme stáť cca 10 minút.Medzitým pripravíme…
Ze všech surovin na korpus vypracujeme ručním šlehačem středně husté těsto. Na dno dortové formy (rozevírací, průměr 26 cm) vystřihneme kolečko pečicího papíru a na něj…
Smažený sýr je fenoménem rychlého občerstvení. Připravit si jej však můžeme i ve formě kroket podle standardů ČSN. Strouhaný tučnější sýr je základem hmoty, kterou…
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1,5 hodiny…
Tuk, cukor a vanil. cukor vymiešame, vmiešame vajcia, múku s práškom, vodu a škoricu. Pečieme vafle na vaflovači a zdobíme podľa chuti a vkusu.
Lučinu, máslo a smetanu ušleháme do hladkého krému, vmícháme pesto, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a sušená rajčata, osolíme podle chuti.
Máslo utřeme do pěny, přidáme nastrouhaná vejce, natrhaného lososa, nadrobno nakrájenou cibuli, mléko, citronovou šťávu, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a dochutíme…
Tvarůžky pomeleme s vejci a vymícháme nebo vyšleháme s margarínem, cibulkou a hořčicí. Upravíme do libovolného tvaru a ozdobíme dílky rajčat a zelenou natí. Mažeme na…