Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švýcarky

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 10. 2010 18:22

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 090 kJ / 3 129 kcal
Bílkoviny62,88 g
Tuky104,21 g
Vláknina16,32 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 134 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy476,66 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto je nádherně nakynuté, nelepí....a švýcarky jsou lehounké jako peříčko a výborné i druhý den po upečení. Jsou to vlastně františky, ale s trošinku jiným těstem a hlavně - kynuté omládkem :-)))

Povídání o omládku a Sladěnce je zde: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

HankaR. HankaR.

2. 9. 2023 14:49

Vynikající recept :yes: S těstem se výborně pracovalo, nelepí, je pružné a měla jsem krásné bublinky. Ke skořici s máslem jsem ještě přidala nahrubo mleté ořechy. Díky za bezva recept :-K

hospodyne

12. 3. 2022 19:25

:-K mladí jeli na hory, tak jsem včera pekla velký box - skořicové a. ořechové. Prý i pro kamarády. Vždycky, když mám spoustu těsta, vzpomínám na prababičku i babičku, které zadělávaly v neckách ručně aspoň 3x týdně! Během polních prací, kdy bylo spoustu pracovníků, zadělávaly v neckách kopistěmi, stály proti sobě a těsto zpracovávaly cikcak - doprava-doleva, to se mi moc líbilo. Připravované pečivo se pak odnášelo do blízké pekárny. Pekař půjčil svoje velké plechy a po chlebu pekl drobné pečivo.
Dnes mám velký robot, dom. pekárny, dvě trouby a už se mi to ani tolik nelíbí:-D:-D:-D

cathleen cathleen

17. 12. 2020 13:57

magdalenka: děkuji! <3 Za připomenutí i přidané foto :-K

magdalenka magdalenka

16. 12. 2020 14:54

Vyťahujem na svetlo jeden z tvojich skvelých receptov...dávno sme toto pečivo nemali, takže som piekla včera - škoricové aj vanilkové. Sú výborné, pridávam foto.

cathleen cathleen

13. 2. 2020 15:51

Janja: nepoložily se na bok spíš proto, že byly hodně úzké:-?

Janja

13. 2. 2020 14:49

Velmi chutné těsto, s kterým se dobře pracuje :yes: Použila jsem poprvé sladěnku a už se jí nevzdám :-*Jenom musím příště víc "utahovat", protože se mi švýcarky při pečení částečně položily na bok:-O Zkusím ještě s mákem a víc těsto pocukruju (šetřila jsem s posypem :-()

cathleen cathleen

4. 2. 2014 08:19

Irrena: to jsem ráda, Iri :-) Fotky v žádném případě nemažu, ani ty míň povedené - jsou důkazem, že to člověk fakt upekl, dal si práci s focením a i kdyby byly "horší" - nejsme na výstavě fotek, ne? ;-):-D Děkuju:-K

Irrena Irrena

1. 2. 2014 16:13

Jikotka:Jiřinko já jich měla 13;-)

Jikotka Jikotka

1. 2. 2014 16:08

Irrena:Kolik kousků je z tohoto množství?Docela mě to láká...

Irrena Irrena

1. 2. 2014 11:07

Protože můj vnuk je zbožňuje, dnes jsem mu je upekla;-) Přidám fotku, jestli se nebude líbit, tak ji vymaž:-8 Nakrojila jsem je ostrou hranou nože a tím se mi tak pěkně nenatvarovaly:-8

Lůca35

25. 8. 2013 16:18

jsou božsky jemňoučké :-)

lůca35

25. 8. 2013 11:17

už se pečou :-K

cathleen cathleen

16. 5. 2011 07:23

cameira: sladovit je totéž, co sladěnka, jen od jiného výrobce. U sušeného je trochu jiné dávkování, myslím, že ho stačí o trošku méně;-)

cathleen cathleen

16. 5. 2011 07:22

isindy::-8 díky. A makové záviny zkus určitě, u nás si je kluci kolikrát ani nekrájí, ale popadnou celou nohu (dělám menší, kratší) a jdou zas ven, pracovat.:-D

cameira

15. 5. 2011 19:37

Isindy: já jsem koupila v country life sladovit,což by mělo být něco jako sladěnka, prodávají to buď tekuté(vypadá to jako sirup) nebo v práškové formě, já si koupila ten prášek

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skořicové švýcarky recept na skořicové švýcarky švícarky makové švýcarky skořicova švýcarka švícarka domácí pekárna recepty domácí švýcarky svýcarka skořicová švýcarky se skořicí recept na švícarky ořechové švýcarky kynute švýcarky pecivo svycarky svicarky recept domaci svycarka švícarky- recept ořechová švýcarka skoricove švicarky domácí švícarky

Suroviny: voda, droždí, sladěnka, mouka hladká, voda, margarín, cukr, sůl, mouka hladká, máslo, cukr vanilkový, skořice mletá, piškoty

TopRecepty.cz

Švýcarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyrk