Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karlovarské rohlíky

Karlovarské rohlíky jsou stálicí na našem trhu. Dnes se snažíme za pomoci svých vzpomínek si vybavit chuť toho, co jsme mívali rádi. A tak do těchto karlovarských rohlíků dejte určitě sádlo!

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy Bez doby kynutí

Bez doby kynutí

15. 12. 2009 15:21

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

cca 35 kousků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 161 kJ / 5 536 kcal
Bílkoviny131,50 g
Tuky204,40 g
Vláknina34,00 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 6,43 g
Sůl15,99 g
Sacharidy775,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Autorem receptu je pan Fr. Brusák a s jeho svolením jej uvádím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

karinpekarkova

11. 9. 2023 15:33

tejaja: nikdo vám to nenutí, každému podle chuti ;-)

Wikki

22. 4. 2021 12:38

Výborné :yes: Dělala jsem z poloviční dávky.:-)

Lenunka Lenunka

13. 5. 2019 21:00

Merylas: to určitě jsou:-), ale já si pamatuji tu vůni kdysi ze "sámošky", kam jsem pro karlovarské rohlíky chodila, voněly prostě sádlem a i druhý den byly vláčné, voňavé a jemňounké :-). Margarín nepoužívám dneska už na nic, vůbec ho nekupuji, nejsem tak bohatá, abych kupovala levné věci, výsledek nestojí za nic, i cukroví na vánoce peču jen z másla, možná ho je míň, ale zato je dobré a nic se nevyhodí:-)

Merylas Merylas (moderátorka)

13. 5. 2019 20:51

Lenunka: Říkala jsem si, že jim dám ještě šanci s jiným tukem. Tak příště teda sádlo.:-) V receptu je v surovinách margarín, ale těžko říct, který tuk dnes použít, aby byl stejný, nebo alespoň nejvíce podobný. Ale rohlíky jsou i tak fajn.

Lenunka Lenunka

13. 5. 2019 20:44

Merylas: viz můj komentář dole, do karlovarských rohlíků jedině sádlo, žádná Hera :-):-K:-K:-K

Merylas Merylas (moderátorka)

13. 5. 2019 19:11

Tak jsem taky konečně tyto rohlíky vyzkoušela. Ze začátku, než vychladly, tak mi ta vůně opravdu připomínala ty dávné karlovarské rohlíky. Pak už ale ani ne. Snažili jsme se tu chuť a vůni najít. A nic. :-) Tím ale nechci říct, že nejsou dobré, to jsou. Jen to nejsou ty rohlíky, které znají pamětníci. :-) Taky záleží na tuku, já použila heru, chtělo by to ještě zkusit s jiným tukem. Přidávám foto a bod jsem už dala.:-K

veronicaskitchencz

12. 5. 2017 22:15

Pekla jsem bez sušeného mléka a margarín nahradila máslem. Přidávám foto :-K

Lenunka Lenunka

11. 4. 2017 11:55

Pekla jsem, margarín jsem nahradila sádlem a byly výborné. Přidávám foto:-):yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 4. 2014 18:15

Jitka:Souhlas ! Pokud je to v receptu použiju vždycky sádlo nebo máslo. A to se pěkně naběhám než nějaké dobré sádlo seženu.:-D Dneska jsem si přeběhla tři obchody,než jsem dostala sádlo na vyškvaření.;-):-p

tejaja tejaja

30. 4. 2014 07:07

Jitka: Neviem ako kto, ale ja by som sadlo na karlovarské rožky nepoužila. A ak mi záleží na zdraví, tak rozhodne namiesto prílišného špekulovania využijem čas na pravidelný šport a pohyb vôbec. Potom bezkonkurenčne spálim všetky tuky ;-)

Jitka

30. 4. 2014 03:12

Margarin je velice nezdravy pro srdce a krevni obeh. Jestli vam zalezi alespon trochu na dobrem zdravi, pouzijte maslo nebo domaci sadlo.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 9. 2011 16:29

HankaPu:Nám také dnes jsem je pekla a druhý plech s rohlíky jsem zapoměla trošku dýl v troubě a mouka pod nima trošku stmavla,ale ty vypečenější byly lepší,jako ty co jsem vybrala z trouby načas,byly křupavější a jedli sme je jenom tak ke kávě se šlehačkou jako zákusek. Ve dvanáct se upekly a teď 16,28 už nejsou !!! Dávala jsem místo čerstvého droždí 5 gr.sušeného a místo sušeného mléka smetanu do kafe 2 ty malé kelímky.Pekla jsem na zkoušku z púl dávky,a Z púl dávky se upeklo 15 rohlíku.
Je to mňamka !:yes::-K:-p;-)

HankaPu HankaPu

28. 2. 2011 18:31

Tyhle rohlíky nemají chybu:yes::yes:, nám moc chutnaly. Držela jsem se přesně receptu, margarím jsem použila Liru, sušené mléko jsem doma neměla, tak jsem použila instantní smetanu do kávy a jinak jsem vše zachovala. Těsto v pekárně pěkně kynulo, žádnou tekutinu už jsem přidávat nemusela, jen těsto jsem občas při kynutí promíchla, aby nevylezlo z pekárny. Měla jsem 35 rohlíků, asi po 50 g. A jsou opravdu vynikající:yes:, také pamatuju ty pravé karlovarské a řekla bych, že jsou to oni, že tu chuť mají:yes::yes::yes::yes: +

Pawla

25. 11. 2010 14:31

Jsou moooc dobré!!! :-* Dávám bodík a přidávám foto! :-))

Irrena Irrena

24. 11. 2010 09:38

Taky jsem musela kontrolovat pekárnu a přidávat tekutinu, podle receptu by to bylo moc tuhé.Asi jsem měla jinou mouku;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rohlíky recept rohliky rohlíky ze sušeného droždí karlovarské rohlíčky jak udělat rohliky jak umotat rohlík domácí rohlíky ze sušeného droždí karlovarský loupák rohlík recept jak umotat rohlíky domácí karlovarské rohlíky recept na karlovarské domácí rohlíky karlovarske rožky domácí karlovarský rohlík domácí rohlíky karlovarské recept na rohlíky karlovarksý rohlík karlovarské loupáčky karlovarske loupaky rohlik ze suseneho droždí

Suroviny: mouka hladká pšeničná, droždí, sůl, cukr, margarín, mléko sušené, voda, olej, tuk

TopRecepty.cz

Karlovarské rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0YyL