Karlovarské rohlíky
Suroviny
Porce: cca 35 kousků
Nutriční hodnoty
Energie | 23 161 kJ / 5 536 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,50 g |
Tuky | 204,40 g |
Vláknina | 34,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 15,99 g |
Sacharidy | 775,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Autorem receptu je pan Fr. Brusák a s jeho svolením jej uvádím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 4. 2021 12:38
Výborné Dělala jsem z poloviční dávky.
13. 5. 2019 21:00
Merylas: to určitě jsou, ale já si pamatuji tu vůni kdysi ze "sámošky", kam jsem pro karlovarské rohlíky chodila, voněly prostě sádlem a i druhý den byly vláčné, voňavé a jemňounké
. Margarín nepoužívám dneska už na nic, vůbec ho nekupuji, nejsem tak bohatá, abych kupovala levné věci, výsledek nestojí za nic, i cukroví na vánoce peču jen z másla, možná ho je míň, ale zato je dobré a nic se nevyhodí
13. 5. 2019 20:51
Lenunka: Říkala jsem si, že jim dám ještě šanci s jiným tukem. Tak příště teda sádlo. V receptu je v surovinách margarín, ale těžko říct, který tuk dnes použít, aby byl stejný, nebo alespoň nejvíce podobný. Ale rohlíky jsou i tak fajn.
13. 5. 2019 20:44
Merylas: viz můj komentář dole, do karlovarských rohlíků jedině sádlo, žádná Hera
13. 5. 2019 19:11
Tak jsem taky konečně tyto rohlíky vyzkoušela. Ze začátku, než vychladly, tak mi ta vůně opravdu připomínala ty dávné karlovarské rohlíky. Pak už ale ani ne. Snažili jsme se tu chuť a vůni najít. A nic. Tím ale nechci říct, že nejsou dobré, to jsou. Jen to nejsou ty rohlíky, které znají pamětníci.
Taky záleží na tuku, já použila heru, chtělo by to ještě zkusit s jiným tukem. Přidávám foto a bod jsem už dala.
12. 5. 2017 22:15
Pekla jsem bez sušeného mléka a margarín nahradila máslem. Přidávám foto
11. 4. 2017 11:55
Pekla jsem, margarín jsem nahradila sádlem a byly výborné. Přidávám foto
30. 4. 2014 18:15
Jitka:Souhlas ! Pokud je to v receptu použiju vždycky sádlo nebo máslo. A to se pěkně naběhám než nějaké dobré sádlo seženu. Dneska jsem si přeběhla tři obchody,než jsem dostala sádlo na vyškvaření.
30. 4. 2014 07:07
Jitka: Neviem ako kto, ale ja by som sadlo na karlovarské rožky nepoužila. A ak mi záleží na zdraví, tak rozhodne namiesto prílišného špekulovania využijem čas na pravidelný šport a pohyb vôbec. Potom bezkonkurenčne spálim všetky tuky
30. 4. 2014 03:12
Margarin je velice nezdravy pro srdce a krevni obeh. Jestli vam zalezi alespon trochu na dobrem zdravi, pouzijte maslo nebo domaci sadlo.
15. 9. 2011 16:29
HankaPu:Nám také dnes jsem je pekla a druhý plech s rohlíky jsem zapoměla trošku dýl v troubě a mouka pod nima trošku stmavla,ale ty vypečenější byly lepší,jako ty co jsem vybrala z trouby načas,byly křupavější a jedli sme je jenom tak ke kávě se šlehačkou jako zákusek. Ve dvanáct se upekly a teď 16,28 už nejsou !!! Dávala jsem místo čerstvého droždí 5 gr.sušeného a místo sušeného mléka smetanu do kafe 2 ty malé kelímky.Pekla jsem na zkoušku z púl dávky,a Z púl dávky se upeklo 15 rohlíku.
Je to mňamka !
28. 2. 2011 18:31
Tyhle rohlíky nemají chybu, nám moc chutnaly. Držela jsem se přesně receptu, margarím jsem použila Liru, sušené mléko jsem doma neměla, tak jsem použila instantní smetanu do kávy a jinak jsem vše zachovala. Těsto v pekárně pěkně kynulo, žádnou tekutinu už jsem přidávat nemusela, jen těsto jsem občas při kynutí promíchla, aby nevylezlo z pekárny. Měla jsem 35 rohlíků, asi po 50 g. A jsou opravdu vynikající
, také pamatuju ty pravé karlovarské a řekla bych, že jsou to oni, že tu chuť mají
+
25. 11. 2010 14:31
Jsou moooc dobré!!! Dávám bodík a přidávám foto!
24. 11. 2010 09:38
Taky jsem musela kontrolovat pekárnu a přidávat tekutinu, podle receptu by to bylo moc tuhé.Asi jsem měla jinou mouku
24. 11. 2010 09:35
Dneska jsem je udělala, jsou dobré, ale ty karlovarské rohlíky, které si pamatuji z dob totáče, tomu neodpovídajíTěšila jsem se na tu chuť, jsem zklamaná
To nechci říct že jsou špatné, ale ne to co jsem očekávala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Lotus mini cheesecake
Přidáno před 12 hodinami

Svíčková polévka s nudlemi
Přidáno před 13 hodinami

Vepřové kostky na argentinském koření
Přidáno před 15 hodinami

Mechový dort (se špenátem)
Přidáno 21. 5. 2022 15:38

Salko roláda
Přidáno 21. 5. 2022 12:16

Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
Přidáno 21. 5. 2022 07:40
Právě bylo uvařeno:


Rizoto z pečeného kuřete
uvařil/a Chlupina
před 3 hodinami

"Veršované" brambory se sýrem a houbami
uvařil/a Elivet
před 3 hodinami

Štrúdl na slano
uvařil/a Mareczech
před 3 hodinami

Bramborové houstičky
uvařil/a Arleta
před 4 hodinami

Domácí langoše
uvařil/a Yvona B.
před 4 hodinami

Sachr dort z jablek
uvařil/a lucieee
před 4 hodinami

Luxusní a rychlý makovník
uvařil/a Cejenka
před 4 hodinami

Náplň do tortilly s kuřecím masem
uvařil/a MilosCz
před 5 hodinami

Klasické křupavé domácí rohlíky
uvařil/a Mili5
před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rohlíky recept rohliky rohlíky ze sušeného droždí karlovarské rohlíčky jak udělat rohliky jak umotat rohlík domácí rohlíky ze sušeného droždí karlovarský loupák rohlík recept jak umotat rohlíky domácí karlovarské rohlíky recept na karlovarské domácí rohlíky karlovarske rožky domácí karlovarský rohlík domácí rohlíky karlovarské recept na rohlíky karlovarksý rohlík karlovarské loupáčky karlovarske loupaky rohlik ze suseneho droždí
Suroviny: mouka hladká pšeničná, droždí, sůl, cukr, margarín, mléko sušené, voda, olej
Karlovarské rohlíky
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0YyL
51 názorů