Košíčky s kokosovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenMilujete kokos? Tento recept je přímo pro vás. Neboť která surovina je tak krásně bílá, připomíná sněhovou pokrývku a na vánočním cukroví nesmí chybět? Košíčky jistě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Milujete kokos? Tento recept je přímo pro vás. Neboť která surovina je tak krásně bílá, připomíná sněhovou pokrývku a na vánočním cukroví nesmí chybět? Košíčky jistě…
Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme rostlinným mlékem nebo vodou (1.5 násobek objemu jáhel) a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut…
Na spodní patro vymíchat vejce s cukrem a pak přidat ostatní ingredience. Na závěr je možné obarvit (já použila modré gelové barvivo). Na piškotová patra vyšlehat…
Nahřejeme troubu na 170 °C a pekáček (hlubší plech) vyložíme pečícím papírem.V jedné míse smícháme tekuté suroviny, ve druhé sypké. Půl hrnku kávy si ale odložíme…
Cuketový perník je neobvyklá, avšak skvělé chutná kombinace tradičního kořeněného perníku s čerstvou a šťavnatou cuketou. Příprava tohoto perníku je velmi rychlá a…
Citron dáme předem zmrazit do mrazáku.Nejdříve uvaříme pudink z mléka, cukru a prášku podle návodu na obalu. Na horký ihned přitiskneme fólií a necháme zcela…
Drobný dezert k sváteční kávě nebo dobroty na efektním tácu při rodinné oslavě. To jsou sezónním ovocem a chutným čokoládovým krémem naplněné křehké košíčky. Džem s…
Chcete udělat radost paní učitelce? Nebo potřebujete jen rozesmát kolegyně v kabinetu? Dobrý tip na chutný dort pro paní učitelku českého jazyka je tady. Místo červené…
Vánoční cukroví, které je za chvíli hotové, provoní kuchyň, krásně vypadá na stole a výborně chutná. Do lahodné náplně se navíc dají schovat zbytky cukroví, které se…
Pokud byste chtěli vyzkoušet křehké linecké cukroví slepované marmeládou a nebo jinou náplní, můžete ho připravit podle tohoto receptu. Křehkost zaručuje přidání…
Všechny recepty na koblihy se zdají být sejné, přece jen je vždy nějaká drobnost odliší. Toto těsto je zaděláno s hladké i hrubé mouky, voní po vanilce a rumu a plníme…
Nepečené dorty jsou osvěžujícím dezertem zejména v letních měsících. Sušenkový základ s máslem doplňuje lahodná smetana v kombinaci s ricottou. Dozdobeno a dochuceno je…
Věděli jste, že medovník je tradiční pochoutka z Gruzie? Postupem času si ale i u nás vydobyl své čestné místo a stal se jedním z nejoblíbenějších dezertů.
Kynuté moučníky jsou náročnější na práci a na čas. Námahu se zpracováváním těsta vám může usnadnit kuchyňský robot nebo hodný manžel. Čas vám rychleji uteče, když si v…
Rychlá roláda s dobrou marmeládou se bude hodit pro pečení nejen v neděli, ale i ve všední den. Jemný piškotový zákusek ke kávě, nebo čaji. Ozdobit můžeme krémem,…
Znáte ten pocit, když je velká chuť na rychlou sladkou dobrůtku? Nekynuté koblížky jsou přesně to, co hledáte. Ať jen pocukrované, nebo plněné džemem udělají radost…
Není snadnějšího moučníku, než je tento. Oblíbenou kokosovou tyčinku spojíme v těstě s přesnídávkami a vytvoříme tak vláčné těsto. Po upečení jej pak doplníme marmeládou…
Do menší části z už odměřeného vlažného mléka přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí, posypeme troškou hladké mouky a necháme vzejít kvásek.V míse smícháme mouku se…
Křehké sušenky - cookies jsou oblíbeným moučníkem v anglosaském světě. Zvolna si prorazily cestičku i na dezertní talířky v našich domácnostech. Nejlépe se hodí do…
Ať už si víkendový čaj budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni. Jablíčka nepatří mezi klasické náplně do…
Tento lahodný dort tvoří nadýchaný piškotový korpus, vrstva marmelády a tvarohový krém z čokoládového pudinku, který zpestříme trochou chilli. To dodá sladkému dortu…
Upečte na nedělní odpoledne výborné a na přípravu snadné řezy. Linecké těsto vytuněné ořechovou sněhovou hmotou je překvapivě chutné. Krájet řezy musíte ještě vlažné, po…
Pro domácí pekárnu: Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Ručně nebo s…
Langoš z podmáslí, z bezlepkové mouky, si můžou bez výčitek dopřát i celiaci. Pokud vás již omrzela klasická slaná varianta, vyzkoušejte dokřupava usmažené langoše…