Martinské rohlíky

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 3 názory

Suroviny

200 g vody
žloutek
70 g cukru
70 g změklého másla
2 lžičky citrónové šťávy
strouhaná citrónová kůra
špetka soli
250 g polohrubé mouky
250-260 g hladké mouky
21 g droždí
Náplň :
200 g mletého máku
300-350 ml mléka
60 g cukru
2 lžíce marmelády
strouhaný perník (na zahuštění – pokud je třeba)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto dáme do pekárny a použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 12 kousků a necháme chvilku odpočinout.

  3. Pak z každého vyválíme ovál, natřeme na něj náplň a zavineme - chtěla jsem, aby mi náplň z krajů rohlíků vykukovala. (Kdo nechce, nenatře náplň až do okrajů vyváleného oválu těsta.)

  4. Svinuté rohlíky dáme kynout na plech s pečící fólií, pak potřeme vejcem (nebo jen zbylým bílkem) a upečeme ve vyhřáté troubě (180-190°/asi 15-20min).

Poznámka

Zdroj: www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Martinské rohlíky

Tématické fráze: martinaky martinsky rohlik martinské rohlíčky sladké martinské rohlíky martinaky recept nejlepší martinské rohlíčky rohlíky martiňáky recept na martiňáky martinské rohlíčky z domácí pekárny výborné martinské rohlíčky martinské rohlíky plnené s s mákem martinske domácí rohlíky martinská rohlicky z domácí pekarny martiňáky recepty martinske rohliky z domaci pekárny recept na martinské rohlíčky výborné martinské rohlíky martináky z pekárny martinsky loupak těsto z pekárny na martinské rohlíčky

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít