Krém Panna Cotta s ovocem

dextra Kuchař: dextra

4 porce Sladká jídla 9 názorů

Suroviny

500 g smetany
70 g cukru
6 listů želatiny
1 vanilkový lusk
4 skleničky
K ozdobení:
čerstvé ovoce
džem
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nechte změknout ve studené vodě listy želatiny.

  2. Vanilkový lusk rozkrojte podélně a dřeň nožem vydlabejte a dejte do hrnce s vodou.

  3. K ní přidejte smetanu a 70 gramů cukru a přiveďte k varu. Poté nechejte směs zchladnout.

  4. Želatinu vymačkejte a nechte rozpustit ve smetaně a cukru.

  5. Vytáhněte vanilkový lusk a směs nalijte do skleniček.

  6. Dejte na noc do lednice ztuhnout.

  7. Před servírováním krém ozdobte vrstvou džemu a na ně položte pokrájené čerstvé ovoce.

Poznámka

Džem můžeme dát také na dno skleniček.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krém Panna Cotta s ovocem

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Merylas Merylas

    Vypadá to lákavě:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Poprvé se setkávám s tím, že se lusk dá do vody. Já ho dávám do vařícího mléka (nebo cukru samozřejmě jo i do diacukru!!!!)Jinak fotka je velice inspirativní ;-):-p

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Panna Cotta vypadá perfektně:yes: úplně se mi sbíhají sliny:-p Ráda bych to o víkendu vyzkoušela, tak mám ještě pár otázeček, nerada bych to pokazila;-) Kolik asi se dává té vody na namočení vanilkového lusku? Tou smetanou je myšlena smetana ke šlehání nebo normální na vaření? Jo a ještě poslední, která se přímo netýká receptu....:-)...Dextro ty pracuješ někde v restauraci?

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Znám ten název, ale nevěděla jsem, co si mám za tím představit. Vypadá to LUXUSNĚ !!! Dextra - :yes::yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • aanicka aanicka

    No, jestli to chutná tak skvěle jak to vypadá, tak klobouk dolů :yes:. Určitě vyzkouším :-p.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    nádherné nazdobené - vypadá velmi chutně, ukládám k ozkoušení:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    panna je jediny mucnik ktory som schopna zjest u taliana...najradsej mam ked je poliata rozpustenym karamelom. nikdy som sa nezamyslela, ze ako sa to vlastne robi....neviem ako chuti dextra tvoja, ale myslim, ze vo vseobecnosti sa nemoze velmi odlisovat od tej co som jedla a tak davam spokojne plusik.

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Robievam,je to výborné:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pana cotta panacotta panna cotta recept panna cotta recept na pana cotta recept na panacottu pan cotta pannacotta recepty panna cota pannacotta pana cota recept panacotta recepty pana cotta pana cotta recept pana cota recept recept pannacotta recept panna cotta pannacotta recept krém s ovocem panacota

Zapomněl/a jsem heslo