Slezské bramborové válečky s povidlovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenOloupané brambory nastrouháme na jemno, Vymačkáme z nich vodu a necháme ji odstát. Do brambor přidáme mouku, sůl a škrob, který nám zůstal po slití vody.Vypracujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupané brambory nastrouháme na jemno, Vymačkáme z nich vodu a necháme ji odstát. Do brambor přidáme mouku, sůl a škrob, který nám zůstal po slití vody.Vypracujeme…
Máslo necháme v pokojové teplotě změknout. Vyšleháme ho do pěny spolu se žloutky a cukrem.Přidáme citronovou kůru, mouku střídavě s mlékem a nakonec vyšlehaný sníh z…
Pstruhy opláchneme studenou vodou, očistíme a osušíme. Osolíme, podle chuti můžeme přidat oblíbené koření na ryby.Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na…
Nejdříve připravíme nádivku: slaninu pokrájíme na kostičky, rohlíky na kostky a zakapeme vývarem. Přidáme změklé máslo, vejce, nasekané lístky baby špenátu,…
Nejdříve připravíme nádivku: slaninu pokrájíme na kostičky, rohlíky na kostky a zakapeme vývarem. Přidáme změklé máslo, vejce, nasekané lístky baby špenátu,…
Zemiaky na jemno nastrúhame, pridáme roztopené maslo, rozmrvené droždie, žĺtok, múku a vypracujeme hladké cesto.Sformujeme valec, z ktorého postupne režeme kúsky a…
Máslo rozdrobíme s moukou, do důlku dáme žloutky, na ně cukr, droždí a zalijeme vlažnou šlehačkou. Necháme chvíli (20 min) vzejít kvásek a zaděláme těsto (ručně nebo v…
Máslo rozdrobíme s moukou, do důlku dáme žloutky, na ně cukr, droždí a zalijeme vlažnou šlehačkou. Necháme chvíli (20 min) vzejít kvásek a zaděláme těsto (ručně nebo v…
Bílky s cukrem ušleháme na pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky a vanilkový cukr. Znovu vyšleháme. Zlehka přidáváme mouku, smíchanou s mákem a kávou,…
Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžící cukru, přidáme polovinu teplého mléka a 2–3 lžíce mouky, aby vzniklo hladké těstíčko. Necháme asi 10 minut v teple vzejít…
Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžící cukru, přidáme polovinu teplého mléka a 2–3 lžíce mouky, aby vzniklo hladké těstíčko. Necháme asi 10 minut v teple vzejít…
Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžící cukru, přidáme polovinu teplého mléka a 2–3 lžíce mouky, aby vzniklo hladké těstíčko. Necháme asi 10 minut v teple vzejít…
Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžící cukru, přidáme polovinu teplého mléka a 2–3 lžíce mouky, aby vzniklo hladké těstíčko. Necháme asi 10 minut v teple vzejít…
Nejprve si zpracujeme těsto spojením všech předepsaných surovin. Dáme ho do chladu odpočinout a mezitím si uvaříme puding z litru mléka a mák přelijeme vařícím mlékem a…
Do misy dáme cukor, vajcia a štipku soli . Vyšľaháme do peny.Zmiešame múku s práškom do pečiva a primiešame to do vaječnej zmesi. Nakoniec pomaly vmiešame mlieko…
Těsto na plech Ušleháme sníh z 7 bílků přidáme cukr + kokos + mouku + prášek do pečiva, těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme při 180°C asi 25 minut. Krém: …
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a troubu předehřejeme na 180°C.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky utřeme se změklým máslem a cukrem.Poté do žloutkové směsi…
Začněte přípravou ingrediencí – máslo dejte povolit na teplé místo a vejce vyndejte z lednice, aby se ohřála na pokojovou teplotu. Zapněte troubu na 160°C a dortovou…
Vše smíchat, vlít na vymaštěný plech a vysypaný, upéct ve středně teplé troubě. * Polevu umíchat a potřít nahoru
Vejce, cukr, mícháme a přiléváme olej. Potom přidáme mouku s práškem. Hotové je to jako těsto, děláme kuličky malé, pečeme při 200°c asi 10-15 min. Studené vyškrabeme…
Nadrcené piškoty, mleté ořechy a rozehřáté máslo rukou umačkáme do hladké hmoty. Vytvarujeme z ní homolku a posadíme ji na 1 piškotku, aby stála. V tuto chvíli se to…
Nejdřív si necháte okapat na sítu kompot. Pak ušleháte sníh, utřete cukr s máslem a žloutky, zatřete mléko a citronovou šťávu a postupně vmícháte mouku střídavě se…
Začínáme přípravou těsta. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, do mouky přidáme na špičku nože prášku do pečiva a kakao a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do mouky…
Porce králíka spařit vřelou vodou, až jsou bílé, nechat okapat. Na tuku osmažit nakrájenou cibulku do zlatova. Přidat k ní králíka, osolit, opepřit, podlít trošku vodou…