Křehké rebarborové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenJarní zelenina, která se v poslední době těší veliké oblibě. Řeč je samozřejmě o rebarboře, kterou nejčastěji zpracováváme do sladkých moučníků. Krásně křehké řezy, se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jarní zelenina, která se v poslední době těší veliké oblibě. Řeč je samozřejmě o rebarboře, kterou nejčastěji zpracováváme do sladkých moučníků. Krásně křehké řezy, se…
Připravte bábovku netradičně, a to se svařeným vínem a strouhanou čokoládou. Příprava je snadná a výsledný moučník perfektně doplní nedělní odpoledne i rodinnou oslavu.…
Připravte bábovku netradičně, a to se svařeným vínem a strouhanou čokoládou. Příprava je snadná a výsledný moučník perfektně doplní nedělní odpoledne i rodinnou oslavu.…
Pokud máte rádi mazanec, zkuste si letos těstem trochu pohrát a vytvarovat z něj věnec. Věnec můžete nechat prázdný nebo jej naplnit oblíbenou náplní. Na svátečním stole…
Nepečený dort, tedy cheesecake, připravujeme zejména pro jeho osvěžující chuť. V tomto receptu najdete inspiraci na dort ze sušenkového základu na němž leží náplň z…
Bílý chřest se vyznačuje svojí jemnou a lehce nasládlou chutí. Využijete jej ať už do polévky nebo jako snadný předkrm, kdy jej stačí jen uvařit ve vodě a podávat…
Míchaná vajíčka na másle jsou rychlou, chutnou a vydatnou snídaní pro každého z nás. Na jaře je můžeme ještě vylepšit přidáním nakrájeného medvědího česneku a cherry…
Jemný piškot, lahodný krém a hravá velikonoční dekorace z něj dělají dokonalý dezert pro sváteční stůl. Připravte si tento dort a potěšte své blízké sladkou tečkou po…
Tradiční boží milosti jsou připravovány před Velikonocemi. Křehké těsto dochucuje smetana a bílé víno. Drobné smažené pečivo vykrajujeme nejčastěji do čtverců se zářezy.…
Na mazanec má každý svůj recept. Ten nejoblíbenější a samozřejmě nejlepší! I rodina autorky receptu dává přednost před ostatními právě tomu jejich. Vyzkoušejte ho a…
Vepřové kotlety jsou libové a šťavnaté maso. Ke kotletám připravte houbovou směs s medvědím česnekem a cherry rajčátky. Vydatný pokrm, který se perfektně hodí k…
S jarními dny, kdy se začíná příroda krásně zelenat, přichází i doba různých bylinek, kterými můžeme ozvláštnit náš jídelníček. Z mladých kopřiv můžeme připravit skvělý…
Velikonoční mazanec s mandlemi je tradiční sladké pečivo, které symbolizuje jaro a slaví příchod Velikonoc. S jemnou strukturou, voňavou kůrkou a křupavými mandlemi na…
Tvarohový bochánek je vláčný a nadýchaný moučník, který potěší každého milovníka tradiční domácí pečiva. Díky tvarohu zůstává krásně šťavnatý i druhý den a jeho jemná…
Hledáte elegantní předkrm, nebo třeba originální přílohu ke grilovanému masu? Pak určitě vyzkoušejte tuto blanšírovanou jarní cibulku s krustou z vlašských ořechů.…
Velice snadný na přípravu je tento švestkový koláč. Jemné těsto z polohrubé mouky poklademe půlkami šťavnatých švestek, které doplní mandlové lupínky. Pomyslnou korunou…
Na velikonoční svátky se spousta z nás opravdu těší, protože se s nimi pojí příprava různých dobrot, ať už sladkých, či slaných. Velikonoční koláč se smetanovou náplní…
Na velikonoční svátky se spousta z nás opravdu těší, protože se s nimi pojí příprava různých dobrot, ať už sladkých, či slaných. Velikonoční koláč se smetanovou náplní…
Zapražená mléčná polévka, která nás vrátí do života. Kopřiva je oblíbenou bylinkou pro jarní očistné kůry. Těžko bychom ji ale mohli běžně pojídat jako jiné bylinky.…
Nádivku připravujeme zejména na slavnostní obědy či na Velikonoce. Jarní nádivku z vařeného uzeného masa doplní také pikantní kopřivy. Mladé lístky dodají nádivce…
Svěží a plná vůní a chutí - taková je krémová polévka z brambor a medvědího česneku, zjemněná trochou smetany. Podáváme ji pokapanou kvalitním olivovým olejem a…
Mazanec patří k tradičním pokrmů Velikonoc. Tuto kynutou lahůdku můžeme připravit také z celozrnné mouky, která dodá těstu více vlákniny a vitamínů. Bochánek plný…
Maso osolíme, opepříme, posypeme solamylem a důkladně prohněteme.Rozdělíme na čtyři díly a z každého vytvoříme na prkénku pokrytém potravinářskou fólií plátek. Potřeme…
Na sváteční velikonoční tabuli nikdy nesmí chybět mazanec. Dle tradic se mazanec peče na velikonoční sobotu, aby byl na nedělní snídani. Mazanec z tvarohového těsta, s…