

Chřestová polévka s hráškem
Suroviny
- 1 svazek zeleného chřestu
- velká hrst hrášku ( čerstvého nebo mraženého )
- 2 lžíce mouky
- 2 lžíce másla
- 750 ml zeleninového vývaru
- 250 ml smetany
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu
Z chřestu odkrojíme dřevnatou část. Oddělíme hlavičky, které přelijeme horkou vodou a dáme stranou. Stonky nakrájíme na menší kousky.
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji vývarem, prošleháme a přivedem k varu. Po 10 minutách vložíme kousky stonků a vaříme ještě dalších 10 minut.
Na závěr přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme ponorným mixerem na hladký krém.
Do polévky vložíme hrášek a necháme ještě přejít varem.Na talířích ozdobíme hlavičkami chřestu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chřestová polévka s hráškem
K receptu nejsou žádné komentáře.