Pečené kuře se šalvějí a kurkumou

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 90 minut 4 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

1 kuře
8 listů čerstvé šalvěje
1 kávová lžička kurkumy
125 g másla
2 karotky
snítka pažitky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme podle velikosti na 4–6 dílů. Vydatně osolíme a opepříme. Podle počtu porcí nachystáme stejný počet plátků másla, kdy z obou stran přiložíme list šalvěje. Takto vzniklou bylinkovou vložku vsuneme do každé porce kuřete přímo pod kůži. Porce kuřete dáme do pekáče, podlijeme lehce vodou, vložíme zbytek másla. Přidáme polovinu kurkumy a pečeme pomalu do změknutí a zezlátnutí kuřete.

  2. Před dokončením slijeme výpek, do kterého přidáme na tenké plátky nakrájenou karotku a zahustíme, např. trochou mouky nebo rýžovým škrobem. V rýžovaru uvaříme jasmínovou rýži, kterou osolíme a zamícháme do ní druhou polovinu kurkumy. Ozdobíme nasekanou pažitkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené kuře se šalvějí a kurkumou

Zapomněl/a jsem heslo