Krůtí plátek s chřestovo- parmazánovou omáčkou

terezicka1 Kuchařka: terezicka1

Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

krůtí prso
bílý chřest (stačí tak 8 ks)
200 ml bílého vína
2 lžíce másla
trochu mouky na jíšku
hrst strouhaného parmazánu
100 ml smetany
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na porce a v pánvi na rozpáleném oleji maso ze všech stran opečeme. Pak lehce podlijeme (asi 100 ml vody) a dopečeme v troubě na 200°C asi 20 minut.

  2. Chřest oloupeme a svážeme nití. Do kastrolu dáme asi 800 ml vody a víno. Dáme vařit a pak vložíme chřest. Vaříme asi 15 minut.

  3. Pak chřest vyjmeme. Necháme asi 3 ks v celku a zbylé rozmixujeme s vývarem.

  4. V jiném kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Pak přidáme rozmixovaný chřest, popřípadě, pokud je to moc husté, přidáme trochu vody a provaříme, dokud nezmizí chuť mouky. Zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a vložíme nakrájené kousky chřestu a parmazan.

  5. Na talíř podáváme vařené brambory, nakrájené maso a přelité omáčkou s kousky chřestu.

Poznámka

Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Krůtí plátek s chřestovo- parmazánovou omáčkou

  • mika59 mika59

    terezicka1: ;-);-):-)

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autorka receptu)

    mika59: Ano, kruti prso byva velke. Kdyz to shrnu, nakrajim prostě cca 6-8cm velké kusy, ktere zatahnu na panvi a pak dopecu, pak vyndam a nakrajim kazdy kus na platky.

    Odpovědět

  • Anna Skotova Anna Skotova

    terezicka1: " Jsem to nakrájela jakoby na steaky" Tak jste to nakrájela nebo nakrájela:-? Český jazyk pláče. Proč používáte zástupné slovo "jakoby".

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    terezicka1:Ještě steaky rozkrájíš?..

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autorka receptu)

    mika59: Dekuji. Jinak to myslim opravdu tak. Samozřejmě jde upect cely prso, ale ja varim vetsinou pro dva, tak jsem nakrajela na jakoby steaky, ktere jsem zatahla na pánvi a pak dopekla. Pak ten kus kazdemu na talir nakrajet na plátky.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Krásné Terezko, moc se mi to líbí, ale píšeš, maso nakrájíme na porce a opečeme ze všech stran, ale ty tvoje vypadají jako nakrájené z jednoho upečeného kusu masa..;-):-K:-K pekla jsi to vcelku?..Krásná prezentace..:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    :-D:yes: moc pěkná prezentace

    Odpovědět

  • maris maris

    Krásný recept:-):yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí na pánvi krutí maso-recepty s omačkou krůtí stehenní řízky recepty krůtí plátky na chřestu kruti steak na chrest krůtí plátky v troubě se smetanou krůtí a bílý chřest bílý chřest krůtí

Zapomněl/a jsem heslo