Uzená polévka s pórkem a párkem
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce dáme rozehřát sádlo a na něm orestujeme na kolečka nakrájené obě nožky párku a pórek, přidáme mouku (trošku zahustit můžeme místo mouky pohankovou lámankou nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce dáme rozehřát sádlo a na něm orestujeme na kolečka nakrájené obě nožky párku a pórek, přidáme mouku (trošku zahustit můžeme místo mouky pohankovou lámankou nebo…
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme do zlatova.Přidáme nasekaný česnek, nakrájená játra, uzené maso a restujeme.Pak přidáme houby, osolíme…
Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova. Brokolici bez stonku uvaříme v osolené vodě.Nasekáme ji nadrobno a přidáme nadrobno nakrájenou papriku, uzené maso,…
Tuto polévku není třeba zahušťovat jíškou, je dostatečně hustá. Ale můžeme k ní připravit na másle opečené krutony z pečiva, ty chuť této polévky ještě významně vylepší.…
Poctivá sytá polévka z uzeného vývaru s obraným uzeným masem a nejen fazolkami, ale ještě i jinou zeleninou. Polévku můžete zjemnit smetanou a přidat i nějakou kvalitní…
Beránek je tradiční velikonoční symbol. Pokud ale zrovna nemáte chuť na sladké, můžete vyzkoušet slanou verzi, kterou ochutíte uzeným masem, pórkem a sušenou cibulí a…
Jaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - ta s…
Krůtí prsní maso nepotřebuje příliš dlouhou tepelnou úpravu. Kapustičky jsou při správné úpravě křupavé a nasládlé. V kombinaci s krůtími závitky vytvoříte výborné…
Nejdříve uvaříme brambory ve slupce a necháme je dobře vychladit.Pak je oloupeme a postrouháme na hrubé nudličky.Na trošce sádla necháme zpěnit nakrájenou cibuli,…
Ochutnejte toto výborné jídlo plné chutí! Brambory, chřest, kedlubnu, mrkve a hrášek zapečeme spolu s uzeným masem zalité vývarem a posypané sýrem, dokud není jídlo na…
Palačinky tradičně připravujeme zejména v jejich sladké verzi. V tomto receptu se však můžete inspirovat a připravit smažené palačinky plněné masovou směsí z vařených…
Pokud máte uzené maso a chcete si ozvláštnit jeho přípravu, zkuste ho netradičně ugrilovat. Naložením do marinády získá maso zvláštní bylinkovou příchuť. Jako přílohu…
Asijské závitky si velmi rychle našly cestu i do našich kuchyní. Základem je rýžový papír, který plníme různými náplněmi - například zeleninou, masem či mořskými plody.…
Eintopf, česky „oběd z jednoho hrnce“, je tradiční jednoduché německé jídlo. Eintopf je ceněn pro svou rozmanitost – může zahrnovat různé druhy masa, brambory, zelí a…
Dušená vepřová krkovice, v kombinaci s uzeným masem a kedlubnami, je perfektním obědem, který spolehlivě zasytí. Můžeme jej podávat s jakoukoliv bramborovou přílohou,…
Nevíte co připravit z čerstvých kedluben ze zahrádky? Vyzkoušejte snadný recept na kedlubny plněné restovaným uzeným masem, hojně posypané sýrem a dozlatova zapečené v…
Vydatná omáčka se zajímavým názvem je připravená z vařeného uzeného masa, brambor a čerstvých lesních hub. Strouhaný křen dodá omáčce na pikantnosti a majoránka ji…
Podzimní závin je zpravidla plný jablíček a skořice. Co však náplň pozměnit a připravit takový závin ve slané verzi? Do plátů listového těsta zabalíme kysané zelí s…
Na dně hrnce nechte rozpustit máslo a pak na něm orestujte nadrobno nakrájený celer a mrkev.Zeleninu zalijte 1l vody, osolte ji a přidejte kroupy, uzené maso v celku a…
Levný a přesto okouzlující pokrm jsou klobásky z bramborového těsta, plné uzeným masem a osmažené na voňavém sádle. Bramborovou klobásu můžete plnit podle vlastní chuti,…
Vepřové závitky známe všichni a jejich kouzlo spočívá v tom, že je plníme ingrediencemi dle vlastní chuti. Vyzkoušejte závitky naplnit uzeným masem, obalit v trojobalu a…
Recept na cuketovou nádivku přijde vhod uprostřed velké letní cuketové sklizně, kdy už nevíme co z této zeleniny připravit. Nádivku s uzeným masem a strouhaným sýrem…
Šišky z uzeného masa, obalené ve strouhance, můžete dozlatova usmažit na sádle nebo upéct v troubě. Připravit je můžete k různým omáčkám nebo si je vychutnat jen tak, s…
Velikonoční nádivka v tradicích symbolizuje nový život a naději na dobrý úrodný rok. Nemusíte ji však připravovat pouze na Velikonoce. Nádivkou, plnou bylinek, můžete…