Krupičná nádivka s mákem
Recept ještě nebyl hodnocenZkuste letos místo tradiční velikonoční nádivky upéct krupičkovou s uzeným masem a mákem. Na talíři vypadá nádherně, díky krupičce je vláčná a křupnutí máku ucítíte v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zkuste letos místo tradiční velikonoční nádivky upéct krupičkovou s uzeným masem a mákem. Na talíři vypadá nádherně, díky krupičce je vláčná a křupnutí máku ucítíte v…
Beránek by neměl na velikonočním stole chybět. Pokud však nejste příznivci sladkého, můžete upéct beránka slaného. Nádivku z uzeného masa, kopřiv a rohlíků stačí vložit…
Krajové speciality jsou vždy zpestřením jídelníčku. A u této polévky zrovna můžete použít vykoledovaná vařená vejce. Jednoduchý vývar se smetanou, dochucený paprikou a…
Vepřový bůček plněný jarní nádivkou s uzeným masem a medvědím česnekem můžete směle podávat jako součást slavnostního oběda. Bude skvělý s vařenými bramborami, hrnkovými…
Bohatě nadívané kuře se stane pravidelnou součástí vašich slavnostních obědů. Nadýchaná nádivka je plná kousků masa a svěží díky kopřivám. Celé kuře je pak během pečení…
Tuto netradiční roládu můžeme připravit třeba na jarní svátky. Bramborové těsto vyplníme pestem z medvědího česneku a masovou směsí. Na tu použijeme uvařené uzené maso,…
Krásně vonící nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv, neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Podávat ji můžeme jako přílohu, ale také jako samostatný pokrm.…
Krásně vonící nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv, neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Podávat ji můžeme jako přílohu, ale také jako samostatný pokrm.…
Malé muffiny jsou ideální svačinkou, nebo chuťovkou, jen tak do ruky. Neurazí ani při slavnějších příležitostech. Jejich variací existuje opravdu mnoho. Slané muffiny s…
Velmi jednoduchá a rychlá příprava této výživné polévky, která zabere jen pár minut, je ideální pro náročné pracovní dny. Vařenou pohanku, špenát a medvědí česnek stačí…
Vydatná zdravá zeleninová večeře ze zapečených cuket nebo oběd z jednoho pekáčku, kde najdeme i kousek dobrého masa. Za půl hodinky máme hotovo a můžeme pro rodinu…
Šťovík roste snad na každé louce a většina z nás jeho nakyslou chuť někdy ochutnala v syrové podobě. Své uplatnění však najde i v teplé kuchyni. Připravte si z něj…
Knedlíky v jakékoliv podobě jsou v naší kuchyni jednou z nejoblíbenějších příloh. Pokud si zrovna netroufáte na kynuté či karlovarské, připravte hrnkové podle tohoto…
Roláda ze šťavnaté krkovice ochucená hořčicí a česnekem, plněná uzeným masem, žampiony a medvědím česnekem skvěle chutná s bramborovou kaší. Medvědí česnek dodává náplni…
Kapr je u nás nejběžnější rybou a obvykle ho podáváme na Vánoce smaženého v trojobalu. Jeho jemné maso ale můžeme připravit na mnoho jiných způsobů. Skvěle chutná pečený…
S přípravou kuřecí rolády se pojí sice pracnější příprava, ale výsledná chuť za to stojí. Vykostěné kuře naplníme směsí mletého hovězího masa, uzeného masa a bylinek.…
Ne nadarmo se říká že polévka je grunt. Krásně zasytí a příjemně zahřeje. Pokud vám zbyl uzený vývar, můžete z něj uvařit silnou polévku s krupicí, dochucenou štiplavým…
Klasickou jarní nádivku můžeme připravit i v zapékacích mističkách, poslouží pak jako skvělá svačinka. Voní po uzeném mase, díky bílkovému sněhu je nadýchaná a svěžest a…
Hrachová polévka s párkem, kořenovou zeleninou a zeleným hráškem voní po majoránce a česneku. Hustá polévka, která s kouskem pečiva zastane i hlavní chod. Polévku…
Zelňáky s uzeným masem na grilu jsou originální pochoutkou, která spojuje tradiční české chutě s letní grilovací atmosférou. Základ tvoří mleté vepřové maso, kysané zelí…
Zapečené liškové sendviče spojují křupavou veku, jemně nasládlou chuť lišek a voňavý sýr do dokonalé kombinace, která potěší nejen houbaře. Připravíte je snadno a rychle…