Jogurtový ovocný koláč
Recept ještě nebyl hodnocenZákladní těsto na tento koláč je zjemněno a zvláčněno bílým jogurtem. Pomocí kelímku pak odměříme také další potřebné suroviny na těsto. Nahoru bohatě nasypeme oblíbené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Základní těsto na tento koláč je zjemněno a zvláčněno bílým jogurtem. Pomocí kelímku pak odměříme také další potřebné suroviny na těsto. Nahoru bohatě nasypeme oblíbené…
Máte doma trochu přezrálé banány a nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte tuto snadnou bábovku s čokoládovými pecičkami. Její příprava je velmi snadná, veškeré suroviny stačí…
Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu necháme v dostatečném předstihu předehřát na 175 °C.Vejce s cukrem ušleháme do pěny a poté…
Krásná, barevná a jako Himaláje vlnitá buchta s tvarohovou náplní, která sladce provoní celý dům, je ten pravý nedělní moučník ke kávičce s rodinou i přáteli. Je…
Jste vy nebo děti milovníky tohoto pokrmu našich mladých let? Ale ona samotná krupice zrovna došla? Mouka má s krupicí mnoho společného a tak ji můžete bez problémů…
Karlovarský knedlík patří k tradičním přílohám české kuchyně. Bojíte se jejich přípravy? Úplně zbytečně. Není na nich nic složitého, stačí jen překonat počáteční strach…
Máte chuť na makový koláč, ale nechcete čekat, než vykyne těsto? Nechte droždí v lednici a upečte rychlou makovou buchtu s drobenkou. Přidat můžete i švestky, pokud je…
Vejce rozklepneme do misky, přidáme cukr a vlažnou vodu. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme. Těsto nalijeme…
Vejce rozklepneme do misky, přidáme cukr a vlažnou vodu. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme. Těsto nalijeme…
Receptů na jídla z cukety není nikdy dost. V letním období, kdy sbíráme hojnou úrodu, se tahle varianta rychlé teplé večeře bude jistě hodit. Zejména pro dny, kdy není…
Prošívaná deka je trefné pojmenování výborného moučníku. Mřížka pudingovo-tvarohové náplně mezi bochánky nadýchaného těsta opravdu připomíná prošívání. Chuť je natolik…
Recepty našich maminek a babiček patří mezi rodinné klenoty, zejména ty nejvíce osvědčené, třeba na ořechovou bábovku. Tradiční moučník, který skvěle chutná, vypadá a…
Chutné karbanátky z mletého masa a rohlíků jsou skvělým způsobem, jak využít starší pečivo. Voňavé koření a česnek jim dodají tradiční domácí chuť. Ideální jsou s různě…
S láskou vzpomínáte na nedělní odpoledne, které jste trávili u babičky a pochutnávali si na její úžasné bábovce? Máslová, nadýchaná a vláčná třená bábovka zmizí dříve…
Cuketové řezy s čokoládovou polevou jsou lahodný a svěží dezert, který skvěle využívá sezónní cuketu. Tento recept spojuje jemnou chuť cukety s vláčným těstem, doplněným…
Bábovka je rodinný poklad a existuje na ni opravdu velké množství receptů. Někdy je ale nejlepší vrátit se k základu - jednoduchému a zdánlivě prostému receptu. Olejová…
Toto je recept pro ty, kteří se bojí kynutého těsta a přesto se nechtějí knedlíků vzdát. Rovněž je tato příprava přílohy k pokrmům mnohem rychlejší, neboť odpadá doba,…
Cmunda po kaplicku, alias bramborák plněný uzeným masem, je oblíbené staroslovenské jídlo. Tradičně se peklo na plotně, nasucho nebo na sádle, a patřilo mezi jídla…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Zelí nakrájíme, aby nebylo dlouhé a přidáme na cibuli. Orestujeme a podlijeme trochou vody. Dusíme do měkka.Pak zaprášíme moukou a…
Nadýchaná malinová bublanina je letní klasika, která nikdy nezklame. Jemné těsto, šťavnaté ovoce a jednoduchá příprava z ní dělají ideální moučník ke kávě i k nedělní…
Knedlíky jsou hebkou přílohou, která krásně doplňuje omáčky, masa a pokrmy se zelím. Že byste si rádi vyzkoušeli domácí voňavý knedlík, ale příprava vás odrazuje?…
Řapíky rebarbory jsou ideální náplní do moučníků. Zkuste upéct tento koláč, ve kterém kyselou rebarboru doplňuje sladká tvarohová náplň. Příprava je velmi jednoduchá a…
Biskupský chlebíček je zřejmě nejpopulárnější moučník z rodiny chlebíčků. Dříve se hojně prodávaly, dnes už si je hravě upečeme doma. Receptů najdete na internetu…
Žloutky zalijeme vřelou vodou a šleháme je do pěny. Pak přidáme dvě třetiny odváženého cukru a šleháme, až pěna přechází v hustší krém.Zvlášť ušleháme pevný sníh z bílků…