Koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: Nejdříve uděláme těsto, které vypracujeme smícháním všech surovin. Poté ho dáme na 30-40 min do lednice.Náplň: Pudink připravíme podle návodu, jen místo 500 ml…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: Nejdříve uděláme těsto, které vypracujeme smícháním všech surovin. Poté ho dáme na 30-40 min do lednice.Náplň: Pudink připravíme podle návodu, jen místo 500 ml…
DODRŽET POŘADÍ POSTUPU !Na kostičky nakrájíme starší rohlíky a mírně je provlhčíme vodou. Přidáme utřený česnek, najemno nakrájenou cibuli, papriku, pepř, muškát,…
Krémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba…
Na dnou dvou malých zapékacích mističek (průměr cca 8 cm, výška cca 5 cm) nasypeme sušenkové drobky. Rebarboru v jiné misce smícháme s třtinovým cukrem, skořicí,…
Závitky: Řezy masa vyklepeme do co největšího plátku, osolíme, opepříme z obou stran. Poklademe kysaným zelím a nadrobno nakrájenou anglickou. Zabalíme do závitků a…
Těsto: mouka, vejce, sůl a olej zpracujeme v nepříliš tvrdé těsto, aby se nám lépe válelo. Rozválíme na plát, rozřízneme na čtverečky cca 5x5 cm. Náplň: smíchat mleté…
Základní zeleninovou polévku můžeme udělat z různých druhů zeleniny, co třeba máme zrovna po ruce nebo na zahrádce. A do ní pak bezesporu patří také nudličky. Na výrobu…
Bábovkovou formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 160°C.Oddělíme žloutky od bílků a ušleháme z bílků tuhý sníh.Tuk se žloutky,…
Pokud máte nedělní návštěvu za dveřmi, vyzkoušejte pro ni upéct tento kakaový moučník, který bude do hodiny na stole. Je krásně vláčný, velice jednoduchý na přípravu a…
Žloutky, cukr a Heru vyšleháme, přidáme mouku s práškem střidavě s mlékem, potom ořechy s čokoládou a nakonec pevný sníh z bílků. Pečeme při 170°C asi 50 minut.
Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.Troubu zahřejte na 170 °C. Tvaroh důkladně smíchejte se změklým máslem a cukrem a ke směsi postupně přidávejte…
Z mouky, moučkového cukru, tuku, vajíčka a soli uhněteme těsto a necháme chvíli odpočinout.Troubu nahřejeme na 180 °C.Středně velkou formu na koláč vymažeme tukem a…
„Šmorn“ je zkomolenina původního německého výrazu schmoren, což znamená smažit či pražit. Toto prastaré jídlo má mnoho podob jak slaných, tak sladkých. Někdo opéká na…
Nadýchaná a vláčná bábovka, plná mandlí a rozinek, dokáže zlepšit náladu a vykouzlit úsměv na tváři. Její chuť je opravdu skvělá a nejlépe si ji vychutnáte u dobré kávy.…
Tradiční velikonoční krasavec, který nesmí chybět na svátečním stole. Peče se z třeného, piškotového, šlehačkového, tvarohového i mramorovaného těsta. Vyzkoušejte našeho…
Jemné smetanové noky, budou univerzální přílohou k pečeným masům se špenátem nebo zelím, ale také k omáčkám a guláši. Jednoduchou a rychlou přílohu, můžete zkusit třeba…
Zemle pokrájame na kocky a necháme ich voľne preschnúť niekoľko hodín v mise - nie v trúbe! V miske rozšľaháme mlieko, vajce, žltky a soľ. Na masle orestujeme na jemno…
Mléko lehce ohřejeme a do menší části vlažného mléka dáme lžičku cukru (z odváženého množství), rozdrobíme droždí, překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy…
Troubu zapneme na 175 ° C, mřížku umístíme uprostřed. Vejce s cukrem a špetkou soli vyšleháme do husté bílé pěny. Přidáváme mouku smíchanou s práškem a střídavě…
Vezmeme vetší hrnec a dáme vařit vodu cca hladina 3 cm. Oddělíme bílky a ušleháme sníh. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Ostatní ingredience smícháme. Přidáme sníh a…
Čerstvé ovoce plné chuti zatím není k dispozici, domácí mražené je dávno spotřebované a vy přemýšlíte, jaký dezert připravit? Možná uvítáte recept na tradiční pěnovou…
Robot, kutr. Do mísy s noži dám mouku, na to vejce, případně pokapu mlékem a spustím kutr na max.výkon (tj. ne na 1,2 nebo 3, ale na druhou stranu) jen na vteřinu (tedy…
Pokud připravíte k odpolední kávě tuto lehkou piškotovou buchtu provoněnou skořicí neuděláte krok vedle. Jablka a jahody uvnitř buchty vytvoří příjemně sladkou chuť,…
Bábovka, co rozvoní domov. Klasický recept na "margotkovou" bábovku je vylepšen nastrouhaným jablkem. To jí dodá vláčnost a šťavnatost. Se šálkem dobré kávy nebo čaje…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Rychlé pohoštění na poslední chvíli: Nečekanou návštěvu oslní plněné bulky
Silvestrovský ovar z vepřového kolene: Jemnou chuť a typickou vůni ovlivní teplota vody a použití správného koření
Halloween 2023: Velký přehled, kam s dětmi do Strašisklepení, kde si užijete opékání čuníků a kde setkání se strašidly