Kynutá bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenKynuté těsto nejlépe připravíme v domácí pekárně. Nejdříve do nádoby pekárny dáme tekuté ingredience, pak sypké, nakonec na povrch rozdrobíme čerstvé droždí. Pokud…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kynuté těsto nejlépe připravíme v domácí pekárně. Nejdříve do nádoby pekárny dáme tekuté ingredience, pak sypké, nakonec na povrch rozdrobíme čerstvé droždí. Pokud…
Ozdobná mřížka na vrcholu koláče není jen estetickým prvkem, ale i symbolem pečení s láskou a pozorností k detailům. Každý přesně umístěný proužek těsta vytváří poutavý…
Pokud v názvu moučníku uvidíte nadpis "Babiččiny", víte, že se nemůžete splést. Výtvor bude léty odzkoušený a rodinou té dotyčné babičky milovaný. Zkuste řezy také,…
Závitky: Řezy masa vyklepeme do co největšího plátku, osolíme, opepříme z obou stran. Poklademe kysaným zelím a nadrobno nakrájenou anglickou. Zabalíme do závitků a…
Z mouky, cukru, prášku do pečiva, másla, smetany a vajec utvoříme lité těsto. Bude-li se nám zdát příliš tuhé, přidáme trošku vody. Nalijeme na vymazaný a hrubou moukou…
Všechny suroviny smícháme a pořádně rozmícháme na jemné těsto.Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a vkládáme libovolné ovoce. Já použila meruňky. Nakonec…
Není nad křehké domácí rohlíky, které krásně provoní vaše obydlí. Naplňte je šunkou a stane se z nich hotová delikatesa, po které se jen zapráší. Náplň můžete obměnit…
Upečte si s námi krásný a výborný moučník! Je z dvoubarevného těsta s přídavkem vařeného pudinku a polevou ze zakysané smetany. Lehounký tak, že ho z talířku budete…
Rohlíky nakrájíme na malé kousky (kostičky). Do misky rozklepneme dvě vejce a přidáme mléko, vše spolu prošleháme a přidáme k rohlíkům, necháme pár minut stát, aby se…
Brambory (bez slupky) nastrouháme najemno, vodu z nich z části slijeme a smícháme s vejcem, solí, moukou a strouhankou. Pořádně promícháme.Lžící nabíráme těsto a v ruce…
Brambory s masem jsou prostě klasikou v jakékoli formě. V tomto receptu najdete inspiraci na bramborové zrazy, tedy opékané plněné placky. Jejich náplní bude právě mleté…
Ravioly jsou velmi oblíbené plněné těstoviny. Tenká vrstva těsta přehnutá napůl v sobě skrývá žampionovou náplň. Uvařené ravioly pak skvěle doplní lahodná omáčka z…
Brambory uvařené ve slupce najemno nastrouháme nebo prolisujeme.Přidáme vejce, tvaroh, prosátou mouku se špetkou soli a vypracujeme hladké těsto.Těsto rozdělíme na…
Pokud nemáme silikonovou koláčovou formu kterou není třeba vymazávat, tak ji vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na…
Sladká tečka s kyselejším podtónem. To je přesně tato buchta, která je protkaná kuličkami rybízu a kousky čokolády uvnitř vláčného a nadýchaného jogurtového těsta.…
Luxusní makové řezy podle našeho receptu ohromí každého, ne jen toho, kdo má rád mák. Na základu těsta leží vrstva makové náplně s vanilkovým pudinkem a rozinkami. Celé…
Jednoduchá buchta na plech, a přesto oslní každého, kdo ji ochutná. Přesně takové jsou Míša řezy s tvarohovým krémem pod vrstvou křupavé čokolády. Upečte si je podle…
K nedělní poobědové kávě neodmyslitelně patří sladký moučník. Vláčný koláč z tvarohového těsta s meruňkami, posypaný křupavou drobenkou, je skvělým řešením a bude tak…
K nedělní poobědové kávě neodmyslitelně patří sladký moučník. Vláčný koláč z tvarohového těsta s meruňkami, posypaný křupavou drobenkou, je skvělým řešením a bude tak…
Strouhaný kokos je pro svůj vysoký obsah tuku ideální na pečení a díky obsahu tuku a vlákniny dokáže na delší dobu zasytit. V kombinaci s lehkým bílkovým korpusem a…
Brambory se slupkou uvaříme v osolené vodě. Necháme zchladnout. Poté vezmeme lis na brambory, kdo nemá, tak na struhadle, na části s hrubými otvory. Poté přidáme…
Máte rádi kávu? Pak je tento skvostný dezert jako stvořený právě pro vás. Máslový, kávou vonící krém, rozetřený na kakaovém korpusu a nahoře vrstva nadýchané šlehačky,…
Hledáte pro svoje sladké, víkendové pečení moučník, ve kterém zpracujete přebytek jablek a zároveň si pochutnáte? Právě jste narazili na ten správný recept. Křehké těsto…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
1 + 1 zdarma je laciný trik obchodníků. Jak správně nakupovat, abyste nemuseli vyhazovat jídlo?
Jamaican ginger cake: Pikantní verze perníku má výraznou chuť a vůni po zázvoru a vláčnost mu dodává jedna důležitá ingredience
Při nákupech potravin v Polsku hrozí riziko: Až třetina výrobků je totiž šizená, prošlá nebo je zákazník klamán