Ušákova polévka s knedlíčky a nudlemi
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce dáme vařit omyté zbytky králíka spolu s celou mrkví, celerem, petrželí, pepřem, libečkem, česnekem, cibulí nakrájenou na malé kousky, přihodíme masox, je-li…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce dáme vařit omyté zbytky králíka spolu s celou mrkví, celerem, petrželí, pepřem, libečkem, česnekem, cibulí nakrájenou na malé kousky, přihodíme masox, je-li…
Uzené maso uvaříme (nejlépe krkovici; maso nesmí být moc libové - brambory potřebují tuk) a pak nakrájíme na kostičky.Nastrouháme syrové brambory a česnek, přidáme vejce…
Nejdříve smícháme sypké směsi.Pak k tomu přidáme "mokré" směsi (vejce, Hera) a promícháme.Na závěr přidáme rozinky a na kostičky nakrájené fíky. Všechno dohromady…
Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem a kakaem. Přidáme rozpuštěnou Heru, cukr, vejce, mléko a vše dobře promícháme.Pekáček s vyšším okrajem vymažeme tukem,…
Mrkev očištíme, nastrouháme najemno. Bílky vyšleháme s polovinou cukru na pevný sníh. Nahřáté máslo vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Přihodíme žloutky a znovu…
Kuřecí křídla očistíme, osolíme a zlehka opepříme, zaprášíme mletou paprikou, přidáme protlak, promícháme a zprudka opečeme na 2 lžících másla. Podlijeme mírně vodou,…
Mrkev bud nastrouháme na hrubo nebo nakrajíme na kostičky a uvařime do měkka. Maso nakrájíme na kostky a podusime na cibulce do měkka. Smíchame dohromady, necháme…
Uzené maso nameleme na mlýnku o průměru 6 mm, popřípadě nakrájíme na malé kostičky.Cibulku nakrájíme najemno a osmahneme na sádle. Poté přidáme uzené maso, chvilku…
Tato výborná mrkvová polévka vám připomene dětství. Připravena je z osmažené mrkve na másle, zalitá vývarem a zahuštěná kapáním. Polévka je zdravá, levná a nenáročná na…
Mouku smícháme s práškem do pečiva a jemně nastrouhanou čokoládou.Krupicový cukr, vanilkový cukr a celá vejce vyšleháme do pěny.K vyšlehaným vejcím s cukrem přidáme…
Na začátku přípravy si dáme předehřát troubu na 200 °C a nachystáme si potřebné - šlehač, hluboký plech na pečení, dvě nádoby (jednu na šlehání, druhou menší na drobenku…
Na začátku přípravy si dáme předehřát troubu na 200 °C a nachystáme si potřebné - šlehač, hluboký plech na pečení, dvě nádoby (jednu na šlehání, druhou menší na drobenku…
Nejprve slijeme šťávu z kompotu a višně necháme okapat.Změklou Heru utřeme s cukrem a celými vejci. Potom všleháme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Těsto je…
Med s vajíčky ušleháme do pěny, pak přidáme cukr a Heru a ještě chvíli šleháme.V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem, pak vmícháme medovou směs…
V létě je dostatek ovoce a proto se ho snažíme uplatnit i v naší kuchyni. Ale v létě se nám zase nechce trávit spoustu času v kuchyni. Proto vám nabízíme tento bleskový…
Studené vařené brambory jemně nastrouháme, přidáme sůl, vejce, Solamyl a hrubou mouku či dětskou krupičku v množství podle potřeby. Vypracujeme těsto, musí být spíš…
Vařené brambory rozšťoucháme nebo nastrouháme. Přidáme na větších slzách nastrouhaný syrový květák, jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně pokrájenou uzeninu dle…
Slaný francouzský koláč quiche se v poslední době těší veliké oblibě. Připravte si jeho menší variantu, skládající se z křehkého těsta a výtečné smetanové náplně se…
Pečení vánočního perníkového dortu vám provoní celý byt a navodí vánoční atmosféru. Dort je velmi kyprý a šťavnatý, není třeba ho ještě dále zdobit, stačí ho jen…
Těsto na záviny můžeme vytvořit z různých surovin. V tomto receptu použijeme brambory do základu těsta. Jedno připravíme naslano přidáním nastrouhaného sýru do těsta a…
Bramborové knedlíky jsou oblíbenou součástí českých jídel. Tyto jednoduché a výborné bramborové knedlíky můžete dát i do mrazničky. Dají se použít jako vynikající…
Sladké jídlo jednou za čas bodne. Zvlášť, když zasytí, třeba jako tyto taštičky s povidly. Těsto připravíme z uvařených a nastrouhaných brambor. Dovnitř každé taštičky…
Tento tradiční chléb je základem marocké kuchyně a přináší vám chuť a vůni Orientu. S křupavou kůrkou a jemným, vláčným středem je khobz doplňkem k jakémukoli pokrmu,…
Perfektně nadýchaný, voňavý a navíc s pořádnou vrstvou sladkého krému je dezert, který můžete připravit podle našeho receptu. Stačí ho pečlivě následovat a moučník bude…