Datlový nepečený koláč
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve se vrhneme na korpus. Vše rozmixujeme a rukou vytvoříme tuhou hmotu, kterou plníme formu (děláme i okraje). Dáme do lednice rozležet a ztuhnout. Vytvoříme prvně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 636 kJ / 391 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,00 g |
| Tuky | 9,00 g |
| – nasycené | 2,00 g |
| – nenasycené | 6,00 g |
| –– mononenasycené | 3,00 g |
| –– polynenasycené | 3,00 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 7,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 19 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 59,00 g |
| – cukry | 1,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Nejprve se vrhneme na korpus. Vše rozmixujeme a rukou vytvoříme tuhou hmotu, kterou plníme formu (děláme i okraje). Dáme do lednice rozležet a ztuhnout. Vytvoříme prvně…
Vše smícháme, uděláme kuličky a pečeme 20 minut na 180 stupňů (cca 12 kusů). Podáváme se zeleninovým salátem, popř. s bramborem.
V míse smícháme dušenou mrkev, orestovaný pórek a cizrnu. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozšlehali dva žloutky, potom vmícháme ovesné vločky a ovesnou mouku s práškem do…
Suroviny smícháme. Zvlášť mokré a suché, poté dohromady. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice, kde bude do druhého dne.Z těsta tvoříme kuličky. Do každé…
Pikantní guláš z cukety a žampionů je skvělým způsobem, jak si vychutnat bohatou chuť tradičního guláše v lehčí a vegetariánské podobě. Kombinace jemné cukety a…
Pokud máte rádi cheesecaky, zkuste upéct pistáciový. Je voňavý, příjemně sladký tak akorát a velice jemný. Pistácie v něm na chuti určitě poznáte. Ať ho podáte s…
Vejce rozklepneme a dáme zvlášť žloutky a bílky. z bílků ušleháme tuhý sníh. jablka oloupeme a nastrouháme najemno.Ke žloutkům přidáme javorový sirup, mléko, nastrouhaná…
Ricottu smícháme s posekaným špenátem, vajíčkem, osolíme a rozmixujeme. Pak zapracujeme mouku a necháme chvíli odpočinout. Mezitím připravíme cibuli - na oleji opečeme…
Mléko smícháme s vajíčkem, špetkou soli, javorovým sirupem a postupně do něj vmícháme mouku. Vymícháme hladké těsto, které necháme chvilku odstát.Pánvičku necháme…
Nejprve dáme vařit vodu ve velkém hrnci. Bagety nakrájíme na kostičky (krájím nejprve podélně na poloviny, pak podélně přes na čtvrtiny, a potom zase přes na kostičky,…
Datle přecedíme a rozmixujeme v mixéru na kaši. Smícháme ostatní ingredience a přidáme k nim datlovou směs. Vytvoříme těsto. Chvíli ho propracováváme, aby se spojilo. Z…
V míse promícháme mouku a kypřící prášek. Přidáme jogurt, žloutky vidličkou rozkvedlané s trochou mléka a nakonec lehce vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme…
Šťavnaté řezy plné máku, jablek a jogurtu jsou skvělou alternativou k tradičním řezům. Mouka je nahrazena rozmixovanými ovesnými vločkami. Skvělou svěží chuť moučníku…
Rychlý dezert z mikrovlnky, pokud máte chuť na něco malého a nechce se vám příliš hřešit. Tahle domácí verze bude určitě chutnat více, než instantní kupovaná. Do těsta…
Nekynuté lívance připravíme během chvilky a díky použitým surovinám jsou zdravější než klasická verze. K oslazení použijeme med či sirup a do těsta přidáme řepu, díky…
Meruňkový koláč je ideální moučník, který lze považovat za vrchol letní sezóny. Do drobenky můžete přidat špetku skořice pro skvělou chuťovou tečku. V receptu je použita…
Meruňkový koláč je ideální moučník, který lze považovat za vrchol letní sezóny. Do drobenky můžete přidat špetku skořice pro skvělou chuťovou tečku. V receptu je použita…
Upečte korpus cca 170 C / 45 minut. Vše vyšlehejte = krém rozetřete na vychladlý korpus.A teď mango rozmixujte v hrnci na pyré a zahřejte na plotně, přidejte sáček…
Do alobalu vložíme česnek, zakápneme ho olivovým olejem, přidáme rozmarýn, pečlivě zabalíme a pečeme v troubě na 180 °C do změknutí. Z česneku pak pomocí vidličky…
Nejprve smícháme mandlovou mouku (pokud byste použili celé, předem namočené mandle, zbavte je slupky a pořádně vysušte), ovesnou mouku, kokosovou mouku, koření, sůl a…
Brownies je americká pochoutka s výraznou čokoládovou chutí. Tato verze je navíc bezlepková a oslazená pouze datlemi, sirupem nebo medem. Přidáme i vařenou dýni, která…
Pokud si o rádi vychutnáváte sladkou snídani, vyzkoušejte i tyto výborné vafle, které vám zpříjemní začátek nového dne. Díky sladké chuti dýně do nich není nutné…
Fašírky jsou jednoduché malé řízky z mletého masa. Připravit je ale můžeme i ve vegetariánské verzi z květáku, navíc i bez lepku. Fašírky lze upéct v troubě nebo smažit…
Oblíbenou sladkou snídani jsou křehké vafle, které můžete připravit i ve zdravější variantě a to z pohankové a ovesné mouky. Jak hotové vafle ozdobíte, je čistě jen na…