Špenáto-ricottové noky z ovesné mouky s karamelizovanou cibulí

hosta Kuchařka: hosta

Bezmasá jídla 3 názory

Suroviny

120 g ricotty
120 g spařeného vymačkaného a posekaného špenátu (nebo rozmrzlého)
120 g ovesné mouky
1 vejce
sůl
5 středně velkých cibulí
2 lžíce oleje
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce balzamikového octa
sůl
pepř
1/2 červené papriky
1 lžíce oleje
1 lžička polohrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ricottu smícháme s posekaným špenátem, vajíčkem, osolíme a rozmixujeme. Pak zapracujeme mouku a necháme chvíli odpočinout.

  2. Mezitím připravíme cibuli - na oleji opečeme dohněda na klínky nakrájenou cibuli, zasypeme cukrem, přidáme balzamiko, osolíme a opepříme.

  3. Z těsta děláme kuličky, zploštíme je vidličkou a vaříme asi 5 minut. Přidala jsem ještě v mouce obalenou opečenou na nudličky nakrájenou papriku.

Poznámka

Je tu podobný recept, který přidávám, s jinými surovinami a jejich poměry. Já se inspirovala kdesi na netu a tento jsem objevila až teď

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špenáto-ricottové noky z ovesné mouky s karamelizovanou cibulí

Tématické fráze: ricottové noky se špenátem ricottove noky ovesné u madly v kuchyni ricottové recepty ricottove noky noky s vajickem