Pajerský koláč
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, trošku pocukrujeme a zalijeme ho trochou vlahého mléka, necháme vzejít.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, trošku pocukrujeme a zalijeme ho trochou vlahého mléka, necháme vzejít.…
Všechny suché ingredience na těsto smícháme, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce, přidáme olej a vymícháme hladké těsto.Těsto nalijeme na plech a posypeme…
Rychlý koláč, na který můžete použít ovoce, kterého máte právě dostatek čerstvého nebo máte tajné zásoby v mrazáku. Křehké těsto s ořechy pokryjeme vrstvou tvarohu, pak…
Z kombinace brambory a dýňového pyré můžeme připravit skvělý sladký pokrm. Ze zadělaného těsta tvoříme šišky, které uvaříme a poté je servírujeme sypané cukrem, mákem a…
Bábovka je dokonalým moučníkem. V tomto receptu najdete inspiraci na mini verze bábovky. Těsto plné mletých oříšků, strouhané čokolády, s vůní skořice zvláčňuje…
Někdy nám připadá piškotová roláda promazaná džemem příliš obyčejná a snažíme si jí vylepšit. Většinou volíme kopec šlehačky, ale pokud máte čas, můžete jí dozdobit…
Hrníčková buchta, provoněná banánem a malinami, je velice snadná na přípravu a tak se do její přípravy můžou pustit i začátečníci. Příjemně sladký moučník budete mít za…
Koláč s více vrstvami udělá radost dětem i dospělým. Korpus je s příchuti kávy a kokosu, na něm pikantní marmeláda, poté jemný vanilkový tvarohový krém a úplně nahoře…
Smícháme sypké ingredience, přidáme mléko, olej, vejce a metličkou nebo vařečkou krátce smícháme, jen do doby, než se těsto spojí. Nakonec vmícháme rozinky, které můžeme…
Kulaté a dozlatova usmažené koblížky jsou u nás tradiční masopustní pochutinou. Jsou z kynutého těsta, smažené na tuku a pocukrované. Pokud máte rádi ty s náplní, můžete…
Koblihy z kynutého těsta, které je zjemněno a zvláčněno majonézou. Zároveň jsou odlehčené i tepelnou úpravou, kdy je místo smažení pečeme v troubě. Stačí je tedy už jen…
Vyzkoušejte měkké a přitom křupavé škvarkové placky. Do těsta se přidávají škvarky nasekané nebo mleté. Nejlepší jsou placky samozřejmě hned po upečení, ale skvěle…
Tradiční bábovku můžeme upéct v mnoha obměnách. Třeba podle tohoto receptu, ve kterém vám dáme návod na přípravu nadýchané a po rumu voňavé bábovky. Těsto je zvláčněno…
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme pevný sníh.Žloutky utřeme s cukrem, kakaem a olejem, postupně po částech přidáme vodu.Po ušlehání vmícháme nakrájené hrušky…
Pokušení ve formě ořechovo-tvarohových řezů se bude těžko odolávat. Lepší bude takovému mlsání vyjít vstříc a řezy připravit. Třeba k dnešní odpolední kávě. Jemný…
Těstoviny plněné ovocnou náplní, sýrem s bylinkami nebo masovou směsí, se v mnoha podobách objevují jako tradiční oblíbený pokrm nejen v Evropě, ale i v dalších zemích…
Tuto buchtu připravíme během chvilky z jednoduchého kakaového těsta. Můžeme ji upéct ve formě na muffiny nebo použít běžný plech. K dochucení použijeme ovoce, oříšky…
Roláda připravená pro slavnostní příležitost má mnoho výhod. Dá se připravit dopředu, může se plnit podle vlastní úvahy a dostupnosti surovin. V neposlední řadě se dobře…
Za nedělní oběd se určitě hodí vymazlený moučník. Což třeba zkusit tyto řezy s pudinkovým jahodovým krémem a čokoládovou polevou? Není zdaleka tak složitý, jak se na…
Snadné a rychlé smažené vdolečky, připravované bez kynutí, můžeme podávat potřené povidly a ozdobené zakysanou smetanou, nebo jen obalené ve skořicovém cukru. Jejich…
Očištěnou dýni (není nutné loupat) pokrájíme na kusy a v chopperu ji rozmixujeme nebo ji můžeme nahrubo nastrouhat.Dýni dáme do mísy, přidáme ořechy nebo kokos, cukr,…
Dýně má širokou škálu využití, například i v moučnících, které díky ní budou krásně vláčné. Řezy spojené tvarohovým krémem, vonícím po vanilce, ozdobené čokoládovou…
Jistě, čokoládový dort je známá klasika, kterou zřejmě za život ochutnal už každý. Stále vás ale může velmi mile překvapit svou lahodností. Pokud rádi mlsáte a zároveň…
Vláčná kefírová buchta je upečená rychle a její přípravu zvládne i úplný začátečník. Politím čokoládovou polevou se zakysanou smetanou buchta získá osvěžující chuť.