

Chinios - francouzké pečivo
Suroviny
- TĚSTO:
- 100 ml mléka
- 90 g másla
- 2 celých vajec
- 50 g cukru krupice
- 300 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 20 g droždí
- rozinky namočené v rumu
- Mezi tím si svařte KRÉM z :
- 250 ml mléka
- 100 g cukru krupice
- 2 žloutků
- 30 g hladké mouky
Postup přípravy receptu
Do dna dortové formy zavřete pečicí papír.
Část těsta vyválejte na tenko a vložte do formy na dno. Zbytek těsta rozválejte a potřete uvařenou a vychladlou vanilkovou kaší a posypejte vyždímanými rozinkami.
Zarolujte jako roládu. Krájejte cca 4 cm dlouhé kousky a řezem skládejte do formy jeden vedle sebe. Pokud vám nějaký krém vyteče, dejte ho navrch. Nechte kynout 20 minut.
Troubu nastavte na 170°C a pečte 10 minut, poté snižte teplotu na 160°C a dopečte cca 20 minut.
Lehce vychladlé potřete cukrovou směsí, kterou připravíte tak, že dvě lžíce moučkového cukru rozmícháte s lžící vody (nebo třeba rumu, pokud vám zbyl z rozinek.
Poznámka od kuchařky
Do hotového krému zašlehejte vnitřek z půlky vanilkového lusku (můžete sice přidat vanilkový cukr, ale prostě ta chuť je jiná, když je to pravá vanilka...)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chinios - francouzké pečivo
-
Dělala jsem již několikrát a je výborný
-
Alexiss: tie pudingové záviny sú tu asi trikrát, podľa receptu ak robíš, nič nevytečie, naozaj.
-
Jitkas: bežne pečiem tzv. copy http://www.toprecepty.cz/recept/3972-pudinkovka/
s veľmi husto uvareným pudingom, ostáva aj po upečení hustý. A v tomto prípade nemá ani kam uniknúť. -
Jitkas: Po opakovaných neúspěšných pokusech (chtěli po mně doma pudingový závin) jsem se někde dočetla, že je třeba uvařit dvojnásobný puding (na 0,5 l mléka 2 pudingové prášky). Funguje to, nic nevyteklo.
-
magdalenka: Nevim, ale myslim, ze pudink se pri peceni priliz roztece. Jako kdyz zahustis omacku skrobem a pak ji ohrejes- zridne.
-
Tiež si myslím, že by tam mohol ísť aj puding. Keď som cesto natierala, napadlo ma, že ten krém je vlastne ako puding.
-
mickajm:Myslím, že by pudink taky mohl být, ale nikdy jsem to nezkoušela
-
myslela jsem že nápln je puding a ono se to vaří ze žloudků .Nešlo by to i z pudingu ?
-
Dnes som sa konečne dostala k tomuto "číňankovi". Je skvelý, pridávam foto a bod!
-
-
-
To vypadá tak krásně, že bod si jistě takový recept zaslouží. Je to krásné!