Chinios - francouzké pečivo

Suroviny

TĚSTO:
100 ml mléka
90 g másla
2 celých vajec
50 g cukru krupice
300 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
špetka soli
20 g droždí
rozinky namočené v rumu
Mezi tím si svařte KRÉM z :
250 ml mléka
100 g cukru krupice
2 žloutků
30 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Do dna dortové formy zavřete pečicí papír.

  2. Část těsta vyválejte na tenko a vložte do formy na dno. Zbytek těsta rozválejte a potřete uvařenou a vychladlou vanilkovou kaší a posypejte vyždímanými rozinkami.

  3. Zarolujte jako roládu. Krájejte cca 4 cm dlouhé kousky a řezem skládejte do formy jeden vedle sebe. Pokud vám nějaký krém vyteče, dejte ho navrch. Nechte kynout 20 minut.

  4. Troubu nastavte na 170°C a pečte 10 minut, poté snižte teplotu na 160°C a dopečte cca 20 minut.

  5. Lehce vychladlé potřete cukrovou směsí, kterou připravíte tak, že dvě lžíce moučkového cukru rozmícháte s lžící vody (nebo třeba rumu, pokud vám zbyl z rozinek.

Poznámka od kuchařky

Do hotového krému zašlehejte vnitřek z půlky vanilkového lusku (můžete sice přidat vanilkový cukr, ale prostě ta chuť je jiná, když je to pravá vanilka...)

Komentáře k receptu Chinios - francouzké pečivo

  • brtna brtna

    Dělala jsem již několikrát a je výborný

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Alexiss: tie pudingové záviny sú tu asi trikrát, podľa receptu ak robíš, nič nevytečie, naozaj.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jitkas: bežne pečiem tzv. copy http://www.toprecepty.cz/recept/3972-pudinkovka/
    s veľmi husto uvareným pudingom, ostáva aj po upečení hustý. A v tomto prípade nemá ani kam uniknúť.

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Jitkas: Po opakovaných neúspěšných pokusech (chtěli po mně doma pudingový závin) jsem se někde dočetla, že je třeba uvařit dvojnásobný puding (na 0,5 l mléka 2 pudingové prášky). Funguje to, nic nevyteklo. :-p;-):-))

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    magdalenka: Nevim, ale myslim, ze pudink se pri peceni priliz roztece. Jako kdyz zahustis omacku skrobem a pak ji ohrejes- zridne.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Tiež si myslím, že by tam mohol ísť aj puding. Keď som cesto natierala, napadlo ma, že ten krém je vlastne ako puding.

    Odpovědět

  • alondra alondra(autorka receptu)

    mickajm:Myslím, že by pudink taky mohl být, ale nikdy jsem to nezkoušela;-)

    Odpovědět

  • mickajm mickajm

    myslela jsem že nápln je puding a ono se to vaří ze žloudků .Nešlo by to i z pudingu ?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Dnes som sa konečne dostala k tomuto "číňankovi". Je skvelý, pridávam foto a bod!

    Odpovědět

  • aisha aisha

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • aaadobromila aaadobromila

    To vypadá tak krásně, že bod si jistě takový recept zaslouží. Je to krásné!

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzské pečivo francouské pečivo francouzké koláče francouzké recepty recepty na francouzské pečivo francouzké moučníky francouzské pečivo recept recept na francouzské pečivo francouske kolace recepty francouzské pečivo francouské recepty francouzské pečivo recepty recepty francouzké kuchyně francouzké droždí francouské moučniky francouzské kynuté pečivo celozrne pecivo recept slane pecivo kynuté plnene slane pecivo kynuté plnene francouzké jídla