Dort srdce s růžemi
Recept ještě nebyl hodnocenBílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme na max obrátky šlehače. Když už sníh skoro je, přišleháme po částech cukr. Nakonec důkladně prošleháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme na max obrátky šlehače. Když už sníh skoro je, přišleháme po částech cukr. Nakonec důkladně prošleháme…
korpus: Utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme žloutky a šleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou vychladlou čokoládu, mléko, kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec …
Piškotové korpusy: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Piškotové korpusy: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Prvně si pár dnů předem vyrobíme botičky, aby nám zaschly a vytvrdly. Je to pro lepší a bezpečnou manipulaci. Návod na výrobu botek a zvířátek přikládám v odkazu do…
Prvně si pár dnů předem vyrobíme botičky, aby nám zaschly a vytvrdly. Je to pro lepší a bezpečnou manipulaci. Návod na výrobu botek a zvířátek přikládám v odkazu do…
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny. Pomalu po lžících zašleháme olej, přisypeme ořechy, lehce promícháme, přidáme mouku s kypřícím práškem, nastrouhanou pomerančovou…
Nejprve upečeme dva korpusy na plechu s vyšším okrajem, rozměr cca 40 x 30 cm. Jeden korpus světlý, druhý kakaový: Vyšleháme bílky, zašleháme cukr a šleháme, dokud sníh…
Nejprve upečeme dva korpusy na plechu s vyšším okrajem, rozměr cca 40 x 30 cm. Jeden korpus světlý, druhý kakaový: Vyšleháme bílky, zašleháme cukr a šleháme, dokud sníh…
Nejprve upečeme dva korpusy na plechu s vyšším okrajem, rozměr cca 40 x 30 cm. Jeden korpus světlý, druhý kakaový: Vyšleháme bílky, zašleháme cukr a šleháme, dokud sníh…
Falafel: Cizrnu nechtee přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji slijte, zalijte dostatečným množstvím vody. Vařte do změknutí (1-2 hod.) Cizrnu slijte, nechte…
Žloutky šleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh z bílků. Do dortové formy dáme papír na pečení, rozetřeme těsto,…
Kokosová mléka dejte nejméně na 5 hodin ztuhnout do ledničky, nejlépe je tam však nechte přes noc (nebo je tam ideálně dejte hned po přinesení z obchodu). Připravte…
Dvoupatrový je dort je majstrštyk. Tento je rozhodně skvělým adeptem na velkou slávu. Nadýchané korpusy prokládané banány a máslovým krémem se šlehačkou jsou dozdobeny…
Korpus: Z bílků ušleháme sníh, šleháme dále a po částech přidáme polovinu cukru. Vyšleháme do pevné hmoty.Žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru do bílé pěny,…
Smícháme mouku, sůl a cukr a vytvoříme důlek do kterého nalámeme droždí, které zasypeme van. cukrem a nalijeme trochu vlažného mléka, tím se vytvoří kvásek a necháme 10…
Buchtičkový koláč ve tvaru růže je krásný na pohled a skvěle chutná. Vychutnat si ho můžete s přáteli, kdy každý bude uždibovat jednotlivé lístky s náplní podle své…
Lahodný třešňový tvarohový dortík se želé košíčky je skvělým dezertem pro každou příležitost. Jemná chuť tvarohu dokonale ladí s kyselkavými třešněmi, zatímco želé…
Považovali jste dosud kopřivy jen za nežádoucí plevel? Zásadní chyba – po patřičné úpravě se z nich totiž stává výtečná a zdravá lahůdka. Pokud chcete omáčky míň,…
Vzdušný korpus, nadýchaná šlehačka a sladké jahody – kombinace, která nikdy nezklame. Jahodovo-šlehačkový dort je osvěžujícím zákuskem, který si zamilujete po prvním…
Vzdušný korpus, nadýchaná šlehačka a sladké jahody – kombinace, která nikdy nezklame. Jahodovo-šlehačkový dort je osvěžujícím zákuskem, který si zamilujete po prvním…
Bílky vyšleháme s troškou soli, přidáme cukr, mouku, strouhanku, olej, prášek do pečiva. Pečící papír potřeme olejem, na to poklademe nasekané ořechy a na ořechy…
Šťavnaté broskve a lesní borůvky se snoubí s voňavým kořením a jemným těstem v dezertu, který je jako stvořený pro letní posezení na terase. Každé sousto přináší sladkou…
Šťavnaté broskve a lesní borůvky se snoubí s voňavým kořením a jemným těstem v dezertu, který je jako stvořený pro letní posezení na terase. Každé sousto přináší sladkou…