

Odpalované pusinky do polévky
Suroviny
- 6 PL vody
- 2 lžíce másla
- sůl
- 6 PL polohrubé mouky
- 1 vejce
- do těsta lze přidat i trochu nastrouhaného sýra
Postup přípravy receptu
Vodu osolíme, spolu s maslom privedieme do varu. Keď vrie, stlmíme oheň, vsypeme múku, miešame. Hmota sa začne odpaľovať, odlepuje sa od stien. Vypneme zdroj tepla, stále miešame hustú hmotu. Do vlažnej vmiešame rozšľahané vajce.
Vo vode namáčame 2 kávové lyžičky a nimi na peč. papier ukladáme pusinky - noky cca 2-3 cm veľké. Alebo dáme do sáčku a vytláčame pusinky.
Necháme odstáť, vkladáme do rúry teplej 200 stupňov, pečieme cca 12 min, v polovici teplotu znížime cca na 180 stupňov (prípadne každý podľa svojej rúry, podľa svojich skúseností). Rúru neotvárame! Pusinky sa nafúknu.
Poznámka od kuchařky
Servírujeme osobitne, vkladáme do polievky na tanieri. U mamky to bola kedysi sviatočná hovädzia, my sme to dnes mali do cibulačky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Odpalované pusinky do polévky
-
Moc zajimavé a pro mne nové
-
a tohle taky
-
maris: budem rada. Ale kľudne si sprav hocijaké svoje odpaľované cesto (ja vždy robím z vody, nie s mliekom) a trochu viac osoľ. Nie je na tom čo pokaziť.
-
Magdalenko, určitě vyzkouším
+
-
Teší ma váš záujem. Môžeme si pusinky upiecť de dopredu, takže v deň podávania ich iba vytiahneme. Ideálne do hovädzej, slepačej slávnostnej polievky.
-
magdalenko - takže takové minivětrníčky do polévky
- báječné, ještě jsem nikdy a nikde v kombinaci s polévkou neviděla ani o tom neslyšela - vyzkouším
-
ty koksa(alebo koxa
)
vyzerá to bohovsky
už to ukládám, tobě bodíká posílámchyteeej
-
Musím vyzkoušet naši "rúru", zda něco takového dobrého upeče
-
Vďaka za ohlasy, je to trochu zmena a chutná...
-
To vypadá moc dobře
+7
-
Odpalované těsto dělám běžně a mám ho ráda, tohle vyzkouším, vypadá to pěkně
-
Znám, byť jen z kuchařky
, musí být výborné
-
Majdi, jo do hovězí a do rajské!!!!
Páni, to jsem nedělala snad xxxxx let, dík za připomenutí
-
tejaja:ja som robila nejakú penu z plesňového syra, druhýkrát pomazánku mierne cesnakovú s klobásou.
Ale odpaľované cesto milujem aj s ananásom a šľahačkou...
Horeuvedený recept som upravila z mamkiných receptov, myslím ale, že sa dá použiť hociktorý recept na odpaľované cesto. -
magdalenka: vidíš, preto sa pýtam, ja som raz robila také minižemličky z odpaľovaného cesta a tie som plnila syrovo-šunkovou penou, boli výborné. Len raz som to robila, na Deň otvorených dverí v škole