

Dalamánky kefírové
Suroviny
- 70 dkg pšeničné mouky hladké
- 30 dkg žitné mouky
- 4,5 dl vlažného kefíru
- 1 dkg cukru
- 5 dkg droždí
- 5 dkg másla
- 1,5 dkg soli
- sezamové semínko na posypání
- Hmotnost 40 g
Postup přípravy receptu
Mouky prosejeme do misky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme středně tuhé těsto. Necháme 45 minut odpočinout, přetužíme a rozdělíme na dva kusy. Stočíme do bochánků, ze kterého vyválíme váleček těsta a krájíme stejné kousky těsta.
Nakrájené kousky těsta stáčíme do malých bochánků a vytvarujeme večky. "Dalamánky originál".
Dáváme na prkna potažené plátnem, závěrem dolů. Po nakynutí obracíme, potíráme vodou a sypeme sezamovým semínkem.
Pečeme v páře.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dalamánky kefírové
-
fb.lib:Františku, upekla jsem tvé dalamánky a dovolila jsem si dát fotku, kdyby sis jí nepřál vymažu, jsou dobré a dávám ti 2.bod
-
Františku, přidáte někdy taky něco, co jste sám upekl, nebo nám jen opíšete celou kuchařku?
-
Přesně jak píšete,stačí hrneček s vodou který tam dáte už při zapínání trouby.Je to pro lepší kynutí při pečení a aby pečivo netvrdlo.
-
Simona Kucerova:Simi já taky ne, ale myslela jsem si dát při pečení do trouby hrnek s vodou
-
A jakpak asi chutnají
A ještě mám dotaz,nikdy jsem nepekla v páře,co je tím myšleno
-
Vypada dobre
ale neni fotka