Dalamánky kefírové

Suroviny

70 dkg pšeničné mouky hladké
30 dkg žitné mouky
4,5 dl vlažného kefíru
1 dkg cukru
5 dkg droždí
5 dkg másla
1,5 dkg soli
sezamové semínko na posypání
Hmotnost 40 g

Postup přípravy receptu

  1. Mouky prosejeme do misky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme středně tuhé těsto. Necháme 45 minut odpočinout, přetužíme a rozdělíme na dva kusy. Stočíme do bochánků, ze kterého vyválíme váleček těsta a krájíme stejné kousky těsta.

  2. Nakrájené kousky těsta stáčíme do malých bochánků a vytvarujeme večky. "Dalamánky originál".

  3. Dáváme na prkna potažené plátnem, závěrem dolů. Po nakynutí obracíme, potíráme vodou a sypeme sezamovým semínkem.

  4. Pečeme v páře.

Komentáře k receptu Dalamánky kefírové

  • Bibinka Bibinka

    fb.lib:Františku, upekla jsem tvé dalamánky a dovolila jsem si dát fotku, kdyby sis jí nepřál vymažu, jsou dobré a dávám ti 2.bod:yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Františku, přidáte někdy taky něco, co jste sám upekl, nebo nám jen opíšete celou kuchařku?

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib(autor receptu)

    Přesně jak píšete,stačí hrneček s vodou který tam dáte už při zapínání trouby.Je to pro lepší kynutí při pečení a aby pečivo netvrdlo.

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Simona Kucerova:Simi já taky ne, ale myslela jsem si dát při pečení do trouby hrnek s vodou;-);-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    A jakpak asi chutnají:-?A ještě mám dotaz,nikdy jsem nepekla v páře,co je tím myšleno:-?

    Odpovědět

  • Marta Valaskova Marta Valaskova

    Vypada dobre :-)ale neni fotka;-(

    Odpovědět

Tématické fráze: kefírové bochánky pečeme z kefíru co do těsta aby pečivo netvrdlo dalamánky dalamánek ve formičce kefrove dalamánky co dát do těsta, aby druhý den netvrdlo? kefírové pečivo pečivo z kefíru dalamánky z brambor kefírové pomazánky aby domaci pecivo netvrdlo aby cukrovi netvrdlo pečení na páře recepty dalamánky recept