Cuketová polévka s kuskusem
Recept ještě nebyl hodnocenPokud vám dochází inspirace na zužitkování úrody cukety, vyzkoušejte tuto jemně pikantní krémovou polévku. Kari jí dodá krásnou žlutou barvu, harissa a česnek říz – a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud vám dochází inspirace na zužitkování úrody cukety, vyzkoušejte tuto jemně pikantní krémovou polévku. Kari jí dodá krásnou žlutou barvu, harissa a česnek říz – a…
Losos má dokonale jemné maso a je oblíbenou rybou na našich stolech. Tentokrát k němu netradičně připravíme ještě smetanovou omáčku, které dodají chuť lišky. Kombinaci…
Salát nemusí být pouze nudná směs zeleniny. Vyzkoušejte připravit skvělý salát s pečenou hruškou, hroznovým vínem a řeckým sýrem feta. Je krásně pestrý a doslova hraje…
V létě se velké oblibě těší příjemně svěží těstovinové saláty. Salát s paprikou, vařeným kuřecím masem a balkánským sýrem je krásně lehký a hodí se tak jako oběd do…
Čajot je tykvovitá rostlina, která vypadá jako hruška, ale svou chutí připomíná spíše kedlubnu nebo okurku. Doplněný krevetami a udon nudlemi vytvoří jídlo inspirované…
Perfektním letním obědem, nebo večeří, je bezesporu těstovinový salát s kuřecím masem a vejci, plný zeleniny, který je lehký a zároveň dobře zasytí. Neváhejte a pusťte…
Připravte si salát plný vitamínů jen z několika málo surovin. Doplňte čerstvou zeleninu sterilovanou kukuřicí a řepou. Dále vám už stačí jen velmi jednoduché dochucení.…
Sladká dýně, šťavnatá rajčata a voňavé koření dodají těstovinám lehkost i plnou chuť. Jednoduchý recept, který potěší jako rychlý oběd i sytá večeře, a navíc krásně…
Na podzim se dny krátí a zároveň se chladí. Využijte sezonu dýní k přípravě chutného, výživného a teplého salátu, které vaše zažívání v těchto dnech uvítá. Kombinace…
Máte pocit, že vaše tělo potřebuje pročistit a načerpat energii z přírody? Vyzkoušejte tento detoxikační salát s červenou řepou a černou ředkví. Řepa je bohatá na…
Šťavnaté kousky kuřecího masa v pikantní omáčce, doplněné sladkou kukuřicí jsou rychlé jídlo, které voní po koření a lehce pálí. Ideální jídlo které zahřeje, zasytí a…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu na malé proužky a obojí uvaříme v osolené vodě doměkka.Vodu scedíme, přidáme máslo, smetanu, osolíme, opepříme a jemně…
Filety z okouna nilského na česnekovém másle jsou jednoduchým, ale chutným pokrmem, který voní po čerstvých bylinkách. Jemné rybí maso podáváme s restovanými brambory s…
Další inspirace na velmi oblíbenou dýňovou polévku. Tentokrát se všechny ingredience nejdříve upečou v troubě, což krásně zvýrazní chuť zeleniny a v kombinaci se…
Sójovú omáčku, olivový olej a med premiešame. Pridáme na kocky narezané tofu, premiešame a necháme postáť.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na…
Kynuté těsto: Do hrníčku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek. Místo mléka můžeme použít i vlahou vodu. Do mísy prosijeme mouku,…
Slaný koláč quiche má svůj původ ve Francii a těší se veliké oblibě. Křehké těsto perfektně doplňuje slaná náplň, do které můžete použít téměř cokoliv, co máte rádi.…
Zralá rajčata pokrájíme na čtvrtky, cibuli buď červenou nebo žlutou na tenká kolečka. Používám struhadlo je to hezčí. Balkánský sýr pokrájíme na malé kostičky. Vše dáme…
Filety ze štiky omyjeme, osušíme a osolíme.V žulovém hmoždíři rozmačkáme s lžičkou olivového oleje na drobno nakrájený a oloupaný kořen zázvoru.Vytvořenou olivovo…
Sójový granulát zalijeme vroucí vodou, přidáme sůl a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Potom scedíme a necháme okapat.Tofu nahrubo nastrouháme, přidáme studený…
Maso nakrájej na nudličky osol,opepři a vlož do misky,přidej tekutý med,na jemno nakrájenou feferonku (může být i s jadérky) a listy bazalky,promíchej ulož do lednice na…
Maso nakrájej na nudličky osol,opepři a vlož do misky,přidej tekutý med,na jemno nakrájenou feferonku (může být i s jadérky) a listy bazalky,promíchej ulož do lednice na…
Maso nakrájej na nudličky osol,opepři a vlož do misky,přidej tekutý med,na jemno nakrájenou feferonku (může být i s jadérky) a listy bazalky,promíchej ulož do lednice na…
Uvaříme si těstoviny a sojové kostky ty s bujonem. Hrášek s kukuřicí propláchneme, pórek nakrájíme. Vše smícháme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a můžeme podávat.