Rychlé gnocchi
Recept ještě nebyl hodnocenDáme vařit osolenou vodu na gnocchi. Když voda začne vřít, vkládáme gnocchi. Až vyplavou, můžeme vyndat.Cibule nakrájíme najemno a salám na kostičky. Pórek a jarní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dáme vařit osolenou vodu na gnocchi. Když voda začne vřít, vkládáme gnocchi. Až vyplavou, můžeme vyndat.Cibule nakrájíme najemno a salám na kostičky. Pórek a jarní…
Maso naložíme na několik hodin do marinády, pak osmahneme.
Nejdříve namoč do teplé vody (nejlépe přes noc) houby Shitake. Musejí být dost nasáklé vodou, vláčné a měkké!Nakrájej maso na PLÁTKY! (ne na nudličky Bože!!!) cca 3-4 cm…
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, opepříme, smícháme s hořčicí a olejem. Necháme 2 hodiny v pokojové teplotě uležet.Rozehřejeme pánev s olejem a nudličky…
Omytou panenku odblaníme a nakrájíme na plátky silné cca 2-3 cm.V misce připravíme lehkou marinádu z hořčice, sójové omáčky, soli a pepře. Plátky masa naložíme a necháme…
Maso nakrájejte na proužky, v míse smíchejte s polovinou sójové omáčky, kořením pěti vůní, solí, zázvorem, tapioka moukou, glutamanem. Nechte marinovat minimálne 1/2…
Steaky marinujeme min. 2 hodiny v marinádě smíchané ze sójové omáčky, oleje, octa a posekaných bylinek. Na omáčku necháme povařit asi 5 minut na mírném ohni sladkou…
Při použití pomalého hrnce se všechny chutě geniálně propojí. Hovězí maso při této úpravě zkřehne a zůstane šťavnaté. Dlouhé čekání na výsledek se opravdu vyplatí.…
Pokud vaříme k obědu brambory ve slupce a zbydou, můžeme je použít ještě k večeři na tuhle bleskovou pomazánku. Nejlépe si na ní pochutnáte s topinkami, přidat můžete i…
Příjemné letní jídlo s nádechem asijského koření získáte, pokud si připravíte pokrm podle tohoto receptu. Není to blesková úprava jako v asijském bistru, ale…
Tortilly pomalu vytlačují z našeho jídelníčku ještě nedávno oblíbenou pizzu. Důvodem je, že tortillu lze naplnit čímkoliv, ochutit dresingem zabalit a jíst a odpadá…
Kung pao je tradiční sečuánský pokrm, který známe z asijských restaurací. Oblíbený je díky skvělé chuti a rychlé jednoduché přípravě. Maso stačí krátce zprudka opéct,…
Kuřecí nudličky se zeleninovou směsí připravované v jedné pánvi jsou oblíbeným rychlým obědem, protože chutnají skvěle a na přípravě není nic složitého. V tomto receptu…
Med tak nějak k masu a grilování patří. Dokonale zjemní chuť a rozvine svoji sladkost. Smíchejte jej s dalšími surovinami a doplňte jím plátky vepřového masa na grilu.…
Štika v marinádě je lahodný pokrm, který kombinuje jemné maso sladkovodní ryby s bohatými chutěmi pečlivě vybrané marinády. Marinovaná štika získává při grilování nebo…
Nemáte v blízkosti asijské bistro a máte chuť na jídlo s trochou exotické chuti? Nevadí, variaci jednoduchých asijských nudlí můžete pohodlně připravit i doma. Stačí…
Ze spojení kvalitních surovin vzejde zákonitě skvělý pokrm. Stejné je to i u tohoto receptu. Pomalu dušená šťavnatá krkovička, voňavé houby a česnek, podávané s různě…
Vepřová krkovice se výborně hodí k pečení na jakýkoli způsob. Tyto plátky krkovičky, naložené v pikantní marinádě a pomalu pečené doměkka, se doslova rozplývají na…
Šťavnaté marinované kuřecí kousky, zjemněné hladkou smetanovou omáčkou s čerstvou pažitkou, tvoří ideální kombinaci pro všechny milovníky poctivých a přitom lehkých…
Hovězí kližka je skvělá na přípravu gulášů a pokrmů, které vyžadují dlouhé dušení. Díky obsahu kolagenu získáte výbornou šťávu, a když jí dopřejete dostatek času, maso…
Kuřecí prsa jsou úžasně všestranná surovina, která ochotně přejímá chutě veškerého koření. To ještě umocníme pobytem v marinádě. Pak už jim stačí jen krátký pobyt na…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Pokrájené maso pak promícháme se špetkou soli, dvěma lžícemi sójové omáčky a kukuřičným škrobem a necháme nejlépe přes…
V hlubší pánvi rozpálit olej, cibuli oloupat a nakrájet na nudličky, papriku na nudličky, kuř. prsa na kostičky. Smetanu smíchat s jogurtem, trochou soli, utřeným…
V misce smícháme sójovou omáčku, cukr a rozetřený česnek. Omyté a osušené filé tímto zalijeme a necháme uležet. Potom asi 20 minut grilujeme a v průběhu grilování…