Pikantní křídla ve stylu Buffalo

Grilování Doba přípravy: 60 min. 3 názory

Grilování Doba přípravy: 60 min. 3 názory

Suroviny přiměřená

hromada křídel
2 lžíce hladké mouky
2 lžičky granulovaného česneku
2 lžičky granulované cibule
2 lžičky sladké papriky
1 lžička soli
1 lžička pepře
3 lžíce kečupu
Na omáčku:
4 lžíce základní BBQ omáčky
1 dl vinného octa
2 dl jablečného juice
3 lžíce třtinového cukru
4 lžíce kečupu
1 lžička soli
1 lžička čerstvě namletého pepře
1 lžička granulovaného česneku (nebo 2 stroužky)
granulovaná cibule dle potřeby
1 lžíce sojové omáčky
tabasco dle chuti
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Křídla zbavíme třetího dílu, nařízneme v místě kloubu, abychom měli pěkná" véčka".
    Z obou stran je posypeme směsí hladké mouky, granulovaného česneku, granulované cibule, sladké papriky, soli a pepře, přendáme do mísy, polijeme kečupem a proházíme. Necháme zhruba hodinu uležet.

  2. Do rozpáleného hrnce nalijeme vinný ocet, necháme chvilku povařit, přidáme jablečný juice, třtinový cukr, necháme rozpustit, dále základní BBQ omáčku, kečup, sůl, pepř, česnek. Promícháme a provaříme, zahustíme granulovanou cibulí, přidáme sojovou omáčku a případně něco pálivého. Opět provaříme, vypneme a necháme rozpustit máslo, které to celé zjemní.

  3. Dáme grilovat křídla nepřímou metodou, při 180-200°C nebo na přímo, ale je potřeba mít rošt vysoko.

  4. Když jsou křídla z grilu hotová, tak je celá ponoříme do omáčky, necháme okapat a vrátíme na cca 10 min na gril, necháme zaschnout omáčku a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu Pikantní křídla ve stylu Buffalo

Tématické fráze: bufalo krídla buffalo křídla jak grilovat křídla křídla pikantni pikantni kridla jan křídlo kridla bufalo jak ugrilovat křidla křídla buffalo pikantní kuřecí křídla bafalo vareni jan křídlo koření na pikantni křídla kuřecí křídla povařená buffalo wings kotanyi bbq omacka