Shawerma (šaverma) po mojom
Recept ještě nebyl hodnocen1. hovädzie mäso si nakrájame na pásiky 2. pridáme 3PL octu 3. pridáme soľ, 1ČL čierneho korenia, poriadne zamiešame a dáme na noc do ladničky 4. po vybratí z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. hovädzie mäso si nakrájame na pásiky 2. pridáme 3PL octu 3. pridáme soľ, 1ČL čierneho korenia, poriadne zamiešame a dáme na noc do ladničky 4. po vybratí z…
Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Mezitím ve velké míse smíchejte sezamovou pastu s pomerančovou šťávou. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a podle chuti i stévii.…
Z cizrny odebereme asi půl hrnku a v misce rozmačkáme vidličkou. Přidáme lžičku tahini, trochu česneku, citronovou šťávu, římský kmín a chilli. Osolíme a opepříme.…
Najprv pripravíme sezamovú pastu: Na suchej panvici opražíme sezamové semienka. Necháme vychladnúť. Potom ich so štipkou soli mixujeme chvíľu nasucho. Pridáme 5 lyžíc…
V prvním kroku vyrobíme hummus. Rozmixujeme vařenou cizrnu, při mixování přidáme sezamovou pastu tahini a postupně olivový olej tak, abychom získali hladkou kaši. Kaše…
Vše vložíme do mixéru, přilijeme olej a mixujeme co nejvíc dohladka. Dochutíme podle potřeby.Podáváme jako klasický hummus - s pečivem, čerstvou zeleninou a podobně.
Hummus pochází z Blízkého východu, oblibu ale našel po celém světě díky své lahodné chuti a dobré výživové hodnotě. Ke klasickému základu z cizrny a sezamové pasty…