Hovězí saté (satay)
Recept ještě nebyl hodnocenMaso odblaníme a otřeme vlhkou utěrkou. Nakrájíme přes vlákno na tenké proužky. Smícháme všechny ingredience na marinádu a maso v ní necháme marinovat aspoň 2 hodiny v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso odblaníme a otřeme vlhkou utěrkou. Nakrájíme přes vlákno na tenké proužky. Smícháme všechny ingredience na marinádu a maso v ní necháme marinovat aspoň 2 hodiny v…
Cizrnu umyjeme a přes noc namočíme do alespoň dvojnásobného množství vody. Druhý den vodu vylijeme a cizrnu dobře propláchneme. Přendáme ji do tlakového hrnce, zalijeme…
Květák rozebereme na růžičky a ve vyšší vrstvě oleje jej osmažíme dozlatova. Cibuli nakrájíme na nudličky a osmažíme stejně jako květák. Vše přendáme do zapékací mísy…
Mlete maso smichame s drobne pokrajenou cibuli, petrzelkou a koriandrem, novym korenim a skorici, rajskym protlakem a harissou, osolime, opeprime a rukou vse poradne…
Cizrnu zalijeme trochou studené vody a rozmixujeme dohladka. Vodu přidáváme podle potřeby, aby vznikla hladká pomazánka. Vmícháme sezamovou pastu, olej a hořčičnou…
Z cizrny odebereme asi půl hrnku a v misce rozmačkáme vidličkou. Přidáme lžičku tahini, trochu česneku, citronovou šťávu, římský kmín a chilli. Osolíme a opepříme.…