

Kuřecí směs do bagetky
Suroviny
- 3 ks kuřecích prsních řízků
- 2 cibule
- 2 žluté paprikové lusky
- 2 červené paprikové lusky
- 2 mrkve
- 1/2 menší hlávky zelí
- 4 lžíce sterilované kukuřice
- 3 hrste piniových oříšků
- sójová omáčka (sladká i slaná)
- Worcesterová omáčka
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 1/2 lžičky římského kmínu (Cumin)
- 1 vrchovatá lžička kari
- špetka koření Sumah
- drcený pepř
- sůl
- olivový olej
- Omáčka Tahini:
- 1,5 hrnku sezamové pasty
- 1 hrnek vody
- 30 ml citrónové šťávy
- 1 lžička soli
- Zelný salát s majonézou:
- 1/4 hlávky červeného zelí
- 2 lžíce majonézy
- pár kapek citrónové šťávy
- špetka soli
- bagety
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme 2 lžíce sójové omáčky slané, 1 lžíci sladké sójové omáčky, 1 lžíci worcesterové omáčky, drcený pepř, zamícháme a necháme při pokojové teplotě 1/2 hodiny uležet.
Papriky, cibuli, mrkev a zelí nakrájíme na proužky (viz foto). Ve větší pánvi rozpálíme olivový olej, zhruba 2 minutky na něm orestujeme cibuli, přidáme mrkev (opět chvilku restujeme) a přisypeme papriky.
Přikryté poklicí necháme zeleninu za občasného míchání pár minut zprudka dusit (nepodléváme). Nakonec přidáme zelí, kukuřici, 2 lžíce slané sójové omáčky, 2 lžíce sladké sójové omáčky, nové koření, cumin, kari, sumah, pepř, sůl.
Promícháme a opět pár minut dusíme. Zelenina nesmí být příliš měkká, spíše na skus. Na jiné pánvi zprudka orestujeme kuřecí maso a přidáme k zeleninové směsi.
Na trošce olivového oleje opražíme piniové oříšky, přisypeme k masové směsi. Dle potřeby dochutíme pepřem a solí. Všechny přísady tahini omáčky dáme do misky a smícháme.
Červené zelí nakrájíme na drobno, zakápneme šťávou z citronu, přidáme majonézu a vše smícháme, případně lehce dosolíme.
Bagety nahřejeme v troubě při 200°C, rozřízneme, lehce natřeme zelným salátem, naplníme masovou směsí a dochutíme tahini omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Tahini omacky je celkem dost, upravte dle vasich pozadavku. Ja ji musim delat hodne, moje deti ji spis piji, nez pouzivaji jako dochucovadlo.
Bagetu je mozno dale plnit platky nakladanych okurek, rajcat, cibule.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí směs do bagetky
-
Pěkně vymazlená bagetka
-
1974andrea: Ja jsem treba tahini prilis v lasce nemela, ale postupem casu jsem se ji naucila pouzivat a nyni si bez ni neumim predstavit snad uz i rizek
Vsem diky za mile komentare.. -
Mňam-
-
Vy máte ta masíčka taková voňavá po všech těch kořeních. Mám to ráda, ale pro naše děti je to až moc velká exotika
. Ale já bych si pochutnala
K mé škodě jsem ještě neměla možnost ochutnat originál tahini
-
-
Teda to bych brala jako sváču do práce,to bych se ještě víc těšila.
Piniáče nemám,dám loupané mandle.
Prima recept.
-
Nejradši bych snědla tu bagetku i s mým monitorem...
Nádhera!
-
Tedy Aishinko
, +8
opět se Ti to povedlo, jsi šikovnice a z velké dálky nás krásně inspiruješ, všechna čest
-
Taková bagetka a lehátko na pláži patří k sobě
píniáčků mám už jenom na dně skleničky a ty si nechávám do čajíku
-
rebeka: Jejda..
..to jsem nevedela..tady jsou o neco levnejsi, 100g za 75 Kc..
..tak tri hrsticky, nejlepe detske..
Moc dekuji za chvalilva slova....jsem rada, ze se recept libi..
-
tři hrstě pinií
víš, co to tady stojí
50g pytlík 60kč
krásné presentace hezkého pokrmu, bravo -
Podle surovin nejen chutné
+5
ale i krásně vypadající
-
Krásná prezentace dobrého jídla
+3
-
To bych mohla udělat přítelovi, určitě by se nezlobil