Žloutkový krém (creme patissiere)
Recept ještě nebyl hodnocenPoctivý žloutkový krém je základem každé cukrařiny, připravte si ho doma i Vy a naplňte si jím třeba věnečky, větrníky nebo žloutkové řezy, že jste to ale ještě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 088 kJ / 260 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 65,00 g |
| – cukry | 65,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Poctivý žloutkový krém je základem každé cukrařiny, připravte si ho doma i Vy a naplňte si jím třeba věnečky, větrníky nebo žloutkové řezy, že jste to ale ještě…
Vůně másla a skořice přivábí do kuchyně snad všechny, co milují sladké. Skořicové šneky z našeho receptu budete jistě péct často. Z plátu kynutého těsta plněného sladkým…
Předehřejeme troubu na 160°C. Do formy na muffiny si připravíme 12 papírových košíčků. V misce 2-3 minuty šleháme vejce s cukrem na střední rychlost. Přidáme olej, mléko…
Zapomenutý recept, který voní po rumu a tradici. Kuličky z dětské krupičky, obalené v čokoládě a kokosu, vás přenesou do časů, kdy sladkosti měly duši. Vraťte se tak do…
Lahodné ořechové cukroví se žloutkovou polevou zazáří na každém slavnostním stole. Vůně másla, ořechů a křehká struktura, to vše je předurčuje k ovacím u vašich hostů.…
Ať chceme, či ne, žijeme v době, kde nejen celiatici vyloučili lepek ze své stravy. Existuje pro to mnoho důvodů. Ale i tito lidé si chtějí užít Vánoce s tou pravou…
Neobyčejné linecké na vás čeká v tomto receptu. Základ těsta tvoří mouka ze směsi pšeničné a žitné, vhodné na perníčky. Tu doplníme skořicí, kakaem a vanilkovou pastou.…
Nečekaně se vám ohlásila návštěva a vy nevíte, co jim naservírovat ke kávě? Pokud máte doma pár základních surovin, tvaroh a ovoce, pak je volba jasná. Tento drobenkový…
Vše smícháme ve větší míse, přikryjeme fólií a necháme alespoň několik hodin v lednici (já nechávám přes noc). Kokos nasaje tekutiny a těsto bude krásně pevné a dobře…
Pokud máte rádi nepečené cukroví a chtěli byste si dopřát i zdravější verzi vánočního cukroví, tyto oříškové kuličky budou pro vás to pravé. Jsou slazené pouze agávovým…
Hledáte dokonalou kombinaci chutí a vskutku vznešený moučník? V tomto receptu naleznete ideální spojení. Jemný ořechový korpus doplní nadýchaný krém z mascarpone s…
Nadýchaná jako obláček a plná kakaové chuti, taková je tato soufflé buchta. Nejen sníh z vaječných bílků, ale také způsob a doba pečení, zajistí její nadýchanost. Při…
Likéry, a to zejména ty domácí, jsou v kurzu hlavně v období zimy a Vánoc. Sladká chuť potěší chuťové pohárky a rum dodá likéru ten správný říz. Připravený likér můžeme…
Tradiční Míša dort jsme tentokrát připravili do skleniček, které vás okouzlí svou jednoduchostí a lahodnou chutí. Tvarohový dezert se sušenkovým základem, jemnou…
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák…
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák…
Nadýchané odpalované těsto, vanilkový krém a svěží poleva. Jen málokterá naše dobrota má tak vznešený původ a historii sahající přes několik století. Řeč není o ničem…
Ořechový koláč je rychlovka k nedělní kávě. Příprava je velmi jednoduchá, výsledkem je efektní moučník plný ořechů, křupavý zespodu i na povrchu. Dozdobit před pečením…
Celá vejce šleháme s cukrem, až vznikne světlá pěna, pak zašleháme olej. Nakonec opatrně vmícháme mouku. Menší plech (30 x 20 cm) vyložíme pečícím papírem a nalijeme…
Celá vejce šleháme s cukrem, až vznikne světlá pěna, pak zašleháme olej. Nakonec opatrně vmícháme mouku. Menší plech (30 x 20 cm) vyložíme pečícím papírem a nalijeme…
Jako první připravíme kvásek. Do misky rozdrobíme droždí, zalijeme mlékem, přidáme cukr, mouku, promícháme a necháme 10 minut vzejít.Dále do mísy prosejeme obě mouky,…
Piškot: Oddělíme žloutky od bílků. Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl.Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého…
Rychlá jednoduchá buchta plná tvarohu, máku a povidel. Přestože není zrovna fotogenická, chutná skvěle a je dokonale vláčná. Tento recept na takovou úspornější variantu…
Výborný koláč, který v sobě nemá klasickou bílou mouku, připravíme ze směsi rýžové a kukuřičné mouky. Jemné a vláčné těsto doplníme ovocem, které máme zrovna po ruce a…