Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové šlehačkové cukroví

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 614 kJ /
3 732 kcal
Bílkoviny34,70 g
Tuky280,00 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 838 mg
Sodík 68 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy264,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, másla, šlehačky, cukru a pasty vypracujeme hladké těsto. Dáme odležet do chladu. Krok 2: Před zpracováním necháme těsto chvilku povolit. Krok 3: Vyválíme asi 5 mm silně a vykrajíme různé tvary.Lepší jsou menší. (Těsto se dobře vyvaluje mezi dvěma fóliemi.) Krok 4: Upečeme v předehřáté troubě cca 200°C 8 minut do lehkého zrůžovění. Krok 5: Ještě vlahé zlehka obalujeme v moučkovém cukru.

Zveřejněno 19. 12. 2020

Poznámka autorky srettka

Já osobně jsem moc šlehačkové cukroví nikdy nepreferovala. Přišlo mi uvnitř jalové a na povrchu přeslazené.Ale po úpravě, kdy jsem do těsta přidala cukr a vanilkovou příchuť a obalila jen jemně, vzniklo cukroví opravdu moc dobré. Dcera si ho chválila. A mě chutí a vůní připomíná něco z dětství.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové šlehačkové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yKGg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové šlehačkové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yKGg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka, máslo, šlehačka, cukr moučkový, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu