Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 539 kJ / 2 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,42 g |
Tuky | 181,09 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 896 mg |
Sůl | 2,09 g |
Sacharidy | 277,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot:
Oddělíme žloutky od bílků.
Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl. Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého postupně (asi natřikrát) přidáme zbylý cukr.
Sníh opatrně smícháme s předchozí směsí. Krok 3: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi 10 minut. Krok 4: Po upečení piškot vyklopíme na jiný arch pečicího papíru, vrchní papír na kterém se piškot pekl odstraníme,. Piškot zatočíme i se spodním archem papíru a necháme zcela vychladnout. Krok 5: Krém:
Smetanu společně s cukrem a vanilkou vyšleháme dotuha. Krok 6: Vychladlý piškot rozvineme a rovnoměrně ho potřeme šlehačkou, asi 1 centimetr od kraje necháme bez náplně. Opět zatočíme a hranou plechu utáhneme. Roládu dáme ztuhnout na 1 hodinu do lednice. Krok 7: Po ztuhnutí rozkrájíme roládu na asi 1,5 centimetrová kolečka, která položíme na mřížku. Krok 8: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme ji částečně zchladnout. Vršky a boky koleček rozkrájené rolády potřeme zchladlou rozpuštěnou čokoládou, kterou necháme ztuhnout.
Oddělíme žloutky od bílků.
Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl. Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého postupně (asi natřikrát) přidáme zbylý cukr.
Sníh opatrně smícháme s předchozí směsí. Krok 3: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi 10 minut. Krok 4: Po upečení piškot vyklopíme na jiný arch pečicího papíru, vrchní papír na kterém se piškot pekl odstraníme,. Piškot zatočíme i se spodním archem papíru a necháme zcela vychladnout. Krok 5: Krém:
Smetanu společně s cukrem a vanilkou vyšleháme dotuha. Krok 6: Vychladlý piškot rozvineme a rovnoměrně ho potřeme šlehačkou, asi 1 centimetr od kraje necháme bez náplně. Opět zatočíme a hranou plechu utáhneme. Roládu dáme ztuhnout na 1 hodinu do lednice. Krok 7: Po ztuhnutí rozkrájíme roládu na asi 1,5 centimetrová kolečka, která položíme na mřížku. Krok 8: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme ji částečně zchladnout. Vršky a boky koleček rozkrájené rolády potřeme zchladlou rozpuštěnou čokoládou, kterou necháme ztuhnout.
Zveřejněno 4. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roládová kolečka v čokoládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4DXx
Moje poznámka
Roládová kolečka v čokoládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4DXx
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 2 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 17 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 1 hodinou
Kmínová polévka s cizrnou
Kakoska před 1 hodinou
Nepečený tvarohový dort s ovocem
janzam před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 4 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
Fitulka před 4 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 13 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 16 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 17 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 17 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 19 hodinami
Tématické fráze:
roládová bábovka,
bananove řezy s cokoladou,
domácí čokoládové kolečka,
piskotovakolecka,
banánové muffiny,
domácí čokoládové kolečka,
cokoladova kolečka,
recepty čokoládové kolečka,
roládová náplň,
kolecka v cokolade,
roladova recepta
Suroviny:
vejce,
mléko,
olej,
cukr,
mouka hladká,
sůl,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
pasta vanilková,
čokoláda na vaření
Komentáře (14)
libuses: To mě těší že chutnalo, ale jaksi nerozumím tomu že čokoláda nedrží na šlehačce
Svetlana: Tak jak píše Jackie79
Svetlana: někdy dělávám dort jen se šlehačkou bez krému a šlehačka se nikdy do piškotu nevsákne, tak by to snad mělo platit i u rolády?